Het weer: zonnig en warm

Zwolle – Vanochtend is er een wisselend weerbeeld terug te vinden in het land. In het noorden en noordwesten komt laaghangende bewolking voor en is het nevelig. De westelijke helft van het land heeft de eerste uren te maken met lokaal dichte mist. Alleen het zuiden maakt een zonnige start. Het waait vanochtend nauwelijks.

29-06-2009_weerfoto.jpg

Vanmiddag trekt de noordenwind iets aan en wordt zwak, tot aan zee matig van kracht. In de kustprovincies wordt het vanmiddag zonnig. Alleen de Wadden houden last van de laaghangende bewolking. In het binnenland wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in het zuidoosten kan later in de middag een lokale regen- of onweersbui ontstaan. De maxima lopen uiteen van 23 graden aan zee, tot 28 graden in het binnenland. Op de Wadden houdt het met een graad of 18 wel op. Vanavond verdwijnen de stapelwolken en buien. Het klaart op de meeste plaatsen op. De nacht verloopt dan ook vrij helder en de wind neemt af. De minima liggen rond een graad of 15. In de loop van de nacht ontstaat er lokaal weer mist.

Morgen begint de dag plaatselijk met dichte mist. De mist verdwijnt in de ochtend, waarna het net als in de rest van het land zonnig wordt. Ook op de Wadden zal dit keer de zon te zien zijn. De dag verloopt verder droog en vrij zonnig. De wind komt ook morgen uit het noorden en zal wederom zwak tot matig van kracht zijn. Juli begint met maxima tussen 22 graden aan zee, tot 29 in het oosten.

Donderdag wordt het nog iets warmer. Het kwik weet die dag waarden van 30 graden of meer te bereiken. Ook aan zee wordt het met 25 graden flink warm. Daarnaast bestaat het weerbeeld uit weinig wind, stapelwolken en zon. Later op de dag maakt het oosten en zuidoosten weer kans op een lokale bui.

Op vrijdag neemt de kans op een bui verder toe. Ook dan wordt het op veel plaatsen 30 graden.

Zaterdag worden de dertigers verdreven door minder warme lucht. Het kan niet anders of dit moet gepaard gaan met enkele stevige regen- en onweersbuien. Het weekeinde wordt op zondag met een graad of 23 afgesloten.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.