Aandacht voor streekproducten in Theehuis Nooterhof

Zwolle – Het Theehuis Nooterhof in Zwolle is niet alleen een bezoek waard vanwege zijn locatie: in het Earthship in Doepark Nooterhof, maar ook door het aangeboden assortiment. Streekproducten en bijzondere theesoorten vormen de basis. Vorige week werd het Earthship incusief theehuis officieel geopend. Het is dagelijks open van 10.00 uur tot zonsondergang. 

 theehuis_nooterhof.jpg

“We willen met ons assortiment aansluiten op het milieuvriendelijke karakter van het Earthship”, aldus Jean-Jacques Jouret, als projectleider Horeca bij Landstede verantwoordelijk voor het concept van het Theehuis. “Daarom hebben we twee criteria geformuleerd waaraan het assortiment moet voldoen: streekgebonden, zodat het transport tot een minimum beperkt blijft en daarmee ook de uitstoot van schadelijke stoffen en biologisch, zodat het milieu niet belast wordt door het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Voor de streekgebonden gerechten maken we gebruik van producten van bedrijven uit het Overijssels Vechtdal en de directe omgeving."


"Onze groenten komen van Eef Stel in Dalfsen, het vlees van de Vechtdalhoeve in Ommen, de broodjes worden speciaal voor ons gebakken door bakkerij Elderkamp uit Zwolle, de honingsaus maken we op basis van de honing van Imker van Geenhuizen uit Oudleusen en het ijs komt van IJsboerderij IceCowd in Hattem. En Bakker Aart Jan Schuld uit Oldebroek, vorig jaar nog verkozen tot landelijke Held van de Smaak, levert ons de appelcake.”

Natuurlijk heeft de gast ook een royale keuze uit verschillende theesoorten. Voor de zakjes thee is gekozen voor het assortiment van Cerro Azul, voorzien van het Max Havelaar logo en het EKO keurmerk. Daarnaast serveert het Theehuis Nooterhof acht verschillende soorten losse thee, afkomstig van kleinschalige plantages in China, Japan en India.

Vanzelfsprekend komen ook de wijnen en het bier uit de regio. Zowel de rode en witte wijn als de rosé komen van de Reestlandhoeve in Balkbrug. De speciaalbieren Pauw’s Trots uit Ommen en Mommeriete Blond uit Gramsbergen maken het regionale aanbod compleet.

Studenten van diverse opleidingen binnen Landstede zijn actief in Doepark Nooterhof en het Theehuis. Ook zij maken dus kennis met de producten uit eigen streek. Wie net als zij wil proeven van al dit lekkers is dagelijks tussen 10.00 uur ’s ochtends en zonsondergang van harte welkom in Theehuis Nooterhof.

Artikel delen:

Reageer