Kwaliteit Pabo GH onverminderd hoog.

Zwolle – Opnieuw blijkt de Pabo van de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle goed te kunnen voldoen aan de steeds zwaardere eisen die door de accreditatiecommissie (NVAO) en het werkveld aan de lerarenopleidingen worden gesteld. Zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde verslag van de accreditering van alle Pabo’s.  Dat zeven van de 40 Pabo’s niet konden voldoen aan deze criteria toont aan hoeveel zwaarder die eisen zijn geworden.

De accreditatie was deze keer in omvang en qua criteria extra zwaar aangezet naar aanleiding van verontrustende geluiden over het niveau van de Pabo’s.  De Pabo van de GH kon goed aantonen dat het niveau van haar studenten onverminderd hoog is en voldoet aan de verwachtingen van de scholen. Niet alleen de basisscholen maar ook de studenten zijn erg tevreden over de kwaliteit van de opleiding, de sfeer en de christelijke identiteit. “Dit is een reden om erg dankbaar te zijn.  Ik ben ook blij omdat de zwaardere eisen en de druk op de opleidingen groot was. We kunnen goed voldoen aan de toenemende vraag naar kennis, borging van kwaliteit en afstemming op de vragen van het werkveld.” aldus dr. J. Modderman, manager van de Pabo. “Uiteindelijk lever je met een goede opleiding een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van goed christelijk onderwijs en we zijn blij dat we daar steeds weer in slagen.”  

Om in de roep om hoger opgeleide studenten te kunnen blijven voorzien kunnen studenten vanaf komend cursusjaar aan de Gereformeerde Hogeschool de opleiding universitaire Pabo volgen. Deze unieke opleiding is een combinatie van de wetenschappelijke opleiding Pedagogiek en de beroepsgerichte opleiding Pabo. Studenten studeren af met twee diploma’s op zak en kunnen naast lesgeven ook wetenschappelijk onderzoek doen en gebruiken. De universitaire Pabo kan gevolgd worden aan vier hogescholen in Nederland.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Een van de zeven was trouwens de Pabo van hogeschool Windesheim. Die moeten nog flink aan de bak om de zaakjes op orde te krijgen.

    De Katholieke Pabo is -als gebruikelijk- ook gewoon goed ‘door de keuring’ gekomen.


    Maak melding

Reageer