Bollywood in Zwollywood

Zwolle – Geen bezigheid voor temperaturen boven de 25 graden. Toch werd maandagavond in een van de warme zalen van Wijkcentrum Holtenbroek een eindejaars voorstelling gegeven door een multiculturele dansgroep. Een naam hebben ze eigenlijk nog niet, maar ze noemen zich voorlopig "Bollywood in Zwollywood". Bollywood is de bijnaam voor de grootste en steeds populairder wordende filmindustrie ter wereld en geproduceerd in India.

bollywood_5931_470.jpg

De films gaan veelal over de liefde en hebben vaak een hoog poëtisch niveau. De dans is meestal de basis van iedere Bollywoodfilm. Kinderen en volwassenen sloten met deze laatste voorstelling weer een geslaagd seizoen af, onder de ogen van trotse ouders, familie en bekenden. Doel van de groep is de inwoners van Zwolle kennis te laten maken met de vele variëteiten van de ritmische Indiase dans.

 

bollywood_5687_470.jpg 

bollywood_5675_470.jpg  
 

bollywood_5754_470.jpg

Initiatiefneemster was drie jaar geleden Anuja Patandin. Mita Ramkhelawan, lerares van Indiase dansschool Nawa Rasa Dancing in Dieren, verzorgd anno 2009 in Zwolle de lessen, samen met de Zwolse Sroetie Patandin. De laatste geeft onder supervisie van Mita les aan de kinderen in de groep. Beiden genoten zichtbaar van het optreden van hun pupillen en het meeleven van de enthousiaste belangstellenden. Na de laatste dans door de danseressen en de achtjarige topdanser Sharukh van de groep konden de aanwezigen nog nagenieten met heerlijke Indiase lekkernijen.

bollywood_5834_470.jpg

Op dit moment telt de dansgroep rond de veertig leden, die na de zomervakantie op maandagavond 14 september a.s. weer met veel plezier zullen beginnen aan een nieuw seizoen met nieuwe dansen. Hebt u belangstelling, dan kunt u contact opnemen met Sroetie Patandin (Sroetie_@hotmail.com). De dansavonden zijn vanaf 14 september iedere maandagavond in het Wijkcentrum Holtenbroek. De kids beginnen om 18.00 uur en de volwassenen om 19.00 en 20.00 uur.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer