FC Zwolle start nieuw seizoen tegen AGOVV

Zwolle – Hoewel de zomer net officieel gestart is, loopt de vakantie van de voetballers al bijna ten einde en zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in volle gang. Naar aanleiding van het alsnog toelaten van Fortuna Sittard, is het competitieprogramma aangepast.

In het nieuwe competitieprogramma start FC Zwolle niet tegen Go Ahead Eagles, maar is AGOVV de tegenstander. Op vrijdag 7 augustus zal de selectie naar Apeldoorn afreizen om daar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Een week later vindt de eerste thuiswedstrijd tegen FC Emmen plaats. Zondag 20 september barst de strijd om de IJssel weer los in de derby FC Zwolle – Go Ahead Eagles, waarna op zondag 14 maart 2010 de uitwedstrijd plaatsvindt.

Eldridge Rojer komt de gelederen van FC Zwolle versterken. Rojer komt over van Excelsior Rotterdam, waar zijn contract afliep. De 25-jarige is inzetbaar op alle positities van de voorste linie. Zodra Rojer medisch gekeurd is, tekent de aanvaller een tweejarig contract.

Bert Zuurman is aangesteld als trainer van de D-jeugd. Zuurman is momenteel actief als jeugdtrainer bij SC Joure en in het verleden kwam de oud-voetballer onder andere uit voor FC Zwolle. Bert is de opvolger van de naar FC Twente vertrokken Dennis Bekking.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Sponsor beeindigd contract met FC Zwolle
  Sponsor Roy van Veen (Zoranet) op internet: “FC Zwolle wil alleen maar geld halen, maar is nog te beroerd om een briefje naar de sponsors te sturen met een update. Einde contract dus.”


  Maak melding

 2. admin wat is de bron van het verhaal van zoranet deze man heeft een boel gedaan voor de club .

  =========

  Weblog Zwolle is in dit geval de bron. Ons ooit op leugens kunnen betrappen ? Speuren op internet wil nog wel eens verrassende quotes opleveren.


  Maak melding

 3. @ Admin., op 25 juni 2009 om 13:25; Roy van Veen ( ⤽Royalty⤝ op toenmalig .org) zocht al langer een stok om de FC mee te slaan. Was absoluut anti-Everse.

  Eind april/begin mei heb ik eens een tijdje van mening gewisseld met hem, via .org.

  Hij is een prototype VVD-er en zijn (in eigen ogen) geslaagde maatjes roffelden daar met hem mee.

  Dit (13:25) vind ik ook triest overkomen, niet eerst ff melden dat je updates mist??gewoon einde contract.

  Blij dat ik niet bij hem werk: niet serieus te nemen en té gek op macht, status, aanzien en roem.  Maak melding

 4. ^^ Da’s een belediging voor VVD’ers dick. 🙂

  Mja die vent van Zoranet loopt altijd via internet af te geven op de club. Hij vindt de handelswijze van FC Zwolle blijkbaar niet goed, maar de pot verwijt de ketel doordat hij zelf telkens van die niet-onderbouwde oneliners plaatst.


  Maak melding

 5. Analyse Everse
  Analyse op FC Everse

  Op 18 juli 2008 schreef Roy Nijboer, een van de beheerders van de zogenaamde onafhankelijke supporterssite fc zwolle.org de volgende quote in zijn column op deze site:

  ⤽De continuïteit in de technische staf speelt een cruciale rol om vanuit deze basis verder te kunnen bouwen aan FC Zwolle. Helaas zagen bestuur en directie het clubbelang hiervan niet in waardoor druk vanuit de spelersgroep, supporters en sponsoren nodig was om de technische staf te behouden. Bestuur en directie zagen in Ruud Brood een goede opvolger. We zullen zien hoe goed deze gaat presteren met RKC Waalwijk.⤝

  Bijna een jaar later kan Roy Nijboer tevreden zijn over het voetbalverstand van het oude bestuur. Brood stuurde RKC Waalwijk naar de eredivisie. Nijboer zal undoubtly mooie volzinnen schrijven zodat Brood het toch heel slecht heeft gedaan en Everse heel goed etcetera, en Kippeboer zal hem gelijk geven. Maar de feiten spreken voor zich. Zo ook spreekt het feit voor zich dat RKC de eredivisie ingaat met twee spelers die Everse niet pruimde: Jongsma en Boerrigter. Spelers die FC Zwolle de slagroom op het toetje gaven worden door Everse weggestuurd en opgepakt in de eredivisie. Lastige spelers probably. Ook spreekt het feit voor zich over de werkelijke prestaties van Everse. Van de laatste 8 wedstrijden onder leiding van dhr Everse werden er 5 verloren. Van de drie trainers die FC Zwolle gecoacht hebben in het voltooide seizoen 08-09 was Roelofsen by far het succesvolst, daarna boekweg en last and least Everse. De p/d wedstrijden meerekenend en de beker als een nederlaag gerekend:

