Sportdag Thomas a Kempis College

Zwolle – Vrijdag, 26 juni was de jaarlijkse sportdag van het Thomas a Kempis College. Dit jaar heeft de sectie bewegingsonderwijs gekozen voor een opzet waarbij diverse atletiekonderdelen aan bod zijn gekomen (balwerpen,verspringen en hardlopen).  
 
tak_1.jpg
Foto: Toine Poelman
De 100 meter sprint en de 800 meter werden onder uitstekende weersomstandigheden bij atletiekvereniging PeC 1910 uitgevoerd. Uniek was de electronische tijdswaarneming bij het hardlopen. Op een professionele manier werd zo voor iedere leerling de tijd gemeten en kon d.m.v. een foto-finisch gecontroleerd worden wie er nou echt als eerste over de streep kwam. De hardlopende leerlingen zagen na afloop op de monitor hun eigen prestatie! De leerlingen vonden dat wel heel gaaf! Het Thomas a Kempis College gaat komend jaar nog meer samenwerken met atletiekvereniging PEC 1910.
Artikel delen:
Reactie 1
  1. TAK is dus alweer trensetter, de katholieken weten toch bijzonder vaak weblog te halen. Joop heeft ook zeer fijne herinneringen aan deze instelling waar andere scholen een voorbeeld aan kunnen nemen. als je alleen al kijkt bij bijv. Thorbecke hoe de leerlingen erbij lopen staat dit in schril contrast met de keurig gewassen en geknipte katholieken, geen petjes achterstevoren en al helemaal geen broeken met het kruis op de grond.


    Maak melding

Reageer