Succesvolle tweede dag Festival Zwart

Zwolle – De tweede dag van Kunstenfestival Zwart in Zwolle zit erop. Een succesvolle dag! De weergoden waren het festival goed gezind, en tot diep in de vrijdagavond waren er dan ook in Zwolle veel mensen op de been om van het Kunstenfestival te genieten.

zwart_15.jpg
Veel publiek op het Grote Kerkplein…

Weblog Zwolle bezocht vrijdagavond de voorstellingen van Hendrick-Jan de Stuntman, Wrakhout, Rammstadt, Lady Linn and her Magnificent Seven en Kalterflug Gesellschaft. Het duo Hendrick-Jan neemt het publiek mee in een ‘eigen voorstelling’ waarbij het IQ onderwerp is en ge-SMS’st moet worden, het duo toegezongen wordt en er een bijzondere Houdini-act plaatsvindt. Wrakhout speelt op de bovenste etage van het pand van Diff Dancemasters aan de Jufferenwal. Alleen die ontdekking is al bijzonder. Op een zweterige zolder vindt hoogstaand toneel plaats. Ondersteund met muziek toch heel bijzonder. De heren van Rammstadt hadden deze avond Brenda Gerlofsma, de Miss Benelux uit Wolvega, uitgenodigd. De economische crisis wordt ter plekke opgelost en de actualiteit van de dag wordt besproken. De Belgische Lady Linn had met haar band veel fans op het Grote Kerkplein. Ze speelden oude jazznummers. Het repertoire bestond uit nummers van Duke Ellington, Stan Kenton, Dinah Washington en Benny Goodman. Dagelijkse afsluiter is een bijzondere filmvoorstelling van het Kalterflug Gesellschaft. Deze voorstelling bestaat uit livemuziek onder een beeldverhaal waarvan de acteurs ook nog eens aanwezig zijn op het podium. Een mooie zwoele theatrale avond!

hve-20090626-5073.jpg
Miss Benelux Brenda Gerlofsma

 zwart_6.jpg
Hendrick-Jan de Stuntman heeft veel fans…

zwart_16.jpg
Lady Linn op het Grote Kerkplein…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

zwart_1.jpg

zwart_2.jpg

zwart_3.jpg

zwart_4.jpg

zwart_5.jpg

zwart_7.jpg

zwart_8.jpg

zwart_9.jpg

 zwart_12.jpg
Boeiend muziektheater van Wrakhout met Raarch!

zwart_10.jpg

zwart_11.jpg

zwart_13.jpg

zwart_14.jpg
De heren van Rammstadt met in hun midden Miss Benelux…

hve-20090626-5100.jpg

hve-20090626-5115.jpg

hve-20090626-5143.jpg

zwart_19.jpg
Kalterflug Gesellschaft… 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen “de stad als theater” en festival zwart.
  Want “de stad als theater” kon toch niet meer doorgaan?  Maak melding

 2. Tja, zeg het maar….. Ik ben gisteren wat aan het googlen geweest naar De Stad Als Theater en kwam daarbij wat dingen tegen.

  Ergens rond 2004 ging het ook bijna niet door omdat de gemeente was ‘vergeten’ het geld te verstrekken aan de organisatie. Door gebrek aan geld dreigden de sponsoren ook af te haken. Maar goed, dat was eerder.

  Toen ik terecht kwam in een bericht op de website van de SP, las ik dit:

  Met name het ontbreken van een artistieke visie speelde een belangrijke rol bij deze beoordeling.

  Ook in dat bericht staat:

  Maandagavond hielden meerdere sprekers een pleidooi voor het grootse stadsevenement dat in 2006 meer dan 40.000 bezoekers trok.

  Dat aantal heeft Zwart vorig jaar bij lange na niet gehaald. Ik ben benieuwd hoeveel mensen ze dit jaar weten te boeien.


  Maak melding

 3. Toen wij hier (Grote Kerkplein) tegen het vermoedelijke einde langsliepen en even bleven staan, maakte het bijzonder weinig indruk op ons. Ach, over smaak valt niet te twisten. Dat zelfde gold natuurlijk voor Stad als Theater.


  Maak melding

 4. Hoewel ik het ook jammer vind dat de stad als theater gestopt is, lijkt het me niet heel eerlijk om telkens de vergelijking te trekken. ZWART start net op, moet haar naam nog waarmaken. Dat is geen kwestie van flyeren en pr, dat is een kwestie van naam maken. Dat kost tijd.
  Laten we ZWART gewoon gunnen wat er in zit. Zoals ik al aangaf, jammer van de stad als theater (was het zeker niet eens met de beslissing om de subsidie te stoppen), maar het zij zo. Laten we ZWART de kans geven…en de tijd om zo groot te worden als de stad als theater. Als je bloembol in de grond stopt, verwacht dan niet de dag erna een veld met tulpen.


  Maak melding

 5. Hee wat leuk, ik zie hier foto’s van een voorstelling die ik op Oerol heb gezien (Hendrick Jan de Stuntman)! Ging ik daarvoor helemaal naar Terschelling…. 😀


  Maak melding

Reageer