GGD geeft advies bij warm weer

Zwolle – De komende dagen wordt het warm weer. Het KNMI voorspelt een temperatuur die boven de 25 graden ligt. Naar verwachting houdt dit weertype meerdere dagen aan. De afdeling Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland en GGD Regio Twente geeft naast een aantal algemene gezondheidstips, ook de nodige preventieve adviezen.

Vooral voor mensen die hun huis niet uit kunnen en jonge kinderen die nog niet voor zichzelf kunnen zorgen, kan langdurige hitte gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Een binnentemperatuur vanaf 26 graden is niet alleen hinderlijk. Het is gevaarlijker dan men meestal denkt. Het lichaam moet meer inspanning leveren om de warmte kwijt te raken. Hart en longen worden extra belast. Voor ouderen, mensen met overgewicht en (chronisch) zieken is dit riskant. Ook mensen die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, lopen risico, onder andere door uitdroging. Dit geldt ook voor kinderen. Woning

Als het dagen achter elkaar warm is, stijgt de temperatuur van woningen elke dag verder. Dat begint al ’s ochtends. Het is dan ook zaak om, zodra de zon naar binnen schijnt, de buitenzonwering omlaag te doen. Om het huis te koelen moeten ’s nachts de ramen, voor zover dit mogelijk is, wijd open. Als in de loop van de ochtend de buitenlucht warmer wordt, kunnen de ramen en roosters op de gewone ventilatiestand. De GGD adviseert om binnenshuis de temperatuur lager te houden dan 25 graden.

Meer informatie

Klik hier voor meer adviezen die mensen kunnen opvolgen als het warm wordt. Of kijk op de website van GGD Regio Twente. Het team Milieu en Gezondheid werkt voor zowel GGD IJsselland als voor de GGD Regio Twente. Het team is bereikbaar via het algemene telefoonnummer: 0900 – 277 77 77. Of via e-mail: milieuengezondheid@ggdijsselland.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “GGD geeft advies bij warm weer”

  1. marieke de tweede bedoelt dat er in de tekst staat ‘klik hier’ volgens mij en ok bij mij kan ik klikken wat ik wil, maar er gebeurt daar echt niks 😛

Reacties zijn gesloten.