Be Quick ‘28 huldigt kampioenen op Championsparty

Zwolle – Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt voor de buitenwereld: het is voor Be Quick ’28 een seizoen geweest dat moeilijk te overtreffen zal zijn. Iedereen die de afgelopen maanden op zaterdagmiddag z’n voetstappen plantte in de vloer van ons prachtige clubhuis, kon het “We Are The Champions” bijna wekelijks door de kantine horen schallen en dat was niet voor niets.

sdc10273.jpg

In het voorjaar wisten maar liefst acht elftallen de kampioenstitel binnen te halen. Voeg daarbij ook nog enkele bekerwinnaars. En de slotsom is dat het een buitengewoon succesvol jaar is geweest, waarbij de jeugdafdeling van zich deed spreken met vier voorjaarskampioenschappen en enkele najaarskampioenschappen. Ook binnen de damesafdeling waren er vier kampioenschappen (als we Meisjes B erbij pakken) en hier kan gerust van een uitzonderlijk seizoen worden gesproken.

Natuurlijk waren er dit seizoen ook tranen: enkele teams deden lang mee om het kampioenschap maar zagen hun inspanningen uiteindelijk niet beloond met de felbegeerde prijs. Maar door dit ook nog even te noemen wordt duidelijk hoeveel teams meegedaan hebben voor het kampioenschap. Van alle 40 voetbalelftallen speelden er ongeveer dertien voor het kampioenschap. Niet slecht. Reden voor de club om de jaarlijkse feestavond om te dopen in de Championsparty. En zo geschiedde. Zaterdagavond 27 juni was het feest aan het Stadionplein.

Voor de kampioenselftallen en bekerwinnaars was er in de vooravond een barbecue. Nadat de walmen van de barbecue waren opgetrokken en de knoflooksaus was opgeborgen vond rond de klok van negen uur de huldiging van de elftallen plaats op het dakterras. Daarvoor was niemand minder dan Sinterklaas (en later zelfs nog een Sinterklaas) overgekomen vanuit het verre Spanje om de kampioenselftallen op gepaste wijze in het zonnetje te zetten. Hiervoor kwamen de elftallen een voor een naar de goedheiligman toe voor een soort audiëntie op het overvolle dakterras. Dit alles gebeurde onder begeleiding van groot applaus. Aan het einde van de huldiging namen de elftalleiders een groot spandoek in ontvangst waarop foto’s staan van alle kampioenselftallen. Moge dat spandoek een mooi plekje krijgen in ons clubhuis.  Na dit officiële gedeelte verscheen de zanger Raymond ten tonele om er een spetterende avond van te maken. Onder invloed van zang en beats bleef het vervolgens nog heel lang gezellig en warm op deze zwoele zomeravond. Volgend jaar weer? Wat mij betreft wel. 

Gerco Grevers 

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Gezellig en leuk bedacht; kampioensfeest. Veel kampioenen inderdaad, gefeliciteerd! Hoef je ook niet meer over het tegenvallende vlaggenschip te praten.


  Maak melding

 2. zie ze eens lachen met het gemeenschapsgeld in de zak, schandalig om hier ook nog te gaan pochen op dat clubhuis. totaaal ongepast gezien de anti bequick gevoelens die zeer sterk leven bij de andere clubs. had het maar in stilte gehouden, maar nee, er moet weer op de tamtam geslagen worden.


  Maak melding

 3. joop slaat wel degelijk de spijker op de kop. Be-quick staat bekend om haar wanordelijke management en de daarbij om de hoek kijkende kosten. er wordt wel weer aardig gepresteerd, dat dan weer wel, maar goed we zien wel weer waar het schip strandt.


  Maak melding

 4. Wat een gezeur. Deze lui zijn kampioen geworden en dan moet je dat vieren! Met financieel gedoe, behalve dan de vraag wie het rondje mag betalen, hebben zij niets van doen.


  Maak melding

 5. Tja, Bernard reken er maar op dat het de kift van de buurman is. Sommigen zijn zo jaloers en afgunstig, die kunnen leuke dingen bij de buren op geen enkele wijze waarderen.


  Maak melding

 6. Volkomen eens met Joop. Wanneer wordt het eerste elftal een keer kampioen met die anderhalve supporter aan de zijlijn? Dat zal volgens mij nooit gebeuren met al die gelukszoekers.


  Maak melding

 7. joop je durft het te zegggen ,mensen als dick reageren op dingen die boven hun pet gaan ook ik deel de mening van jou,geld van de gemeenschap in dit zakie steken en dan nog opscheppen dat er n resultaatje is gehaald ,daar wordt geen mens blij van.
  en dick jaloers op dat zooitje bij de buren ech nieeeeeee !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. BeQuick
  Leuk hoor al die opmerkingen over Wees Snel ’28. Toch wel weer opvallend dat onze vriend Dick weer als eerste weer van zich laat horen op dit onderwerp. Hij kraakt het vlaggenschip af en beticht de buren van jaloezie. Ach, ik denk dat het goed is dat Dick eens goed in zijn wangetjes knijpt en zich realiseert dat er van jaloezie helemaal geen sprake is. Het zou inmiddels eerder andersom moeten zijn.


