Wethouder Gerard van Dooremolen neemt afscheid

Zwolle – Wethouder Gerard van Dooremolen (57) neemt per 1 september aanstaande zijn ontslag als wethouder. Na een elfjarig wethouderschap legt hij zich vanaf dan toe op het opzetten en beheren van een camping in het Duitse Zwarte Woud. “Deze kans konden mijn vrouw en ik niet voorbij laten gaan. Hoewel de definitieve handtekening nog niet onder het contract staat, vind ik dat de gemeente recht heeft op duidelijkheid. Maar het was geen makkelijke beslissing. Ik heb me altijd met veel plezier ingezet voor de stad en het wethouderschap als iets bijzonders ervaren.”

archieffoto_gerard_van_dooremolen.jpg

Gerard van Dooremolen begon zijn politieke carrière in 1998 door voor het CDA zitting te nemen in de Zwolse gemeenteraad. Na een half jaar volgde hij toenmalig wethouder Frans van der Vegte op. Daarvoor was hij werkzaam in de jeugdhulpverlening. Momenteel heeft Gerard van Dooremolen Volkshuisvesting, Milieu, Afval, Watermanagement en Dierenwelzijn in zijn portefeuille. Hij is wijkwethouder voor Assendorp, Veerallee en het gebied ten oosten van de Vecht. Het CDA beraadt zich op de opvolging.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Alweer een wethouder naar ver buiten Zwolle. Ze hebben blijkbaar niet zoveel met onze geweldige woonplaats. Die Pot zit nu alweer ergens anders begreep ik, Groningen volgens mij.

  Geer krijgt de lederhosen aan. We kennen de reputatie van CSU-Bayern overigens. Ach, zo’n trein zal wel één keer voorbij komen…..
  De carnavalsdeejee laat ons o.a. een kubus na en een slecht onderhouden De Wiekslag.

  Kan “Jerommeke” mooi CDA-wethouder worden, Pieter Beljon kwam in elk geval vriendelijk over via de mail.


  Maak melding

 2. pfffffffffff……… wat een opluchting, deze man heeft zwolle er niet beter op gemaakt de laatste 11 jaar. wel overal op de foto met een borrel en vreterij. nou die lui in het schwarzwald zijn niet zo van die gulle gasten dus nu wordt het voor het eerst in 11 jaar weer wat uit eigen zak betalen.


  Maak melding

 3. ……
  helemaal met joop eens
  veel beloven , maar als het er op aan komt de hakken in de sloot trekken.
  zulke mensen kunnen we missen als kiespijn.


  Maak melding

 4. helemaal mee eens, het bier hoeft ie niet eens te bestellen daar, het fust zit al aan ‘m vast. altijd jolig doen, maar daden hoo maar. weg met die man!


  Maak melding

 5. Hangt altijd de clown uit. Verder helemaal geen prestaties.
  Ook totaal geen inhoud, evenals dat CDA van hem.
  Het is dus heel goed dat hij vertrekt.

  Zijn opvolger zal ook wel weer van CDA-huize komen.
  Dat belooft dus voor de toekomst ook niets goeds.
  Zucht.


  Maak melding

 6. @c

  Ik weet ook wel dat dat logisch is. Prik even door enig cynisme heen aub.
  Dat neemt bovendien niet weg, dat ik mijn zorgen daarover heel terecht uit.

  Het CDA maakt immers meer kapot dan de natuur, het klimaat, de soldidariteit, een prettige samenleving, het onderwijs, de duurzame energievoorziening, de daila lama, het irak dossier, …., en tot slot natuurlijk Zwolle, aankunnen.


  Maak melding

 7. Absoluut mijn club niet. Verwacht toch wel dat ze voor 1 augustus met de opvolger komen……Misschien “onze Martijn” wel 😮 Maar serieus, Jerommeke lijkt me best een sympatieke gast. Al was de aanleiding voor onze mailwisseling destijds niet zo aardig.

  Tot slot Buc….. Je doet net of het Irak-dossier het enige is wat JP verdonkeremaand heeft? De laatste brief van Benno….verdwenen met niemand overlegd, wat Benno met 5 mei wilde……die fik in zijn hok….(alle info is lang niet boven tafel te halen).

