Poller Melkmarkt verhuist naar Jufferenwal

Zwolle – De poller op de Melkmarkt wordt verplaatst naar de Jufferenwal. Bewoners van de binnenstad, CityCentrum en de politie hebben hierom gevraagd. Na overleg met diverse belanghebbenden is besloten om de poller te verplaatsen. Redenen hiervoor zijn het weren van ongewenst verkeer op de Jufferenwal, het beter handhaven van de voetgangerszone op het Rodetorenplein en de verkeersveiligheid.

Het verplaatsen van de poller heeft een aantal voordelen. Omdat het Rodetorenplein geen doorgaande route meer is wordt de Jufferenwal feitelijk een doodlopende straat waardoor er in de praktijk veel stoppend en kerend vrachtverkeer zal zijn op de hoek van de Melkmarkt. Daarnaast maakt de poller het veiliger voor voetgangers van en naar het Maagjesbolwerk. Ook is minder verkeer op de Melkmarkt rustiger voor aanwonenden. Voor bussen betekent de poller een extra obstakel maar ook minder kans op hinder door kerend verkeer en vrachtverkeer dat moet laden en lossen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Het verplaatsen van de poller heeft een aantal voordelen. Omdat het Rodetorenplein geen doorgaande route meer is…

  Dus als je vanaf de Dijkstraat via de Buitenkant rijdt kun je daarna alleen nog maar via de Nieuwstraat rijden.
  Zal een lekker druk zooitje worden in de Nieuwstraat en dan vooral straks bij de parkeergarage het Eiland en de Pletterstraat.

  Of wordt de Buitenkant straks ook afgesloten?


  Maak melding

 2. ”parkeergarage het Eiland en de Pletterstraat” eh .

  Gevaar bij garage pletterstraat, de auto’s komen met een rotgang naar boven de garage uit dat je als voetganger geen kant op kunt, voorrang krijg je niet.
  Waarschuwingsbordjes of iets dergelijks voor voetgangers zou niet misstaan.


  Maak melding

 3. Er komt ook een poller op het rodetorenplein. Doorgaande route word dus inderdaad door de Nieuwstraat naar de Pletterstraat. Voor mij maakt het weinig uit. Die van mij heeft toch een sensor. 8)  Maak melding

Reageer