  Maak melding

 9. Bobby 😀 Lees hier maar eens na wat ik toen over dat stinkende geldzakie heb geschreven. Maar ik vind het leuk voor ze dat ze zoveel kampioenen hebben en dat op zo’n originele manier vieren. Vind het ook leuk voor Berkum-1 dat ze het dit jaar goed hebben gedaan. En voor Sjonnie Bijen dat ie toch nog kampioen werd. Maakt het leven een stuk makkelijker, Bobby, als je anderen eens wat gunt. Of mogen we de club BQ nixxx meer gunnen omdat die bestuurders er toen een zooitje van hebben gemaakt? Bovendien loopt er veel goed volk rond.

  Natuurlijk moet er bij BQ nog wel even naar het 1e worden verwezen. Dat deed ik om 18:23 ook:

  Hoef je ook niet meer over het tegenvallende vlaggenschip te praten.  Maak melding

 10. @ Voetbalkoning. Wat toevallig, nou ja ik heb je opmerkingen geloof ik met voorgaande post wel tegengesproken. Knap dat jij mijn eerste post nog zo kunt uitleggen als je deed.


  Maak melding

 11. Ach Dick, jij weet ook wel dat je weblogzwolle aangrijpt om reacties te vergaren en je gal een beetje te spuien. Het lijkt wel een soort obessie voor je. Je denkt volgens mij dat je wijsheid in pacht hebt. Ik ben ook absoluut wel eens eens met je, maar soms denk ik dat je het er gewoon een beetje om doet. Maar waarschijnlijk zal ik wel geen gelijk hebben.


  Maak melding

 12. Dacht dat ik hier weinig gal spuuwde ongekroonde koning. Hoe negatief is de eerste reactie dan ook?

  Gezellig en leuk bedacht; kampioensfeest. Veel kampioenen inderdaad, gefeliciteerd! Hoef je ook niet meer over het tegenvallende vlaggenschip te praten.

  Vervolgens komen er wat afgunstige reacties uit het jou goed bekende Berkum. Volgens mij is dat jaloezie en of afgunst als ze zo reageert keur je namelijk alles af wat BQ doet. Kunnen ze het nooit goed doen.

  Vermakelijk dat je met je “gal” komt. Dat zegt mij genoeg over je roeptoeter-gehalte. Gebruik jij meerdere nicks trouwens als deze?


  Maak melding

 13. Dit is dus de kortzichtigheid die je tentoonstelt. Alsof ik het over slechts deze enige reactie heb? Blijkbaar heb jij ook zelf je eigen definitie van jaloezie en afgunst. Je achternaam is zeker Van Dale. Ik weet niet wat jij onder jaloezie en afgunst verstaat.

  Je geeft echter geen reactie op de door mij gestelde feiten, dat zegt dus genoeg. Immers, zwijgen is toestemmen!!!!


  Maak melding

 14. Het zijn er te veel om op te noemen, maar i.i.g. met regelmaat lees ik wat over bijvoorbeeld je objectieve mening over dat clubje van je uit Westenholte. Ik zou me er voor schamen om soms zulke reacties te geven van deze club. Helaas kan je er niks aan doen, bloed kruipt immers waar het niet gaan kan!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Wat een zielige discussie!! Lekker tegen BQ aantrappen. Ow zo gemakkelijk! Een slachtoffer is snel gevonden. Dit zie je steeds meer in de maatschappy. Ook bij de zg intellectuelen.
  Alle zwolse voetbalclubs volgend seizoen veel succes. Dat de sterkste maar moge winnen.
  En hou aub is op om steeds te zeiken tegen BQ.


  Maak melding

 16. Als wij bij iedereen het gemeenschapsgeld weghalen is nederland ten dode opgeschreven!

  @joop, Zelfs Wilders krijgt gemeenschapsgeld, ook maar opdoeken?  Maak melding

 17. volgens mij haal je iets door elkaar E. het geld dat naar be quick ging is geld wat daar niet voor bestemd was, het was een gevolg van mismanagement van jouw clubje. de leden stonden erbij en keken ernaar hoe de door hen op handen gedragen voorzitter het hele zakie de vernieling injoeg. nee, je zult dit nog jarenlang moeten lezen en aanhoren beste E.


  Maak melding

 18. groot gelijk joop, met het grootste gemak werden de knaken verkwanseld alsof het confettie was en nu wordt er met een mooi verhaal alles weer gladgestreken.