  De ronduit kwallerige DonnerT (die gewoon terug mocht komen nadat ie als minister van Justitie was gewipt). Met die DonnerT kunnen we van de herfst nog wat beleven!!!!

  Over Rat Verhaagen raak ik helemaal niet uitgesproken, dus begin ik er maar niet aan. Wil wel ff zijn Israël-rol aanstippen in het Midden-Oosten conflict. Weet je nog Jeep the hope & JP aan de halsband van Bush (door JP meerdere malen een vriend genoemd)! Met wie zit CDA Europees in de veruit grootste partij? Juist met Berlusconi die net gefuseerd is met ultra-rechts in zijn thuisland.

  Met wie zou CDA ALTIJD eigenlijk het liefst regeren?????
  huiskamervraag…..
  Met de VVD natuurlijk!
  Op een paar jaartjes na (Paars, zeker het eerste Paars was helemaal niet zo slecht vind ik) heeft het CDA in het centrum van de macht gezeten in NL….Toch hebben andere partijen (volgens hun) altijd ….dit verkwanseld en dat verkwanselt.
  Hoe is het eigenlijk met de beste CDA-er….vertrokken naar de HBO-raad. En onze minister van L&V…..tjonge nou, verfoeid door Argrarische CDA-stemmers!
  Dirk Scheringa wilde de vorige verkiezingen nog graag minister worden. Lowie van Gaal liep te kokketeren met het CDA….tuurlijk! Want wat ze ook doen. Ze hebben een trouwe aanhang die puur om de C. op ze stemt. Als ik op een Christelijke partij zou willen stemmen? Juist, dan koos ik voor de CU.

  Oeps kroonprins Camiel, Freule Maria, HB en Klink nog niet besproken….Ach, wat niet is kan nog komen

  😉


  Maak melding

 8. @c

  Natuurlijk is het lijstje van door het CDA veroorzaakte problemen veel langer.
  Dat bedoel ik ook met de puntjes in mijn stukje, net voordat ik die regel afsluit met “tot slot Zwolle”.
  Je voorbeelden zijn helemaal terecht.
  Een te lange lijst leek me echter wat teveel van het “goede” 😉  Maak melding

 9. Och waarom, het is mode tegenwoordig om foutjes van enkele partijen uit te lichten en uit te vergroten. Nooit word er in de media “klaaggezongen” over het CDA in breed perspectief. Zou dat toeval zijn? Mwwwwoooooo, Frits Wester (ex-CDA opper-influisteraar) is daar de politieke man…..

  Telegraf en de Stijllozen….Natuurlijk is dat één maar het zal mij niet verbazen dat ze (naast natuurlijk VVD en PVV, ok voorheen ook TON voor ze het zélf verknalde) ook wel een beetje op de CDA-hand zijn.

  Elsevier lees ik niet, maar het zou vreemd zijn als het grootste rechtse tijdschrift geen (aantal) CDA-ers in de redactie heeft. Ze zijn ook veruit de grootste partij. :'( Ach en Rabo natuurlijk, veel boeren doen nogsteeds ongezien zaken met de ex-boerenleenbank. Ok een solide-club. Maar Wijffels (lijkt overigens een goeie vent) kwam wel van de Rabo. Maat van me heeft daar een aardige functie…..nou die lijntjes zijn er zéker. Ach, lijntjes zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven. Maar kan er zo eerlijk mogelijk over gedaan worden?

  Is ook wel zo eerlijk naar de kiezer toe…


  Maak melding

 10. ik ben blij dat het merendeel blij is dat de altijd gezellige dikkert naar duitsland verkast en daar de grapjas kan gaan uithangen, hopenlijk blijft hij er ook de komende 50 jaar. eerst kan meneer nog eventjes van zijn 9 weken reces genieten, want hij heeft net zoals zijn collegas weer een bijzonder zwaar jaar achter de rug, vele foto,s zijn de revue gepasseerd hier op weblog, op de ene foto had meneer het nog zwaarder dan de andere, wat een straf om wethouder te zijn.


  Maak melding

 11. Joop ik heb gehoord dat de CSU nog heftiger is en dat je daar alleen in lederhose binnen mag. Jij zit geloof ik wel een beetje in die CDA-wereld. Kun je ons er wat meer over vertellen? Is er ook iemand die aan de poort van de camping in de gaten houdt dat er geen gesp(r)uis binnenkomt?

