Gevallen van wateroverlast in Zwolle

Zwolle – Later op de zaterdagmiddag werd Zwolle getroffen door fikse onweersbuien. Wandelaars en fietsers, die zich niet via bijvoorbeeld de Buienradar hadden laten informeren, werden verrast door de regen en liepen een nat pak op.

Ook bij gebouwen in de stad zorgde de overvloedige regenval voor problemen. Brandweer Zwolle moest onder meer in actie komen om water weg te pompen bij een dameskledingwinkel aan de Diezerstraat, een kerkgebouw aan de Koestraat, op de Korte Smeden in het centrum van Zwolle en bij een slijterij aan de Hogenkampspassage in Dieze. Vanavond moeten we ook met een aantal stevige onweersbuien rekening houden. Lokaal kan in het oosten en midden van het land veel neerslag vallen. Vannacht komt de atmosfeer geleidelijk tot rust. Gedurende de nacht koelt het af naar ongeveer 16 graden met kans op een mistbank.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Tijdens de hoosbui reed ik zwolle binnen en kwam over het stationsplein, deze stond echt helemaal blank, stapvoets moesten de auto’s rijden om erdoor te komen.  Maak melding

 2. Er is hier geen druppel regen gevallen !!!!Wij wonen net achter de Hessenpoort en hebben tot zeker half acht buitengezeten.


  Maak melding

 3. regen
  Ik liet mij als Zwollenaar wel door buienradar informeren, maar nog een half uur voordat de regen losbrak gaf de radar aan dat alle buien net onder Zwolle zouden doortrekken, ik bedoel maar het weer blijft onvoorspelbaar!


  Maak melding

Reageer