Erben Wennemars gaat voor goud in Vancouver

Heerenveen/Zwolle – De nog in Zwolle woonachtige schaatser Erben Wennemars stond deze zaterdag weer voor het eerst op het ijs voor het komende Olympische seizoen. Na een trainingkamp vorige week in het Deense Slagelse, waar met zijn TVM-team stevig getraind werd, en een paar dagen rust thuis, bij zijn vader op de boerderij in Dalfsen, klussen in zijn nieuwe woning in Dalfsen en vrijdag bij Festival Zwart, werden in Thialf Heerenveen zaterdagmorgen weer de ijzers onder gebonden.

Erben Wennemars gaat voor goud!
Bron: http://twitter.com/erbenwennemars

Het trainingskamp in Denemarken viel Wennemars niet mee, maar bij elke krachtsinspanning heeft de rappe schaatser het einddoel voor ogen; een gouden plak na zijn laatste race op de 1000 meter tijdens de Winterspelen van 2010 in Vancouver. Daar moet hij als topsporter veel voor laten. Zo miste hij de afgelopen tijd de intocht van zijn zoontje tijdens de Avond4Daagse, en zag hij niet hoe zijn vrouw een goede tijd rende tijdens de Halve Marathon in Zwolle. Erben baalde daar destijds behoorlijk van. Deze dagen heeft Wennemars zijn bekende vriend, en Olympisch winnaar op de schaats, Joey Cheek op visite. Mogelijk dat Cheek zijn bijzondere ervaring in Turijn op de Zwollenaar over kan brengen, zodat komend jaar Wennemars met Olympisch goud een imposante carrière af kan sluiten.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. nu nog zwollenaar wennemars is bezig aan zijn laatste kunstjes. waarom hij zoveel media krijgt op weblog is mij nog steeds onduidelijk, omdat hij tijdelijk in zwolle heeft gebivakkeerd ?????? misschien heeft sven kramer wel een verre neef hier wonen, kunnen we ons beter op hem richten want onze zwollenaar is exit


  Maak melding

 2. Erben heeft als sporter Zwolle goed op de kaart gezet. Ik kan mij nog herinneren dat hij na een overwinning zijn ererondjes met de vlag van FC Zwolle reed!! Dat doen er niet veel na! Erben succes komend seizoen en hopelijk kun je nog één keer schitteren.


  Maak melding

 3. Ook Gerard van Velde is eind vorige week in het mooie Zwolle gesignaleerd. Ben zelf nog een beetje onder de indruk van de ontmoetingen met Gretha Smit in haar achtertuin tijdens het schouwen en het herschouwen.

  Zou Ria Visser nog onder de indruk van Mart Smeets zijn en v.v.?


  Maak melding

 4. Erben en zijn vrouw zijn vriendelijke gastvrije mensen. De kinderen zijn al eens een paar keer bij hun geweest via een buuf die juf was op de basisschool. Mijn collega uit Dalfsen ging altijd achter hem aan met bussen vol mafleiers. Gezellig was het altijd. Hij gaat terug die kant op. Maar eerst nog een keer alles uit de kast en gewoon voor goud gaan, vieren we die nog wel in Zwolle.


  Maak melding

Reageer