Zwolse badmintonverenigingen slaan de handen ineen

Zwolle – De vijf grootste badmintonverenigingen van Zwolle zijn een gezamenlijk overleg gestart, met als belangrijkste doel om bij het Zwolse publiek meer belangstelling te kweken voor de kwikzilverachtige sport die badminton is. Het kost de verenigingen namelijk de nodige moeite om er leden bij te krijgen.

Voor een deel is dat het gevolg van het feit dat op topsportniveau momenteel geen aansprekende resultaten worden geboekt, zoals in het verleden met bijvoorbeeld Mia Audina wel het geval was. Toen kwamen de nieuwe leden spontaan binnen, nu zullen de clubs toch echt zelf de boer op moeten. Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor een gezamenlijke presentatie aan het begin van het seizoen 2009-2010, waarover medio augustus meer bekend zal worden. Het Zwols Badminton Overleg (ZBO) is tot stand gekomen op initiatief van SportService Zwolle, in de persoon van Sanne Winkler, consulent Verenigingsondersteuning, in nauw overleg met de Nederlandse Baminton Bond.

Deelnemers zijn alle vijf grote badmintonverenigingen in Zwolle: BC Aa-landen, BC Hanze ’83, BC Netwerk, SVI en ZBC. De eerste verkennende besprekingen vonden plaats in oktober 2008, en al vrij snel werd duidelijk dat iedereen het nut van het overleg inzag. Dit ondanks de soms flinke verschillen tussen de verenigingen: sommige zijn wel en andere geen lid van de Nederlandse Badminton Bond, sommige hebben wel en andere geen jeugdleden, en de een zit in Zwolle-Zuid en de andere in Zwolle-Noord. Maar juist deze verschillen maken dat de Zwolse badmintonliefhebber altijd wel een club van zijn gading kan vinden. Wat dat betreft zijn de ZBO-deelnemers er goed van doordrongen dat ze die liefhebber centraal moeten stellen, en niet het preken voor eigen parochie. Andere activiteiten die ZBO inmiddels op de agenda heeft gezet, zijn het organiseren van onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd van de diverse verenigingen, het sfeer proeven bij elkaar en het behartigen van gezamenlijke belangen, in het bijzonder met betrekking tot de accommodatie. Vooral dit laatste is voor enkele verenigingen een bron van zorg; gekeken wordt of samenwerking ook op dat gebied tot verbeteringen kan leiden. Deelnemers zijn alle vijf grote badmintonverenigingen in Zwolle: BC Aa-landen, BC Hanze ’83, BC Netwerk, SVI en ZBC. De eerste verkennende besprekingen vonden plaats in oktober 2008, en al vrij snel werd duidelijk dat iedereen het nut van het overleg inzag. Dit ondanks de soms flinke verschillen tussen de verenigingen: sommige zijn wel en andere geen lid van de Nederlandse Badminton Bond, sommige hebben wel en andere geen jeugdleden, en de een zit in Zwolle-Zuid en de andere in Zwolle-Noord. Maar juist deze verschillen maken dat de Zwolse badmintonliefhebber altijd wel een club van zijn gading kan vinden. Wat dat betreft zijn de ZBO-deelnemers er goed van doordrongen dat ze die liefhebber centraal moeten stellen, en niet het preken voor eigen parochie. Andere activiteiten die ZBO inmiddels op de agenda heeft gezet, zijn het organiseren van onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd van de diverse verenigingen, het sfeer proeven bij elkaar en het behartigen van gezamenlijke belangen, in het bijzonder met betrekking tot de accommodatie. Vooral dit laatste is voor enkele verenigingen een bron van zorg; gekeken wordt of samenwerking ook op dat gebied tot verbeteringen kan leiden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer