Nieuwe opleiding: Outdoor adventure & survival

Vanaf september 2007 start De Groene Welle uit Zwolle binnen de opleiding Middenkaderfunctionaris Natuur en Leefomgeving een nieuwe studiedifferentiatie: Outdoor adventure & survival. De opleiding is bedoeld voor sportieve, zelfstandige studenten, die andere mensen graag een sportieve en gezonde tijd bezorgen. Tijdens de opleiding leren studenten alles over het organiseren van verschillende activiteiten en het recreëren van mensen. De klant en de natuur staan daarbij centraal!

Wie de opleiding gaat volgen, zorgt er voor dat andere mensen een sportieve en gezonde tijd hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van kanotochten, zeilkampen, wandelingen en survivaltochten. Het organiseren van actieve buitenprogramma’s is de student Outdoor adventure & survival op het lijf geschreven. Na afronding van de opleiding kunnen studenten gediplomeerd aan de slag als bijvoorbeeld manager van een recreatiebedrijf of als reisleider van actieve vakanties.

In de vierjarige BOL-opleiding krijgen de studenten leeractiviteiten, workshops, projecten en opdrachten aangeboden die een relatie hebben met een bepaald thema uit het bedrijfsleven. Op deze wijze leren ze alles over recreëren en de natuur. Wie de opleiding Outdoor adventure & survival wil volgen, gaat dus vanaf dag één met praktijkopdrachten aan de slag. Dat kan zijn tijdens de les of tijdens het lopen van een (internationale) stage.

Studenten met minimaal een vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg kunnen zich aanmelden voor de nieuwe, sportieve opleiding. De opleiding wordt aangeboden op de locatie in Zwolle. Geïnteresseerden kunnen kennis maken met de opleiding en de school tijdens de Open dag op woensdag 7 februari van 14.00 * 21.00 uur.

Artikel delen: