Jurjen van der Molen wint Zwolse Kunstbattle

Zwolle – Jurjen van der Molen is de gelukkige winnaar van de eerste Zwolse Kunstbattle. Op 4 juli mag hij de prijs van R10 in ontvangst nemen, uitgereikt door kunstenaar Aline Hoving. De Zwolse kunstbattle is een nieuwe prijs die door het Stedelijk Museum Zwolle in het leven geroepen is.

Om in aanmerking te komen voor de prijs zijn jongeren van 16 tot 27 jaar uitgedaagd te laten zien op welke manier zij hun leefwereld vormgeven. De wedstrijd stond open voor alle beeldende media zoals film, schilderkunst, fotografie en graffiti. Van de ingezonden werken, schilderijen, foto’s en animaties, is een tentoonstelling gemaakt. De inzenders zijn scholieren, studenten van de Fotovakschool, van Hogeschool voor de Kunsten Artez en Hogeschool Windesheim. Ze gingen de uitdaging aan om hun werk in te zenden en een podium te vinden om hun creativiteit uit te dragen aan een groot publiek. De jury koos voor het werk van Jurjen die zij het meest vonden aansluiten op de vraag om een podium te claimen met een eigentijds verhaal.

Het werk van Jurjen toont onbevangenheid qua techniek en kwaliteit, inzet in het maken van dit schilderij en humor. Hij heeft de potentie om zich verder te ontwikkelen en ontvangt daarom deze prijs die bestaat uit begeleiding bij de culturele broedplaats R10. De tentoonstelling wordt geopend op 4 juli om 14.30 uur in het museum. Tijdens de opening kun je luisteren naar een optreden van het duo ‘Samenhang’. De muziek van Samenhang is een verrassende mengeling van herhalende ritmische en melodische patronen. De tentoonstelling loopt van 4 juli t/m 6 september.

Artikel delen:

Reageer