Certificaat Politiekeurmerk woningen Openbaar Belang

Zwolle – Vandaag ontving mevrouw Damman het officiële certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen uit handen van Gerke Brouwer, directeur van Openbaar Belang. Daarmee zijn ruim 2300 woningen van Woningstichting Openbaar Belang voorzien van het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

keurmerk.jpg

In 2004 startte de woningcorporatie met het aanpassen van de bestaande woningen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. “Wij vinden het essentieel dat huurders zich veilig voelen in hun woning. Het aantal inbraken en poging tot inbraken neemt met het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen fors af. Mede daarom hebben we destijds besloten tot deze veiligheidsmaatregelen met een totaalinvestering van ruim € 600.000,-. Er zijn in de 2300 woningen niet alleen inbraakwerende voorzieningen getroffen, maar ook rookmelders aangebracht. En in een aantal situaties is de buitenverlichting verbeterd. Dit alles zonder huurverhoging. Daarnaast kunnen huurders met het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen 20% korting ontvangen op de inboedelverzekering. Een prettige bijkomstigheid”, aldus Brouwer.

Al vanaf 1999 voorziet Openbaar Belang al haar nieuwe woningen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Zij werd daartoe officieel Keurmerk bedrijf, een partnership met de politie IJsselland. Hoogtepunt was de realisatie van de stadsvernieuwingswijk Schildersbuurt, die in 2001 werd genomineerd voor het predicaat ‘veiligste wijk van Nederland’.

Artikel delen:

Reageer