Het weer: warm

Zwolle – Woensdagmiddag schijnt overal de zon en het warmt op naar 22-25 graden in de kustgebieden tot 28 graden in het binnenland. De wind is zwak of matig en waait uit noordelijke richtingen. In de tweede helft van de middag maakt Oost-Nederland kans op een lokale bui, maar waarschijnlijk vallen ze net over de grens in Duitsland.

30-06-2009_weerfoto.jpg

Vanavond blijft het nog lang aangenaam buiten. In grote delen van het land komt het kwik pas na middernacht onder de 20 graden. De kans op mist is vannacht een stuk kleiner dan afgelopen nacht, maar een lokale mistbank is niet uitgesloten. De minima vallen in de vroege ochtend en liggen tussen 12 graden in het noorden en 16 graden in Zeeland en Limburg. Morgen begint de dag onbewolkt en de zon laat het kwik snel stijgen. Het wordt 23 tot 29 graden. Mogelijk zit er lokaal een dertiger in. De grootste kans hierop maken we in het oosten van Brabant en in Limburg. Dit zijn ook precies de gebieden waar in de middag de grootste stapelwolken ontstaan. Mogelijk kan er lokaal eentje uitgroeien tot een onweersbui.

Vrijdag begint de dag zonnig. Het is drukkend warm en de temperatuur klimt snel naar 30 graden. In de middag ontstaan er enkele fikse onweersbuien, die lokaal veel water kunnen achterlaten.

Het weekend ziet er vrij goed uit. Op zaterdag kan er vooral in het oosten nog een enkele bui voorkomen, maar verder is het droog. Met 23-27 graden is het een stuk minder warm dan vrijdag, maar nog altijd warmer dan normaal. Op zondag moeten we met 20-24 graden weer iets inleveren, maar het weerbeeld blijft overwegend droog.

Begin volgende week krijgen we licht wisselvallig weer met vrij normale temperaturen voor begin juli; overdag wordt het 20-23 graden.

Artikel delen:

Reageer