Eerste voorstelling ZwArt afgelast

Zwolle – Teleurstellend! Het is gissen, maar voor het tweede Festival ZwArt was het begin weer niet wat men er van verwachtte. Waarom kon het publiek de weg niet vinden naar de toch zeer bekende broers Jos en Marc van Wees, die onder de naam Hendrick-Jan de Stuntman, hun voorstelling Mega Poll zeven keer tijdens het festival Zwart op zouden voeren. Op het grote Oerol waren alle voorstellingen namelijk wel uitverkocht. Was het het weer? U zegt het maar!

zwart_2009_4512_470.jpg

Hoewel het eerste Festival ZwArt in 2008 over het totaal succesvol was, liep ook hier het begin een beetje stroef en was de publieke belangstelling bij het openingsvoorstelling met het stuk van Peter Greenaway ook niet wat men er van verwacht had. Helaas, ook dit jaar weer een zelfde begin. De eerste voorstelling van Hendrick-Jan de Stuntman werd vanwege weinig tot geen publiek afgeblazen. Vanavond om 20.00 uur zal nu op lokatie Terpelkwijkpark hun eerste optreden plaats vinden. Het is absoluut de moeite waard om hier een kijkje te nemen en te genieten van een show, waar het publiek in grote mate bij betrokken wordt. Hendrick-Jan de Stuntman is een van de top-voorstellingen van het festival en verdient het gewoon.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. tja, ondanks alle mooie reclame is het draagvlak voor zwart erg klein. Een succesvol festival om politieke redenen de nek om draaien (stad als theater), om het vervolgens te vervangen voor een ietwat hoogdravend en onsamenhangend festival is niet echt een slimme actie geweest! Ik voorzie een treurig en geld verslindend debacle…. 🙁


  Maak melding

 2. Al het begin is moeilijk en ook bij zwArt zal de burger eerst zijn weg moeten vinden.
  Wij hebben de krant echt moeten uitpluizen voor we begrepen wat het festival inhoud.
  Hendrik jan de stuntman gezien op Oerol echt een leuke voorstelling, jammer dus.
  Ook de naam zwArt is nu niet echt uitnodigend, De stad als Theater is veel duidelijker voor mensen en trekt meer de aandacht
  Dus je kunt nog zoveel reclame maken als mensen je niet begrijpen houdt het dus gewoon op.
  De krant met het programma was onduidelijk onoverzichtelijk te chaotische.  Maak melding

 3. Dat hele festival zwart onmiddellijk mee stoppen. Wat een geldverspilling.
  Een stelletje werkeloze jongeren rotzooien maar wat raak aan de Willemsvaart, en dat moet de organisatie zijn.
  Ga iets nuttigs doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. De krant met het programma was onduidelijk onoverzichtelijk te chaotische.

  Door de kleine man, op 25 juni 2009 om 20:18

  En laat dat nou precies ook zijn wat ik me bij Zwart voorstel


  Maak melding

 5. Wat een gezeik. Ik vind het supergaaf dat zoiets georganiseerd wordt! Als je niet wilt, ga je toch gewoon niet en zeur er dan ook niet over. Gun de mensen die het wel leuk vinden hun plezier.

  Zwart ga door zo! Morgenmiddag naar HJ de Stuntman…joepie.


  Maak melding

Reageer