Het weer: tropische week

Zwolle – Maandag verloopt de dag overwegend zonnig en droog. In de middag kunnen er nog wat stapelwolken ontstaan en in het oosten van het land is er nog kans op een bui. De wind is meest zwak tot matig uit noordwestelijke richting.

28-06-2009_weerfoto.jpg

Maandagmiddag kunnen er nog wat stapelwolken ontstaan en in het oosten van het land is er nog kans op een bui. Daarbij is er een kleine kans op onweer. De temperaturen lopen op naar 20 graden op de Waddeneilanden tot 27 graden in het binnenland. In het Limburgse heuvelland kan het nog een graadje warmer worden. De wind is meest zwak uit noordwestelijke richting. Vanavond en vannacht is het overwegend helder. De wind valt weg, waardoor het vooral in het binnenland nog nevelig kan worden. Later is er vooral in het noorden kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden, waarmee het wederom een zachte nacht is.

Dinsdag verbetert het weer zich nog iets verder. De lucht is nog wat droger geworden, waardoor de ochtend meteen volop zonnig begint. Alleen in Zuid-Limburg is er nog kans op een lokale mistbank. De dag verloopt verder stralend. In de loop van de middag ontstaan er wel wat vriendelijke wolkjes, maar het blijft zonnig. Aan de temperatuurverdeling verandert er niets. Aan het einde van de dag is er in het zuidoosten een kleine kans op een bui. Elders blijft het droog.

Woensdag is het opnieuw stralend zomerweer. De temperatuur doet een voorzichtige stap vooruit en ligt in het binnenland rond 28 graden. In de noordelijke kustgebieden blijft het met 20-23 graden wat koeler, door een matige wind van zee.

Na woensdag blijft het stralend zomerweer. De temperatuur blijft oplopen, waardoor het er op lijkt dat tegen komend weekend tropische temperaturen bereikt zullen worden. De kans op (onweers)buien neemt dan wel weer toe.

Artikel delen: