Halve ton voor drie podiumkunstproducties

Zwolle – De gemeente Zwolle honoreert drie subsidieaanvragen voor podiumkunstproducties. In totaal gaat het om een bedrag van € 55.500,– .

De gemeente  heeft € 11.000,– beschikbaar gesteld voor het eindexamenfestival dat de afgelopen twee weken plaats heeft gevonden. Elke avond werden drie examens (32 in totaal) gehouden in Odeon, de Oosterkerk en Hedon. In totaal gaat het om 32 examens. De Stichting Nederlands Fluitorkest krijgt een bijdrage van € 19.500,– voor het concert `In Paradiso´. Het concert wordt in november en december dit jaar ook in Zwolle opgevoerd. Het is een najaarsconcert met bewerkte stukken van zowel oude meesters Charles Ives als Klaas de vries, Cominique Clemens en Ariel Ramirez. Verder worden Argentijnse kerstliedjes in een nieuwe vorm ten gehore gebracht, waarbij het de bedoeling is dat het publiek meezingt. Bij het concert wordt samengewerkt met het Huygens Vocaal Ensemble.

Voor de productie ´Menschen im Hotel´ krijgt de Firma Weijland € 44.000,–. De voorstelling reist tot eind 2010 langs diverse hotels in Nederland. Het is een belevenis-voorstelling, waarin het verblijven in een hotel op een muzikale en theatrale wijze verbeeld wordt. De voorstelling ging afgelopen weekend in première tijdens festival Zwart.

Subsidie werd niet verleend aan 1974 Theaterproducties, Theatergroep 54°NB, ArtEZ Studium Generale, Stichting Bruggenbouwers i.o. en P.ART of your life.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Lees ik dat goed. Fima Weijland, hoe goed en grapppig ze ook zijn, gaan voorstellingen in Nederlandse hotels verzorgen op kosten van ZWOLLE???? Dat is een misrekening. Of mis ik iets?
  En wat dat eindexamenfestival betreft. Naar wat ik gehoord heb kwam daar alleen maar familie. Verder geen kop!!
  Weggegooid geld!


  Maak melding

 2. Leo, zou het zo kunnen zijn dat de voorstellingen publiekelijk toegankelijk zijn? In dat geval begrijp ik het wel. Zo niet, dan begrijp ik je kritiek best wel idd.


  Maak melding

 3. Op ‘Zwart’ waren ze wel publiekelijk toegankelijk. Wel moest je 120 euro dokken voor een nacht in hotel Fidder. Iets soortgelijks verwacht ik dus ook bij de andere hotels. Een betaalde overnachting met een voorstelling erbij.


  Maak melding

 4. Ghehe, geloof me, daar was een pittige entreeprijs bij Fidder. Alleen het feit al dat voorstellingen buiten de regio zijn, die jij en ik betalen. Ik kan daar toch erg slecht tegen.
  Dat moet een flink staaltje lobbywerk (likkerij) geweest zijn!


  Maak melding

 5. Lees of reken ik nou niet goed?

  De gemeente Zwolle honoreert drie subsidieaanvragen voor podiumkunstproducties. In totaal gaat het om een bedrag van ?? 55.500,–

  :

  ?? 11.000,–
  ?? 19.500,–
  ?? 44.000,–
  =========
  ?? 74.500,– :'(


  Maak melding

 6. Zou kunnen Leo, ik ben echter wel benieuwd naar ‘de andere kant van het verhaal’. Al zullen sommigen er anders over denken, subsidieverstrekkers (en zeker de gemeente) hebben doorgaans strikte eisen. Vaak dienen die wel degelijk een maatschappelijk belang. Tot zover de info reikt zie ik dat in dit geval ook niet helemaal in.


  Maak melding

 7. Wel subsidie voor allerlei podiumkunstproducties, wederom geld uitgegeven waar je niets mee doet, maar een Herman Brood museum krijgt niets. Een gemiste kans, het zal veel publiek naar onze stad brengen.


  Maak melding

 8. Tja….. en de Stad als Theater geen subsidie geven omdat die te weinig volk van buiten Zwolle zouden aantrekken. Tjonge, dan maak je jezelf wel geloofwaardig als je subsidies geeft aan praktijken die BUITEN zwolle plaats zullen gaan vinden. >:(


  Maak melding

Reageer