Wijthmenerplas geschikt voor Outdoor en Health

Zwolle – De afgelopen jaren zijn er veel vragen geweest over het gebruik van de Wijthmenerplas. Omdat er geen duidelijk kader was waarin activiteiten pasten is er onderzoek gedaan naar de functies die de Wijthmenerplas kan hebben. In het onderzoeksrapport wordt een aantal scenario´s belicht waarvan er twee overblijven die geschikt zijn voor dit gebied: Outdoor en Health.

Het Outdoor-scenario gaat uit van actieve en avontuurlijke beleving van de natuur op en rond de Zwolle’s grootste recreatieplas. Er kunnen in dit scenario groepsactiviteiten georganiseerd worden voor bijvoorbeeld bedrijven en scholen. Dit scenario kan gecombineerd worden met een kinderattractie. De voorzieningen die in dit scenario in het gebied komen zijn outdoorfaciliteiten, camping en blokhutten en bijbehorende horeca. Het outdoor-scenario richt zich op de stad en de regio. Het Health-scenario richt zich op sport en gezondheid. De Wijthmenerplas wordt een plek waar diverse wat meer traditionele sporten beoefend worden.

De plas wordt in dit geval een plek voor mensen met een sportieve, gezonde en bewuste levensstijl. De voorzieningen die in het Health-scenario genomen worden zijn een Whisk-baan (wielrennen, wheelen, handbiken, skaten en skeeleren), klimwand, fitness en yoga, pitch & puttgolfbaan, windsurf en duikschool en bijbehorende horeca. Dit scenario richt zich vooral op de stad.

Eind augustus, begin september wordt een beslisnota opgesteld met de marktverkenning, uitgangspunten voor beginspraak, participatieplan en de begroting.

Artikel delen:

Reageer