Nieuw in de regio Zwolle: NUL38 Magazine

Zwolle – Zondagmorgen om precies 00.38 uur is het nieuwe magazine voor de regio Zwolle, NUL38 Magazine, gelanceerd. ‘Arts’ Gerrit van der Kooy kondigde met een verpleegster, en in het bijzijn van de initiatiefnemers Jean-Pierre van der Kamp en Peter de Jong, in restaurant Las Rosas de geboorte van het 68 pagina’s dikke magazine aan. De oplage is maar liefst 7.500 stuks en is verkrijgbaar bij 1.000 verspreidingspunten in de regio 038. Het magazine kan je ook in je mailbox ontvangen (Lees verder).

038_1.jpg
De initiatiefnemers Peter de Jong en Jean-Pierre van der Kamp

Het ‘groene magazine’ bevat veel Zwolle. Maar ook andere steden en plaatsen in de regio 038 komen aan bod. Een aantal columnisten laten hun bijzondere kijk op de stad Zwolle los. Eén van hen is de fotograaf van Weblog Zwolle, Harry ten Klooster. Hij heeft het in het nieuwe blad over zijn vrees voor de verrichtingen van de projectontwikkelaars in de stad. Mede daardoor kijkt Ten Klooster elke ochtend uit zijn raam om te zien of de Peperbus er nog staat. Andere items zijn bijvoorbeeld Zwolle Underground, Zwolse Smaakmakers, Mijn Blauwvingergevoel, NUL38 Nieuws, Zwolle Webt en Studsinzwolle. De heren hebben er met hun medewerkers een nieuw, verfrissend en verrassend magazine van gemaakt!

038_3.jpg
Beschuit met muisjes… !!

038_4.jpg

Met een kinderwagen kwam Jean-Pierre van der Kamp Las Rosas binnen, direct gevolgd door een verpleegster die de traditionele beschuit met muisjes bij zich had. Gewikkeld in een Zwolse vlag werd daarop het nieuwe blad uit de kinderwagen getild en werd de geboorte van het nieuwe magazine aan de aanwezigen getoond. Van der Kamp en De Jong werken al jaren samen. Onder andere voor Rondje Swolle in weekblad de Swollenaer.

Peter de Jong legt uit, dat de gedachte achter het magazine een groene is. Het blad is bijvoorbeeld gedrukt op papier met het FSC-keurmerk. Verder hebben de initiatiefnemers een plan om in de regio 038 een nieuw regionaal bosperceel tot stand te brengen via een digitaal abonnement op NUL38. Een behoorlijk percentage van dat abonnement gaat dan naar dat perceel. Verder legt De Jong uit dat het nieuwe magazine binding en verbinding wil bereiken, maar ook actie, reactie en interactie met de lezers, streekgenoten en het bedrijfsleven. Voor deze groene actie of de wens om het nieuwe magazine in je mailbox te ontvangen surf je binnenkort naar www.nul38magazine.nl. Het volgende nummer moet in september 2009 uitkomen.

038_2.jpg

038_5.jpg 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. ‘Voor deze groene actie of de wens om het nieuwe magazine in je mailbox te ontvangen surf je binnenkort naar http://www.nul38magazine.nl.

  Klik je op die klink en dan krijg je:
  ‘Nog niet berijkbaar’

  Mag hopen dat de spelling en grammatica in het blad beter is.


  Maak melding

 2. Barvlieg’n, Harry Bouwhuis, Pedro en PiBa er nog bij en je hebt de hele Swollenaer-club bij elkaar. Leuk hoor, gefeliciteerd! Ondernemend zijn ze zeker, vooral JP.

  Harry ten K. als columnist maar eens zo’n blaadje aanvragen.


  Maak melding

 3. NUL38 Magazine
  NUL38 Magazine is vanaf deze week gratis verkrijgbaar op diverse distributiepunten. Denk hierbij aan supermarkten, VVV kantoor, Stadhuis en ruimtes waar klanten even (moeten) wachten. Uiteraard ook af te halen in de Koestraat 23a (kantoor NUL38).
  De website is nog niet online. Gaat zeer spoedig gebeuren en dan dus bereikbaar voor iedereen.
  NUL38 Magazine wil graag communiceren met iedereen die een binding heeft met het 038 gebied. Wij staan open voor alles en iedereen. Heeft u een leuk idee, een pittige opmerking of een aardige suggestie, laat het ons weten. Wij werken met verschillende columnisten en wellicht is uw idee een column waardig. Desgewenst schrijft u de column zelf.
  De volgende editie van NUL38 Magazine verschijnt in september 2009.

  Peter de Jong/JP van der Kamp


  Maak melding

 4. Moest altijd nog eens een bakkie bij Miranda doen aan de Koestraat. Maar die is daar natuurlijk nooit, druk bezig de Zwolse Esther Verhoef te worden.


  Maak melding

 5. Toevallig zondag zo’n exemplaar (de laatste) bemachtigd bij Saluti. Heel leuk boekje, informatief, lekker leesbaar, veel verschillende onderwerpen, handig formaat, kortom, een aanwinst!! Succes met jullie nieuwe kindje.
  ;D


  Maak melding

 6. Absoluut lezenswaardig, vooral pagina 53! 😉 En natuurlijk “de man die niet zonder Peperbus kan” 😀 Leuk hoor en succes ermee!


  Maak melding

 7. Eerste uitgave NUL38magazine.
  Hallo,

  Gaat het nog door wat je belooft hebt om een paar exemplaren van het NUL38magazine aan de Hoogstraat 88 af te leveren. Helaas hebben wij het feest gemist inverband met onze vakantie, maar vanaf deze kant hopen wij dat vele mensen leesplezier zullen hebben van het magazine.

  Buurtmuseum Kamperpoort.
  Jacob (beheerder)

  =========

  Note: De belofte zal zijn gemaakt door de uitgevers van het magazine. Niet door Weblog Zwolle!


  Maak melding

Reageer