Bieb Zwolle Zuid wordt Ideale Bibliotheek

Zwolle – Wie de “oude” bibliotheek in Zwolle Zuid nog een keer wil zien, moet snel zijn. Van 30 juni tot 21 juli gaat deze bieb op de schop en zal daarna openen als de eerste Ideale Bibliotheek van Nederland. De klanten van de bieb in Zuid zijn ingelicht en mogen het geleende langer thuishouden. Op dinsdag 21 juli om 13.30 gaan de deuren van de nieuwe winkel open.  

In oktober 1987 opende Bibliotheek Zwolle aan de Van der  Capellenstraat het filiaal Zwolle Zuid, sindsdien de grootste wijkbibliotheek van de stad. De tijden veranderen snel en de bibliotheekklant van nu vraagt een heel andere service dan die van de 80 er jaren. Bibliotheek Zwolle loopt voorop als het gaat om vernieuwen, de vestiging in Stadshagen heeft een landelijke voorbeeldfunctie. In Zwolle Zuid gaat men nog een stap verder met een totaal vernieuwd winkelconcept: de Ideale Bibliotheek. Bibliotheek Zwolle koos voor sluiting in deze periode omdat dan veel mensen met vakantie zijn. Om het de gebruikers van de bibliotheek in Zuid gemakkelijk te maken mogen de boeken cd’s etc.  zes weken, mee naar huis. Bovendien kunnen ze voor  alle biebzaken terecht bij een van de andere vestigingen van Bibliotheek Zwolle, in het centrum, Aalanden of Stadshagen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Bibliotheek Zwolle koos voor sluiting in deze periode omdat dan veel mensen met vakantie zijn.
    Logisch…
    Omdat je in deze periode vakantie hebt/of op vakantie gaat (en eindelijk weer ’s tijd hebt om te lezen) wil je juist dan graag naar de bieb…


    Maak melding

Reageer