Zwolle kleurt Zwart

Zwolle – Het eigenzinnige en kleurrijke festival ZwArt biedt dit jaar voor ieder wat wils. De voorbereidingen gingen het begin van deze week al van start. Van donderdag 25 t/m zondag 28 juni zijn er iedere dag meer dan 60 kleinere en grotere voorstellingen op bijzondere en spannende locaties in de binnenstad van Zwolle.

23-06-2009_voorbereiding_zwart_1.jpg

Het merendeel van de voorstellingen is speciaal voor het festival gemaakt door kunstenaars onder leiding van inspirerende meesters.  Voor dit jaar zijn Tom America, Jeroen Kriek, Wies Merkx, Leo de Nijs, Michael de Roo, Henk Schut, Renate Zentschnig en Lydia Schouten aan het festival verbonden. Het Grote Kerkplein vormt dit jaar het hart van het festival, waar iedere avond een (gratis) muzikaal programma zal worden aangeboden met onder andere de nieuwe jazzsensatie Wouter Hamel, NO Blues, Lady Linn and Her Magnificent Seven en The Tunes. Het Grote Kerkplein verwordt in de vroege avond tot een waar bingoplein.

23-06-2009_voorbereiding_zwart_2.jpg

23-06-2009_voorbereiding_zwart_4.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Zwolle kleurt Zwart”

  1. Wat is nu eigenlijk hét grote verschil met “Stad als theater” dat zo nodig weg moest? De prijs van 7,50 Euri (behoudens de kindervoorstellingen)?[/url] Nou ja, succes er mee. Hoop vrijdag- & zondagmiddag wel in onze mooie stad te zijn. Weet nog niet of ik wat zwarts meekrijg.

  2. Dit komt de ijssel toch nie over he. Tjonge wat een bende en dat onder leiding van inspirerende meesters? zeker inspiratie bij de ROVA opgedaan:D:D

  3. staat dat pand op de nomunatie om gesloopt te worden ?
    Want die zooi die er op gesmeerd is krijg je er natuurlijk nooit meer af en er overheen schilderen lijkt me ook geen optie.
    En hoelang blijven we tegen zo’n zwart pand aankijken ?
    Ik hou wel van kunst maar dit is straks natuurlijk geen gezicht op de veerallee.

  4. Dat heb ik niet zien staan Koko

    onder leiding van een inspirerende meesteres…

    Benieuwd naar het verslagje….en de foto’s.

  5. Misschien zijn ze nog aan het opbouwen Assendorper? Niet direct zo negatief aubsmilies/cry.gif

    Nee echt niet dát is de kunst: ze lopen met slijptollen stukken ijzer af te ‘zagen’.. vinden ze stoer volgens mij

  6. Nee echt niet dát is de kunst

    Is dat net zoiets als mensen die beweren dat het geluid dat ‘Tiësto’ produceert muziek is?

  7. Ik ben erg benieuwd wat het dit jaar gaat worden. Vorig jaar vertrok publiekstrekker en regisseur Greenaway al na de eerste avond uit Zwolle vanwege het amateuristisch karakter en de publieke belangstelling. Maar wat wil je ook, het is een groot afstudeerproject van het ArtEZ!

  8. Danny, geef eens objectieve argumenten aan voor het tegendeel dan?
    Dus zonder wat je ervan vind, maar aan de hand van de definitie van muziek.

    Tim, vinden ze dat stoer? Projectie is erg doorzichtig;)

  9. Wat is nu eigenlijk hét grote verschil met “Stad als theater” dat zo nodig weg moest? De prijs van 7,50 Euri (behoudens de kindervoorstellingen)?
    Door dick, op 23 juni 2009 om 22:05

    Dat maar ook:

    Toegankelijkheid: niet geschikt voor rolstoelen

    Tjonge, twee grote ‘voordelen’ ten opzichte van De Stad Als Theater

  10. Ik moet wel even wat verder kijken dan m’n neus lang is want er zijn ook dingen die w?l toegankelijk zijn voor de minder valide mensen.
    Routes zijn dat dus NIET Dingen die dat wel zijn:
    Bingotainment
    Kalterflug
    Muzikale Meesters
    Rammstadt
    Muppetstuff, Rico & Typhoon
    Lady Linn and her Magnificent Seven gratis
    NO Blues gratis
    The Tunes gratis
    Wouter Hamel gratis
    Menschen im Hotel
    Peer Gynt of zoiets
    Wrakhout
    RE:Ike(a)
    RE:Barok met de meesters Steenbrink
    RE:Moeder
    RE:Creatie Messiaen

    Direct ook even aangegeven welke dingen gratis te bezichtigen zijn. Niet àlles is betaald blijkbaar.

  11. maar aan de hand van de definitie van muziek.

    Het primaire element, dat in alle muziek voorkomt, is het element van verandering in de tijd, de opeenvolging van klanken. Er is sprake van ritme, wanneer deze opeenvolging zodanig gebeurt, dat er een hoorbare structuur ontstaat, die soms bijna fysiek beleefd kan worden. Er ontstaat een beleving van een tel, een dansbaar gegeven. De primaire sociale context van muziek is dan ook de dansbare muziek, in tegenstelling tot de luistermuziek, die een meer abstracte vorm vertegenwoordigt.

    Volgens deze definitie zou Tiësto inderdaad muziek maken.

    Kunst, in expressionistische zin, drukt de verbeelding of gevoelens van de kunstenaar uit in een scheppende activiteit of in impressionistische zin; is een schepping die bij de waarnemer een gevoel of verbeelding oproept, met als doel het voortbrengen van een origineel, zintuiglijk waarneembare (of anderszins voorstelbaar) uiting of product met een bepaalde gevoelswaarde of voorstelling. Meestal doet kunst een beroep op het menselijk gevoel voor esthetiek, maar kan daar soms ook op schokkende wijze afstand van doen. Aan de waarnemer biedt kunst de mogelijkheid om te worden meegenomen uit de dagelijkse realiteit, naar een door die kunstenaar gecreëerde wereld, of anders de mogelijkheid om die dagelijkse realiteit vanuit een ander perspectief te ervaren.

    Volgens deze definitie gaat bovenstaand artikel dus ook over kunst

Reacties zijn gesloten.