  NEGUN WEKEN vakantie?! Denk best dat de taak van wethouder niet altijd even makkelijk is. Maar als je er in slaagt om je hele carriere iedereen met een smile en een gezellig knipoogje in te pakken. Dan maak je er voor je zelf idd ook nog wat leuks van. Met een gezellige stapel Zwolse Euri. Ons achterlatend met gedrochten en tegen wil en dank gerealiseerde “projecten”. Zegt ook wel wat over dat gepeupel trouwens, dat zich al die jaren in LIET pakken:'(


  Maak melding

 12. @Dick
  Ik draag de SP veelal een warm hart toe hoor, maar ik ben niet lid van een politieke partij.

  @Martijn
  Jouw naam geeft een link naar het CDA. Ik neem aan dat je dan ook lid bent van die club??

  Best hoor dat minnetje.
  Echter wel jammer en kenmerkend dat je duidelijk niet in staat bent mijn onderbouwing en voorbeelden, noch die van Dick, met tegenargumenten te weerleggen.


  Maak melding

 13. Ok Bucephalos, dat dacht ik sorry…en je hebt gelijk. Zie tegenwoordig ook niet echt de noodzaak om lid van een politieke partij te worden. De FNV-contibutie vind ik net genoeg 😉

  Misschien kun je de SP toch verdedigen op het GL/DG-topic over Brood? Al is het mosterd na de maaltijd, blijf hopen dat er dan tenminste in de toekomst wat blijvends wordt geregeld.


  Maak melding

 14. Beste Bucephalos,

  Ik heb enkel en alleen (cynische?) stellingen van jou gelezen die voortkomen uit een kenbare aversie tegen het CDA. Overigens prima, jouw mening. Maar ik heb zeker geen onderbouwing gelezen van datgene wat jij stelt en voelde me derhalve niet geroepen om verder te gaan dan een waardering van jouw inbreng/jouw stellingen.

  Overigens houd ik mijn reacties op dit weblog beperkt tot zaken waarmee ik als Zwols raadslid (zijdelings) mee te maken heb/krijg en daarin dus direct wat kan betekenen. Bespiegelingen op landelijke politiek houd ik graag elders.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen  Maak melding

 15. Voor ons betekend dat dus Martijn, dat we nergens terecht kunnen met onze CDA-mening? Ook wel met de CDA-Zwolle mening….kun je niet vragen of iemand hier namens CDA-NL af en toe wat komt toelichten/beantwoorden? Jullie hebben toch veel stemmers hier en in de regio!


  Maak melding

 16. @martijn
  Met plezier ga ik in op de, voornamelijk landelijke, stellingen van mij.
  Dat gaat op een Zwols weblog natuurlijk te ver.
  Laten we het hier dan inderdaad Zwols houden.

  Een duidelijk Zwols onderwerp, waar het CDA (mede) schuldig aan is, is bijvoorbeeld het gebouw dat men wil gaan bouwen vlak bij de Spiegel, Flevogebouw.
  Ik ben de naam even kwijt.
  Het past totaal niet in het stadsbeeld.
  In plaats van in te grijpen, en er een mooi en passend pand van te maken, lacht van Dooremolen, maakt een grap, drinkt een biertje, en laat Zwolle nu bloeden voor het niet voeren van beleid in deze kwestie.

  Het is maar een (Zwols) voorbeeld.


  Maak melding

 17. >:( Gedonder met die minnetjes en plusjes….wil ik mezelf eens een zetje geven…..is het de verkeerde kant op. Maakt ook niet zo heel veel uit, want -2 wil nog wel; maar -3 staat zo……..

  ach wat….kleurrijk en uitzonderlijk 8)


  Maak melding

 18. Beste Bucephalos,

  Wat jij aandraagt is feitelijk geen onderbouwing van jouw eerder geformuleerde (lokaal getinte) stellingen. Jij noemt een issue waarvan je het niet eens bent met het resultaat. Maar hoe je het went of keert, het is een resultaat dat is neergezet (al of niet met goedkeuring/instemming van jou en anderen).

