Dag van de architectuur Zwolle

Zwolle – Zaterdag werd op verschillende locaties in de stad de Dag van de Architectuur 2009 gehouden. Het project vond plaats door samenwerking van BNA, de gemeente Zwolle en Hogeschool Windesheim (studierichting Built Environment and Transportment). Het thema dit jaar was Oud versus Nieuw in architectuur.

27-06-09-23-edit.jpg

Het programma van Stichting Zwols Architectuur Podium (ZAP) bestond dit jaar uit zeven locaties. Bij de volgende locaties konden geïnteresseerden het gebouw of wijk bezichtigen of een rondleiding krijgen: Muziekwijk Holtenbroek, de Emmawijk, het Stadskantoor, het Stadhuis, theater Odeon, theater De Spiegel of het kantoorgebouw Weezenlandstaete aan de Assendorperstraat. Weblog Zwolle koos zaterdagmorgen voor de laatste locatie. Het was erg rustig met een paar bezoekers. Mogelijk dat er ‘s middags meer bezoekers zijn gekomen, maar er was ook wel veel te doen in de stad. Er is ook niet overdreven veel reclame gemaakt voor het evenement. En moderne architectuur vindt niet iedereen even leuk. 

27-06-09-35-edit.jpg

27-06-09-14-edit-edit.jpg

27-06-09-20-edit.jpg 

De belangstelling voor interessante architectonische projecten bestond al in 1994 toen een groep van vijf Zwolse architecten Alles uit de kast realiseerden. Alles uit de kast werd het vertrekpunt voor de oprichting eind 1996 van de stichting het Zwols Architectuur Podium (kortweg ZAP). Zij organiseren bijna maandelijks vrije toegankelijke discussieavonden, thema-filmavonden, tentoonstellingen, excursies maar de nadruk ligt op lezingen, met sprekers van allerlei disciplines. ZAP is geïnteresseerd en vaak vakinhoudelijk betrokken bij, de uitvoering van de architectuur van dit moment, plaatselijke stedenbouwkundigen. ZAP is een stichting die als doel heeft het entameren van de meer vakmatige discussie over ruimtelijke kwaliteit en brengt die bij een breder publiek.   

Artikel delen:
Reacties 4
  1. een architect is een nachtmerrie voor iedere bouwvakker. Wat zij tekenen is haast niet te maken en tast vaak de constructie aan, kost een vermogen om het te realiseren, in 9 van de 10 gevallen is het nog super lelijk ook. Een architect is een tekenaar die niet nadenkt.


    Maak melding

Reageer