Het weer: warm

Zwolle – Vandaag is er meer bewolking aanwezig dan de afgelopen dagen het geval was. Met 22 tot 27 graden wordt het echter wel iets warmer. Het blijft overwegend droog, maar een plaatselijke bui in het oosten is niet geheel uitgesloten. Morgen is de kans op onweer groot.

25-06-2009_weerfoto.jpg

Vrijdag gaat de dag droog van start. Vooral in het noorden van het land komt er vrij veel bewolking voor. In het zuiden is er vanochtend al meer ruimte voor de zon. Gaandeweg de dag wordt het overal zonniger, maar er blijft bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22 graden op de Wadden, tot 27 graden in het zuidoosten van het land. De oost- tot noordoostenwind is vandaag zwak tot matig in kracht. Aan het einde van de dag kan er in het binnenland een plaatselijke bui tot ontwikkeling komen. Vanavond klaart het hier en daar op en blijft het nog lange tijd warm. Het koelt de komende nacht ook niet verder af dan naar 15 graden. 

Morgen wordt het broeierig warm. ’s Ochtends is het wisselend bewolkt en kan er lokaal al een bui voorkomen. In de middag ontstaan er verspreid over het land regen- en onweersbuien. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen. Daarnaast is er ook kans op hagel. Het wordt 23 tot 27 graden. Pas in de loop van de avond verdwijnen de buien. Zondag is er ook weer kans op buien, al zullen deze minder in aantal en intensiteit zijn. De dagen daarna blijft de kans op bestaan. Pas vanaf woensdag lijkt het droger te worden. Met temperaturen rond 26 houdt het zomerse weer aan.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.