  Roelofsen: gemiddeld 2,13 punt per wedstrijd
  Boekweg: gemiddeld 1,5 punt per wedstrijd
  Everse: gemiddeld 1,44 punt per wedstrijd

  Een klasse prestatie van Roelofsen die door het Everse-deel van het Zwolle publiek bedankt werd met anti-roelofsen liederen. Als Roelofsen dit het hele seizoen had gedaan was FC Zwolle over 38 wedstrijden gezien kampioen geworden. Enkel feiten. Het voetbal onder Everse is breien op de postzegel. Plichtmatig positiespelletjes spelen op vrijdagavond tot je erbij dood neervalt. Onder Roelofsen stond er een degelijke organisatie met weinig tegendoelpunten. We zullen het nooit weten of we met Roelofsen ook meteen in de eerste ronde waren afgeserveerd door Cambuur, ook geen wonderploeg. Met minder breien en meer fysieke kracht hadden we zeker gewonnen van Cambuur.

  Dat laatste is helaas gissen en we blijven liever bij de feiten. Everse haalde de afgelopen jaren scheepsladingen vol aan spelers uit vreemde oorden. Krankzinnige spelers als Leonardo, Grizolli, Borilli om maar niet te spreken over het phantoom-kindje van Everse Maxi Gomes. De lijst blunders van Everse/Van Ginkel is te lang om te typen maar wie weet wil Roy Nijboer dat wel een keer oppakken.

  Het vorige seizoen verspeelde Everse 6 spitsen in 38 competitiewedstrijden en scoorden in totaal 14 goals:

  Guarino 5 goals
  Bargas 4 goals
  Kleizen 3 goals
  Johan Plat 2 goals
  Reijnders 0 goals
  De Graaff 0 goals

  In totaal 14 goals van 6 spitsen, for example, dit is evenveel als Bokila in zijn eentje bij AGOVV!!! De clubtopscorers bij FC Zwolle waren Huymans en Boerrigter met 8 goals. Beide spelers waren voornamelijk invallers aangezien ze niet goed genoeg bevonden zijn door Everse en zelfs exit waren. Dit gebeurde eerder Toze en Jongsma.

  De lijst met vertrokken spelers is unlimited: Rob van der Sluijs, Nick Kuipers, Esteban Giglio, Chiel-Jan Schuldink, Radek Görner, Dave Huymans Robert Plat, Thomas Vossebelt, Brandon Bonifacio , Kees Pluim, Thiago Grizolli, Jesper Voorintholt, Roel de Graaff, Javier Guarino, Derk Boerrigter, Eltjo Gnodde, Johan Plat,Vincent van den Berg, Hugo Bargas. Het aankoopbeleid van Everse/Ginkel is abominabel. Maar de manier waarop Everse en Roy Nijboer dit weten te verbloemen is indrukwekkend. De propagandamachine VI, Johan Derksen en Roy Nijboer is er een van hoog niveau. Zelfs de Ranson miljoenen van Everse worden nu vakkundig weggeschreven alsof het verhaal nooit bestaan heeft. Very scary, maar wel heel knap.

  Komend seizoen wordt weer een sof. Again zal Everse spelers gaan halen. Again zullen we verveeld gaan worden met ellenlange positiespelletjes, met spitsen van 1,60 m groot. Again zullen we kijken naar tropische verrassingen en again zal Everse roepen dat we nu toch echt binnen 2 jaar naar de eredivisie moeten. Weer zullen we 4e of vijfde worden en weer zal Everse zijn excuses klaar hebben. Iets met budget of zo, of leeftijd, of blessures. Maar de feiten liegen niet en die spreken boekdelen. Los van kaas of bitterballen.

  Toen ik deze bovenstaande mening op de onafhankelijke supporterssite fc zwolle.org had geplaatst, bleek tot mijn grote verbazing dat deze analyse al weer snel verwijderd was. Ook lukte het mij niet meer iets te plaatsen, mijn ip-adres werd geweerd. Deze site propageert immer de vrijheid van meningsuiting en hoor en wederhoor. Maar kritiek op Everse valt daar niet onder. Is dit niet het levende bewijs van de hierboven genoemde propagandamachine? Erg treurig, ik dacht dat deze vorm van massabeïnvloeding al lang uitgestorven was.