  Maak melding

 19. Jammer dat er zo negatief over Be Quick28 geschreven wordt.Na het debacle rondom de financiering ,zijn de leden met vele vele vrijwilliggers keihard aan het werk om dit mooie complex rendabel te maken,wat ze ook lukt gezien de leuke activiteiten die ze het afgelopen seizoen neergezet hebben.De vele kampioenschappen is een felicitatie en een mooi feest waard.


  Maak melding

 20. dat is het klassieke verhaal van de put die gedempt wordt na het verdrinken van het kalf. met deze enthiousiaste inzet van vrijwilligers was deze exorbitant hoge som geld niet eens nodig geweest.
  hulde voor alle vrijwilligers.


  Maak melding

 21. volgens mij haal je iets door elkaar E. het geld dat naar be quick ging is geld wat daar niet voor bestemd was, het was een gevolg van mismanagement van jouw clubje. de leden stonden erbij en keken ernaar hoe de door hen op handen gedragen voorzitter het hele zakie de vernieling injoeg. nee, je zult dit nog jarenlang moeten lezen en aanhoren beste E

  Je neemt teveel dingen aan, Joop. Waar staat dat bq mijn club is?
  Zal ik je helpen?
  Aangezien jij toch altijd een conclusie trekt op aannames van je eigen beperkte denkvermogen.  Maak melding

 22. Insider
  Beste E,

  Ik als Insider kan bevestigen dat Joop conclusies trekt op feiten, die op waarheden berusten en zeer zeker niet op aannames. Behalve dat je wellicht geen Bequick’er bent. Verder is het allemaal de keiharde waarheid die er gesproken wordt!

  Gegroet de Insider


  Maak melding

 23. als je geen pro-of anti BQ bent waarom steek je dan enegie in deze discussie ? die losse flodder die je afschoot over terughalen van gemeenschapsgeld raakt kant noch wal in deze discussie. Dat ik een beperkt denkvermogen heb bestrijdt ik ook ten zeerste, joop behoorde bij de 1e 10 geselekteerden om op het vernieuwde weblog te reageren. dit zal wel niet zijn om mijn oppervlakkige kreten zoals jij die hier etaleert. ben zeer algemeen ontwikkeld en ga lastige vraagstukken niet uit de weg.


  Maak melding

 24. @Joop nog effe en ik wordt pro-BQ!!!

  Het heeft helemaal niets te maken met of je pro- of anti- een bepaalde club bent. Hier is een stel amateurs kampioen geworden en de hele wereld mag het weten!!!


  Maak melding

 25. okay bernard, ze kunnen nog wel wat supporters gebruiken want het zijn er steeds minder dus zet hem op met het beste beentje voor ! ze zoeken ook nog altijd naar een kantinebeheerder dus genoeg te doen !


  Maak melding

 26. Joop waar haal jij die no nonsens vandaan ,dat Be Quick28 op zoek is naar een kantine beheerder?
  Kritiek is goed en ieders recht ,maar geen onwaarheden verkondigen.


  Maak melding

 27. Ik ben een Zwollenaar

  Ik doe niet vaak zo raar

  in Zwolle openbaar

  Onder de peperbus

  is het leven altijd knus

  Bekijk mijn vingers maar

  Ik ben een Zwollenaar

  :D:D:D


  Maak melding

 28. Betaalde kracht
  Hoe zit het eigenlijk met de betaalde kracht die er bij BeQuick’28 rondloopt om sponsoren binnen te halen? Volgens mij is er geen enkele club die iemand op contractbasis heeft werken om activiteiten te organiseren en sponsoren binnen te halen. Dat gebeurt overal op vrijwillige basis. Dan is het toch tenminste vreemd te noemen dat er bij de gemeente aangeklopt wordt voor een zak geld? Of ben ik nu dom?


  Maak melding

 29. Be Quick28 heeft geen betaalde kracht in dienst?

  en hoe zit het met de trainers en spelers dan? worden die niet betaald. laat me toch niet lachen zeg


  Maak melding

 30. Pardon? Je hebt en had het over iemand die sponsoren binnen moest halen,en daar krijg je antwoordt over.
  Lach nu maar even door.


  Maak melding

 31. dit zal wel niet zijn om mijn oppervlakkige kreten zoals jij die hier etaleert

  kant noch wal raken is zeker niet oppervlakkig maar gewoon beperkt!  Maak melding

 32. Maar ik begrijp dus dat jij denkt dat je normale reacties geeft en ik dus niet?
  Jij reageert alleen maar negatief, nooit is er wat goeds en bovendien kom je zelden met een fatsoenlijke oplossing. ook gebeurt het regelmatig dat jij helemaal niet meer reageert na een stortvloed van reacties op jouw opmerkingen.  Maak melding

Reageer