Winkelinterieurs en Bureau Meijerink in HCO

Zwolle – Van 29 juni t/m 4 september 2009 kunt u in het Historisch Centrum Overijssel (HCO) de tentoonstelling ‘Oude winkelinterieurs in Zwolle’ zien. De tentoonstelling bestaat uit foto’s van Pieter Lettinga. Deze amateurfotograaf houdt van foto’s en schilderijen waarin de tijd wringt. Met onder andere de SRV-wagen van Henk Dekker.

30-06-2009_winkelinterieurs_hco_fa_ten_koppel_1.jpg

Tot en met 25 september is er tevens een tentoonstelling in het HCO over Bureau Meijerink, drie generaties architecten. Topstukken uit het archief van het familiebedrijf Bureau Meijerink en foto’s van de door hen ontworpen gebouwen geven een verrassend beeld van hun invloed op Zwolle en de regio. Aan het einde  van de 19e eeuw werden veel gebouwen niet meer in traditionele bouwstijl, maar in de modieuze Jugendstil opgetrokken. Eén van de vooruitstrevende architecten van die stijl was Mannes Meijerink. Drie generaties architecten Meijerink hebben veel verschillende ontwerpen gemaakt, van buitenplaatsen tot sociale woningbouw.

30-06-2009_winkelinterieurs_hco_rijdende_srv_henk_dekker_2.jpg

30-06-2009_drie_archtekten_tentoonst_hco__vbnb_opa_mannus-zoon_herman-kleinzoon_hermannus__1.jpg

30-06-2009_drie_archtekten_tentoonst_hco_h_en_hj_meijerinh-school_ccc__3.jpg

30-06-2009_winkelinterieurs_hco__3.jpg

30-06-2009_drie_archtekten_tentoonst_hco__m_en_h_meijerink-jeruzalemkerk__2.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De tentoonstelling ‘Bureau Meijerink’is verlengd. U kunt de drie generaties architecten en hun ontwerpen tot en met 25 september bewonderen in het Historisch Centrum Overijssel.

    De tentoonstelling geeft een goed beeld van wat de architecten Meijerink betekend hebben voor Zwolle en de regio.    Maak melding

Reageer