  Geen seizoenkaart voor mij dit jaar. Bij deze praktijken wil ik niet geassocieerd worden. Dit stuk schrijf ik ook anoniem, ben veel te bang dat de ruiten van mijn winkel er aan gaan. Het is de trieste werkelijkheid in Zwolle anno 2009.


  Maak melding

 6. Een stuk dat met veel onwaarheden is geschreven en ook niet echt serieus is te nemen,zoals dat je spelers opnoemd die zijn vertrokken nadat ze wel een aanbieding hebben gehad of waren gehuurd.
  En roelofsen beoordelen op enkele wedstrijden en dan Everse over een heel seizoen,had dan Everse over de wedstrijden waarin de periode werd gewonnen beoordeeld .
  Maarja het is jouw keuze om geen seizoenkaart meer te nemen,ik ben er ieder geval niet rouwig om.

  P.S. je wilt ergens niet MEE geassocieerd worden of ergens niet Bij horen .


  Maak melding

 7. prima stuk, van de heer wijma, komt zeer goed beslagen ten ijs. vooral het gedeelte over brood/jongsma/boerrigter zijn passages die al vele malen zijn aangehaald door mij in het verleden. en tsja……. over die miljoenen horen we ook helemaal niks meer, of gaan die nu naar sittard ?


  Maak melding

 8. Je hebt gelijk joop dhr wojma weet waar hij het over heeft .
  Maar als je komt met kritiek over Jan E dan word je afgebrand want dat mag niet.

  Het zal moeten blijken in hoeverre jan zijn verhalen kan waarmaken ik heb er een hard hoofd in er is al teveel geblaat door deze trainer en er is tot nu toe niks van gekomen .

  Ik heb wel een seizoenkaart omdat zwolle mijn club is en trainers maar passanten zijn .

  Ik kan niet wachten op de volgende passant.

  mvg een zwolle supporter in hart en nieren


  Maak melding

 9. Op 18 juli 2008 schreef Roy Nijboer, een van de beheerders van de zogenaamde onafhankelijke supporterssite fc zwolle.org de volgende quote in zijn column op deze site:

  Het is een column. Daarin mag je een mening geven. De informatie die verder op de site te lezen staat is veelal erg betrouwbaar.

  Bijna een jaar later kan Roy Nijboer tevreden zijn over het voetbalverstand van het oude bestuur. Brood stuurde RKC Waalwijk naar de eredivisie. Nijboer zal undoubtly mooie volzinnen schrijven zodat Brood het toch heel slecht heeft gedaan en Everse heel goed etcetera, en Kippeboer zal hem gelijk geven. Maar de feiten spreken voor zich.

  Je negeert het feit dat RKC een begroting heeft die veel hoge ligt dan bij FC Zwolle. Een begroting die het oude bestuur nooit heeft kunnen verhogen.

  Zo ook spreekt het feit voor zich dat RKC de eredivisie ingaat met twee spelers die Everse niet pruimde: Jongsma en Boerrigter. Spelers die FC Zwolle de slagroom op het toetje gaven worden door Everse weggestuurd en opgepakt in de eredivisie. Lastige spelers probably.

  Was eerder andersom en sowieso Jongsma kreeg van het oude bestuur een hele lage aanbieding. Logisch dat hij dan voor een beter salaris kiest bij RKC.

  Ook spreekt het feit voor zich over de werkelijke prestaties van Everse. Van de laatste 8 wedstrijden onder leiding van dhr Everse werden er 5 verloren. Van de drie trainers die FC Zwolle gecoacht hebben in het voltooide seizoen 08-09 was Roelofsen by far het succesvolst, daarna boekweg en last and least Everse.

  Roelofsen heeft het prima gedaan, maar op basis van die paar wedstrijden kan je geen gefundeerde conclusies trekken. Sowieso heeft de club het dit seizoen gewoon prima gedaan.

  Een klasse prestatie van Roelofsen die door het Everse-deel van het Zwolle publiek bedankt werd met anti-roelofsen liederen.

  Overtrokken reactie. Niet iedereen was blij dat Roelofsen inviel voor Everse. Die hadden liever gezien dat Roelofsen, net als Boekweg, de druk op het bestuur zou opvoeren. Voor beide keuzes valt wat te zeggen, maar die tien man die Roelofsen dat kwalijk namen deden dat echt niet tegen de persoon, maar tegen het toenmalige bestuur.

