Het weer: bewolkt

Zwolle – De zomer is terug van weggeweest. Overdag warmt het op tot zomerse waarden. De hele dag onbekommerd in de zon zitten is er niet bij. Vannacht is het voornamelijk droog en zijn er flinke opklaringen. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 15.

26-06-2009_weerfoto.jpg

Zaterdag trekken er wolkenvelden over het land, de zon komt ook af en toe tevoorschijn. In de middag stijgt het kwik naar gemiddeld 25 graden. Net als vandaag komen er fikse buien tot ontwikkeling. Bij de buien kan het onweren, daarnaast is er een kleine kans op hagel en windstoten. Als u de BBQ aanzet wel even de radarbeelden in de gaten houden, ook een boswandeling kan beter vooraf worden gegaan met een kijkje op het computerscherm. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Zondag is de buiendreiging een stuk lager. Dat betekent niet dat de hele dag droog verloopt. De kans dat er op u locatie een bui valt is gewoon een stuk kleiner. In het noorden van het land wordt het maximaal 22-23 graden, terwijl het in het zuiden kan opwarmen tot 27 tot 28 graden. Met weinig wind een prima dag.

Na het weekend blijft het warm in het noordwesten van Europa, dus ook bij ons. De warme lucht is niet van plan te vertrekken. De zomer houdt stand. Bij het warme weer blijft ook de buiendreiging in takt.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.