Zwolse Miss Universe Nederland

Noordwijk – Na een geweldige finale is de 19-jarige Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle gekroond tot Miss Universe Nederland. De benoeming werd bekendgemaakt door juryvoorzitter Addy van den Krommenacker. Nummer 2 (first runner-up) is geworden Stephanie Bos (22) uit Wassenaar en derde (second runner-up) is geworden Stevie Hartmann (18) uit Hengelo.

Avalon-Chanel Weyzig

Miss Universe Nederland vertegenwoordigt ons land in augustus bij de internationale Miss Universe verkiezing op de Bahama’s. Avalon Weyzig studeerde het afgelopen jaar Spaans in Barcelona en begint komend schooljaar aan de opleiding Media, Entertainment en Management in Haarlem. De vrijgezelle brunette heeft een vader die geboren is in Indonesië, ook haar oma van haar moeders kant komt daar vandaan. De fotogenieke studente kreeg zaterdagavond de tiara uitgereikt door Charlotte Labee, Miss Universe Nederland 2008. Dit kroontje is ontworpen door Rodrigo Otazu.

Noordwijk

Twaalf missen streden in Hotels van Oranje in Noordwijk om de eretitel. Tijdens de galaronde droegen ze creaties van couturier Addy van den Krommenacker, tevens een van de zeven juryleden.

Voor nummer twee Stephanie Bos had de couturier een verrassende mededeling: zij loopt mee in zijn volgende modeshow.

Avalon Weyzig beet zaterdag het spits af tijdens de interviews, die werden afgenomen door Telegraafjournalist John van den Heuvel. Op zijn vraag wie haar grootste voorbeeld is in haar leven barstte de miss in tranen uit.

Vader

Huilend vertelde ze vervolgens dat ze supertrots is op haar vader, die alles voor haar doet. Na de show vertelde Weyzig dat de vraag haar heel erg overviel. ”Ik heb vroeger nooit een goede band met mijn vader gehad, maar nu is die juist heel goed.”

Op de volgende vraag over PVV-leider Geert Wilders antwoordde Weyzig in vloeiend Engels dat ze van discriminatie niets moet hebben en dat hij zijn mening moet bijstellen om van Nederland een beter land te maken.

Overdonderd

In een reactie zei de winnares erg overdonderd te zijn van de miss-verkiezing. Nooit eerder deed ze mee aan iets soortgelijks. Miss Universe Nederland werd afgelopen maand in rap tempo georganiseerd door de Twentse Kim Kötter.

Pas begin juni kreeg Kötter de Nederlandse licentie in handen voor de organisatie van de missverkiezing. Zelf was Kötter in 2002 Miss Universe Nederland, in Puerto Rico eindigde ze destijds als tiende.

© ANP

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Het is toch absurd dat WeblogZwolle zich tegenwoordig al laat sponsoren door een modemerk… 😀 Avalon-Chanel Weyzig… zo noem je je kind toch niet? >:(


    Maak melding

  2. @Larry,
    Gisteren verkleede ik me als werknemer die eindelijk eens zijn geld kreeg van zijn vergeetachtige werkverschaffer weet je wel Vogel !


    Maak melding

Reageer