Centrum Zwolle trekt meer bezoekers

Zwolle – Het Zwolse stadshart heeft vorig jaar meer bezoekers getrokken dan in 2007. Uit de zogenoemde Binnenstadmonitor blijkt dat Zwolle in 2008 bijna 1.400.000 bezoekers trok, een procent meer dan het jaar ervoor. Het gros van de bezoekers, 72 procent, bezoekt de stad om lekker te winkelen (‘funshoppen’) en Zwolle staat daarmee landelijk op een tweede plaats. Opvallende ontwikkelingen die de Binnenstadsmonitor signaleert zijn dat er een toename is van liefhebbers van lunchen en dineren, en dat er meer belangstelling is voor theater- en concertbezoek.

zwolle.jpg

De Binnenstadsmonitor bekijkt jaarlijks of de kwaliteit gehaald wordt die de gemeente wenst wat betreft de aantrekkelijkheid van het centrum van Zwolle. De eerste monitor verscheen begin vorig jaar. Uit het onderzoek komt naar voren dat er niet alleen meer bezoekers naar de binnenstad kwamen, maar – daardoor – ook meer verkeer. Het aantal auto’s nam toe, net als het aantal fietsers. Het vrachtverkeer in het centrum nam wel af. Uit de Binnenstadsmonitor blijkt ook dat de bewoners van het Zwolse centrum tevredener zijn over hun woonomgeving dan Zwollenaren in de andere delen van de stad. De binnenstad telt iets meer dan tweeduizend woonruimtes.

Een handzame versie van de Binnenstadsmonitor wordt uitgedeeld tijdens de Jaargetijdenborrel, de netwerkbijeenkomst voor mensen die bijdragen aan de ontwikkeling van de het Zwolse stadshart op 30 juni. De gemeenteraad krijgt de gegevens ook. De complete Binnenstadsmonitor ligt ter inzage in het Informatiecentrum van de gemeente, aan het Grote Kerkplein 15. Het stuk is ook te vinden op de site van de gemeente, www.zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Klopt zwollenaar had ik ook gelezen nl
  dit gaat over 2008 dat zal het wel zijn.
  En wat in de krant stond zal wel gaan over het eerste half jaar van 2009.:o


  Maak melding

 2. Bruggenbouwers zijn hard nodig tegenwoordig, met die klovenscheppers.
  Als ze dan maar over de brug komen én anderen over de brug helpen. En niet voordurend onder de brug door lopen gaan.
  Misschien staan de beste stuurlui in Zwolle wel op de brug.


  Maak melding

Reageer