  Als Roelofsen dit het hele seizoen had gedaan was FC Zwolle over 38 wedstrijden gezien kampioen geworden. Enkel feiten. Het voetbal onder Everse is breien op de postzegel. Plichtmatig positiespelletjes spelen op vrijdagavond tot je erbij dood neervalt. Onder Roelofsen stond er een degelijke organisatie met weinig tegendoelpunten. We zullen het nooit weten of we met Roelofsen ook meteen in de eerste ronde waren afgeserveerd door Cambuur, ook geen wonderploeg.

  – Roelofsen heeft te weinig wedstrijden gemaakt om er conclusies aan te verbinden.
  – Het behoudende spel van Roelofsen was ook niet goed. Helmond uit (0-0) en eindhoven uit (2-0 verlies) zijn daarvan duidelijke voorbeelden. Beide wedstrijden nauwelijks kansen.
  – Tegen cambuur werd Zwolle niet “afgeserveerd”. Drie duels waren er voor nodig. uiteindelijk is het jammer dat het anti-voetbal van Cambuur heeft gewonnen. In de competitie heeft Zwolle ook een aantal keer gewonnen, dus beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd.

  Met minder breien en meer fysieke kracht hadden we zeker gewonnen van Cambuur.

  Juist niet. Daar ligt de kracht van Cambuur, die hebben het juist moeilijk tegen goed positiespel. D’r zat gewoon niet meer in.

  Dat laatste is helaas gissen en we blijven liever bij de feiten. Everse haalde de afgelopen jaren scheepsladingen vol aan spelers uit vreemde oorden. Krankzinnige spelers als Leonardo, Grizolli, Borilli om maar niet te spreken over het phantoom-kindje van Everse Maxi Gomes.

  Spelers die een kans hebben gekregen, maar de club meestal geen geld kosten. Het gebrek aan (begrotings-)geld is meteen het gebrek bij de club. Als dat er is, komen de spelers vanzelf. Dat netwerk is echt niet zo slecht.

  Het vorige seizoen verspeelde Everse 6 spitsen in 38 competitiewedstrijden en scoorden in totaal 14 goals:

  Geen geld, geen geld, geen geld.

  De propagandamachine VI, Johan Derksen en Roy Nijboer is er een van hoog niveau. Zelfs de Ranson miljoenen van Everse worden nu vakkundig weggeschreven alsof het verhaal nooit bestaan heeft.

  Heb je de uitslag van de arbitragezaak wel gelezen? het oude bestuur had gewoon keihard gefaald en heeft over de rug van Everse (en supporters) dit falen willen verhullen. Iets wat ze de voorgaande jaren ook al deden. Wie een kuil graaft voor een ander… Nu zijn we eindelijk van die huichelaars verlost.

  Geen seizoenkaart voor mij dit jaar. Bij deze praktijken wil ik niet geassocieerd worden. Dit stuk schrijf ik ook anoniem, ben veel te bang dat de ruiten van mijn winkel er aan gaan. Het is de trieste werkelijkheid in Zwolle anno 2009.


  Maak melding

 10. reactie op het laatste stukje: Het is triest dat je je niet bij de feiten houdt. Je zal wel een eigen agenda hebben of wat persoonlijke wroeging.


  Maak melding

 11. Ach, het is lekker makkelijk om de negatieve dingen op te sommen van de heer Everse.
  Maar alle positieve dingen vergeet je dan gemakshalve maar even,zoals het door de kenners bejubelde positiespel van Everse.
  Dat het Everse was die ondanks enkele miskopen (die je bij iedere club hebt overigens)toch ook een behoorlijk aantal goede spelers heeft gehaald , waaronder dus ook Jongsma en Boerrigter.
  Dat die later inderdaad voor meer geld kiezen bij RKC , in plaats van de slechte aanbieding van de club zelf , kun je Everse toch niet kwalijk nemen ,behalve als je ,zoals zwolschkwartier aangeeft,een eigen agenda hebt of wat persoonlijke wroeging hebt.  Maak melding

 12. En over Roelofsen,dat voetbal was niet om aan te zien,kreeg weer lelijke Deja Vu’s naar het tijdperk Spijkerman en daar werd niemand vrolijk van.
  Het dieptepunt was wel de kansloze nederlaag in Eindhoven , waar je als supporter de moeite neemt helemaal heen te rijden met file’s en al en dan te worden getrakteerd op een zeer verdedigend Zwolle en geen enkele kans viel te noteren voor de ploeg uit Zwolle.


  Maak melding

 13. Bert Z. heeft in elk geval een uitstekende hulp rondlopen bij D1 in Jan L.
  – Grappig dat het van PiBa geleende woord “analyse” weer eens terug is in relatie tot de FC.  Maak melding

Reageer