Vervolg Zwolse Bedrijvencompetitie Beachvolleybal

Zwolle – Deze maand werd op het beachveld van Sportpark de Pelikaan de finalewedstrijd van de Zwolse Bedrijvencompetitie Beachvolleybal gespeeld. Aan deze eerste editie deden zes teams mee. Uiteindelijk wist Ambi Puur, het team bestaande uit sportdocenten van onderwijsinstelling de Ambelt, er met de wisseltrofee vandoor te gaan. Na vele positieve reacties en nieuwe aanmeldingen heeft Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan besloten in augustus een tweede ronde te starten.

bedrijvenvolleybal.jpg

Het idee om een beachvolleybalcompetitie op te zetten komt oorspronkelijk van Robert Schliessler. Hij is een aantal jaar geleden naar Zwolle verhuist en miste hier de mogelijkheid om na werktijd vrijblijvend met vrienden en collega’s te kunnen sporten. Samen met Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan heeft hij gekeken naar de mogelijkheden die o.a. het beachveld van de Pelikaan verenigingen biedt. Geheel onvoorwaardelijk sport Schliessler inmiddels niet meer, want met het Thorbeckegrachtteam nam hij zelf fanatiek deel aan de competitie.

Opgewarmd door Arno van Solkema
Om de deelnemers aan de Zwolse Bedrijvencompetitie Beachvolleybal goed voor te bereiden kregen ze de twee woensdagen voorafgaand aan de competitie een clinic aangeboden van Arno van Solkema. De hoofdcoach van Landstede Volleybal maakte de spelers bekend met het volleybal in het zand en leerde ze de basisvaardigheden van de sport. Na deze opwarmer speelden de teams een competitie van vijf woensdagavonden. “Hoewel het op sommige speelavonden zachtjes regende kunnen we spreken van een zonnige eerste editie! Het was een gezellige mix van grote en minder grote volleybaltalenten. De spelers hadden voornamelijk heel veel lol in het spelletje. Mooi is ook om te zien hoe de spelers na zeven weken volleybal echt beter zijn geworden,” aldus de organisatie van de competitie.

Positieve reacties
De teams van de eerste editie waren allemaal erg enthousiast, daarom is er besloten om een tweede Zwolse Bedrijvencompetitie Beachvolleybal op te zetten. Omdat een zomerstop een beetje vreemd is bij beachsport, starten we in augustus met een tweede competitie. Op woensdagavond 12 augustus aanstaande zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden. Elk team speelt per avond twee wedstrijdjes van twintig minuten. Op deze manier hoeft deelname aan de competitie helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Ook de samenstelling van een team staat niet vast, dus wanneer een speler een keer niet kan, is dat geen probleem. We spelen vier tegen vier. Deelname aan de Zwolse Bedrijvencompetitie Beachvolleybal kost €50,- per team. Voor OVB-leden en sponsoren van de Pelikaan hanteren wij het speciale tarief van €40,- Voor opgave en vragen kunt u een E-mail sturen naar ellen@pelikaan-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer