Rene de Heer lijsttrekker VVD Zwolle

Zwolle – Rene de Heer is woensdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van VVD Zwolle in café-restaurant De Vrolijkheid gekozen tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2010. Hij was de enige kandidaat-lijsttrekker. Lijstduwers worden voorzitter Jur Zandbergen, Emile Vinken en Nico Middelbos.

Rene de Heer (38) is momenteel vicevoorzitter in de Zwolse gemeenteraadsfractie namens de VVD. In het dagelijks leven is hij werkzaam als communicatiestrateeg en operationeel manager bij een communicatiebureau in Enschede. "De VVD is een factor van belang in de Zwolse politiek en wil de verantwoordelijkheid nemen die daarbij hoort", stelt De Heer. "Juist in deze economisch onrustige tijd, waarin veel Zwollenaren in onzekerheid leven, wil de VVD Zwolle stabiliteit en duidelijkheid bieden. Ik ben heel blij en trots dat ik daar als lijsttrekker aan mag meewerken."

De vergadering stond in het teken van het vaststellen van het Verkiezingsprogramma en het aanwijzen van de Lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2010. Het bestuur, de raadsfractie en het campagneteam hebben het programma gezamenlijk vervaardigd. In dit Concept Verkiezingsprogramma zijn ook de opmerkingen uit de vorige ALV van 6 mei verwerkt. Tijdens de vergadering werd dit concept inhoudelijk behandeld. De commissie Kandidatenlijst heeft met alle kandidaten gesproken. Het bestuur heeft tweede gesprekken gevoerd met de individuen met zetelambitie. Leidraad voor de gesprekken waren de opgestelde profielen. Er is gekeken naar de tijd die kandidaten beschikbaar hebben, hun ervaring en persoonlijke ambities.

De commissie heeft gemerkt dat naast het hebben van genoeg tijd, er ook andere belemmerende factoren zijn waardoor talentvolle leden afzien van kandidatuur. Veel leden bekleden andere bestuurlijke functies en zijn bezorgd over conflicterende belangen. Sommigen ondernemers hebben zakelijke relaties met de gemeente en zien om die reden af van kandidatuur of lijstduwerschap. De commissie betreurt dat ze niet meer vrouwen heeft kunnen voorstellen op de groslijst.

Artikel delen:

Reageer