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  Maak melding

 19. @martijn

  Nou wordt ‘ie fijn.
  Je vraagt, heel begrijpelijk, om lokale voorbeelden in plaats van landelijke.
  Bovendien gaat het om het vertrek van een wethouder.
  Dan gaat het toch om de resultaten van die wethouder??????

  Mijn conclusie is dan ook, dat ik een correct voorbeeld heb aangedragen.


  Maak melding

 20. Beste Bucephalos,

  Je hebt 6 juli 15.16 lokale stellingen neergelegd zonder deze te onderbouwen. Daar doelde ik op.

  Vervolgens geef je ter onderbouwing (?) het voorbeeld van de Kubus van Crepain. Ik constateer dat de raad heeft ingestemd met het voorstel van de wethouder te komen tot realisering van de Kubus (voor zover mogelijk aangepast n.a.v. inspraak van de Zwollenaar in de vorm van een internetpoll). Dat is toch een resultaat/prestatie van de wethouder. Je waardeert dat resultaat uiteindelijk niet als positief. Ok. Dat is wat anders. Het aangenomen voorstel voorkwam in ieder geval dat Zwolle financieel moest bloeden.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  Maak melding

 21. Martijn legt met zijn laatste post exact de vinger op de zere plek.
  Eerst worden door B&W vergaande afspraken gemaakt met projectontwikkelaars waar alleen met veel geld onderuit kan worden gekomen, de stad achterlatend met een project dat door de gemeenschap niet wordt gedragen. Daar is een wethouder dus voor (mede) voor verantwoordelijk.  Maak melding

 22. De door mij op 6 juli genoemde voorbeelden zijn in feite allemaal landelijk, op een na. Ik benoem daar Zwolle.

  Vervolgens geef ik een prima voorbeeld in de vorm van de Kubus van Crepain.
  Je wijst op de instemming van de meerderheid van de raad. Hieruit blijkt dus precies de enorme kloof tussen burger en politiek: De meerderheid van de Zwollenaren heeft zich overduidelijk, op allerlei manieren, die dan ook niemand kunnen ontgaan, zelfs een raadslid niet, tegen dit project uitgesproken.
  Niet alleen ik, maar in dit geval de meerderheid van de Zwollenaren, is dan ook gefrustreerd over “dit resultaat/deze prestatie”.

  Ik ben het verder ook volledig eens met Ad, dat bestuurders veelal eerst zodanig vergaande afspraken maken en contracten sluiten, dat het stoppen van dit soort “geld over de balk projecten” onmogelijk is.

  Mijn lokale voorbeeld blijft hiermee staan als een huis.


  Maak melding

 23. Toon eens lef als politieke partijen en til de kwesties omtrent de bouwprojecten, die door vele Zwollenaren als een ernstige aantasting en zelfs verkrachting van de historische binnenstad worden gezien, óver de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen heen en maak er duidelijke speerpunten van in de verkiezingsprogramma’s.
  Van Dooremolen mag die kubus van Crëpain wat mij betreft op die camping van ‘m in het Zwarte Woud gaan realiseren.


  Maak melding

 24. @ Larry: Is dat lef als je als college je verantwoordelijkheid voor je uitschuift naar een nieuw college? Gassies zoals jij, hebben een bijzondere kijk op het functioneren van het plaatselijk bestuur 😉


  Maak melding

 25. gang van zaken
  Ik ga me niet bemoeien met de discussie over Van Dooremolen. Ik wil wel reageren op de manier waarop je moet omgaan met de inbreng van burgers. De Raad heeft zich ook gerealiseerd dat dit om verheldering vraagt. En is druk bezig met regelgeving op dit punt.
  Bij de ontwikkeling van De Tanerij heeft de raad zaken vastgelegd waaraan een ontwerp op die plek moet voldoen. Het is dan ook logisch dat dit programma van eisen (zo noem je die vasgelegde zaken) gebruikt gaat worden bij een oordeel over het ontwerp van de architect. Dat week op een paar punten af en het college heeft de raad weten te overtuigen van de noodzaak van die afwijking.
  Vervolgens hebben burgers zich uitgesproken over het ontwerp. Er waren nogal wat burgers die het niet mooi vonden. Los van het feit dat je over gevoel niet kunt debatteren (mooi is een subjectief begrip), heb je ook te maken met het effect van de uitspraak. Het niet door laten gaan van de ontwikkeling van dit bouwwerk betekent dat het budget voor de ontwikkeling van de Tanerij nogal in de negatieve cijfers zou belanden. Wie gaat dat betalen?
  In deze procedure kunnen burgers een mening hebben zonder de gevolgen daarvan voor hun rekening te (kunnen) nemen.
  Dat ligt voor een raadslid anders. Die heeft te maken met de budgettaire consequenties.
  Dat is dus heel wat anders, dan je als gemeente overleveren aan projectontwikkelaars.
  Het heeft wel alles te maken met het nakomen van je eigen besluiten als raad en het in de klauw houden van je uitgaven. Want ook dat is gemenschapsgeld.


  Maak melding

 26. Ok dus gemeenteraadsleden hebben meer te verantwoorden als. Inwoners die (zonder dat ze wat te verliezen hebben) hun mening kunnen geven. Dat mag niet betekenen dat die laatste groep dat voor Jan met de korte achternaam doet. Het is lastig, dat begrijp ik maar hoe kun je die burger nu het idee geven dat hij zijn mening niet zomaar geeft, als ware het een soort schijnstem?


  Maak melding

 27. Als dit doorgaat dan is dit hopelijk het laatste kunstje van die kwibus van Crëpain in ons (nog redelijk) mooie Zwolle. Als van Dooremolen hier (mede) verantwoordelijk voor is, dan zal die camping ook wel niks worden.


  Maak melding

 28. @John v. B. Wat is er dan misgegaan in de uiteindelijke beslissing voor die Kubus van de Kwibus?
  Is het Programma van eisen verkeerd opgesteld?
  Heeft de raad verkeerd gekozen?
  Was de rekening te hoog? Zo hoog om per definitie niet meer terug te kunnen?
  Is de architect verkeerd gekozen, met nu een vreselijk gebouw als erfstuk?

  Er moet toch iets verkeerd gegaan zijn…..?
  En dit valt dan niet meer te herstellen?
  Niemand, die ik ken, wil deze Kubus. Daar moeten we het dan minstemns een eeuw mee doen? Is er nog een ontsnapping mogelijk? Een burgerinitiatief of zoiets?

  Politiek :'(


  Maak melding

 29. Geer zal zich toch niet in lederhosen bij het CSU?
  aanmelden 😮
  En op college gaan bij Lowie…dan moeten we ons ineens weer gaan afvragen wie er zo dom is :'(


  Maak melding

 30. Ik hoop als hij daar eenmaal gesetteld is op zijn mooie campiing, de deelstaat Baden Wurttemberg besluit om rond zijn camping mega windmolens neer te zetten dus ook van die krengen van 125 meter hoog die mede door zijn schuld hier gebouwd gaan worden.
  Kijken of hij dan nog zo lacherig doet als toen hij de 1500 hantekeningen tegen die molens van de tafel veegde


  Maak melding

 31. @John, de meerderheid vande Zwollenaren wil dat lelijke gebouw niet. Maar dat gebouw (of liever gezegd de parkeergarage voor het Flevogebouw) moet er komen omdat anders de appartementen Flevo ook niet verkocht kunnen worden. Het is jammer dat de raad destijds akkoord is gegaan met de invulling van de “vlek” op de plek, daar valt weinig meer tegen te doen. Het gaat ook niet zo zeer over dat er iets neergezet moet worden om de exploitatatie mogelijk te maken, maar over wat er dan neer wordt gezet, dat moet dan zo goedkoop mogelijk, terwijl er mooiere, of liever gezegd, aanvaardbaarder alternatieven zijn aangdragen, die wel op steun vanuit de meerderheid van de Zwolse gemeenschap hadden kunnen rekenen. Je maakt mij niet wijs dat dat dan zoveel meer geld had gekost, dat dat de ontwikkeling van de Tanerij in de negatieve cijfers had doen belanden.  Maak melding

 32. klasse dat van boven als 1 van de weinigen steeds uitleg geeft in begrijpelijk nederlands, hulde !! iets wat onze schwarzwalder nog nooit gedaan heeft. misschien kan hij zich aanmelden voor het tros-progamma IK VERTREK, niet omdat hij zo,n symphatiek figuur is maar meer om vast te leggen dat ie echt weg is.


  Maak melding

Reageer