Ideeënmakelaar Samen maken we de Stad blijft

Zwolle – Maandag 29 juni heeft de Zwolse gemeenteraad besloten dat de ideeënmakelaar van Samen maken we de Stad nog een jaar mag aanblijven. Annemiek de Wolf kan haar werk vervolgen. Het afgelopen jaar heeft zij als ideeënmakelaar al ruim 80 initiatieven van burgers en organisaties in de stad ondersteund.

De ideeënmakelaar heeft haar nut bewezen in de afgelopen periode. Uit een onderzoek, uitgevoerd onder 31 personen die in het afgelopen jaar contact met de ideeënmakelaar hebben gehad, geven 25 personen het cijfer 8 of hoger voor de dienstverlening van de ideeënmakelaar. De ideeënmakelaar helpt mensen met een goed idee voor de stad Zwolle om hun initiatief te realiseren. Annemiek de Wolf doet dit door praktisch mee te denken en door mensen in contact te brengen met mensen die over de benodigde kennis beschikken om het idee verder te helpen. Ook draagt ze potentiële samenwerkingspartners aan. Verder denkt ze mee over de benodigde middelen. De ideeënmakelaar zal een initiatief nooit overnemen. Wie een idee heeft, blijft zelf verantwoordelijk voor het succes.

 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. ideeën met hulp van de ideeënmakelaar
  @Peter: De ideeënmakelaar helpt ideeën concreet te maken en helpt je bij het vinden van de juiste wegen. Veel projecten zijn nog in ontwikkeling (zie projecten op samenmakenwedestad.nl), maar een mooi voorbeeld van een gerealiseerd project is het ‘bankjesproject’: binnenkort worden de eerste, door kunstenaars ontwikkelde en door bedrijven geadopteerde bankjes, geplaatst langs rondje Zwolle.

  Als je een indruk wilt krijgen van wat ze doet, kijk dan even naar haar weblog.http://www.samenmakenwedestad.nl/index.asp?hid=253&pid=33&bid=715&soort=9


  Maak melding

 2. vervolg samen maken wij de stad
  van harte gelukgewenst met de voortzetting! Als inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben hebben we al zoveel profijt gehad van het samenwerken met Samen maken we de stad: er is meegedacht, een link met windesheim gelegd, een benefietconcert georganiseerd, spullen geregeld, kortom: zonder Samen maken we de stad waren we nog niet zo ver als we nu zijn: binnen twee maanden na opening een huis waar mensen zich welkom voelen, waar ze graag heen gaan, waar cursussen gegeven worden en waar we volop met vrijwilligers beschikbaar zijn voor de mensen die een steun in de rug kunnen gebruiken. Veel succes verder, we hopen nog lang mee te doen/denken/creëren, namens Zonnesteen Zwolle, Etje Verhagen.


  Maak melding

 3. Ideeenmakelaar Zwolle
  Dit is echt een superinitiatief van de gemeente Zwolle. Annemiek heeft mij geholpen in contact te komen met andere creatief-ondernemers, ze werkt echt heel concreet, woont vergaderingen bij en maakt notules. Daarnaast kan ze echt heel goed adviseren. Het fijne aan dit initiatief is dat je echt samenwerkt, met andere ondernemers, maar vooral ook met gemeente. Zonder dat ze er met je idee vandoor loopt. Groot gelijk dat Annemiek door mag gaan. Gefeliciteerd!


  Maak melding

 4. en daarbij
  Het project waar wij momenteel aan werken is overigens een cultureel podium/broedplaats in de oude Sint Michaëlskerk (naast de aldi, bij de oude begraafplaats). Het idee is ontstaan vanuit de behoefte letterlijk een alternatief te willen bieden voor de momenteel overaanwezige commercieel en groots opgezette feesten, theaterproducties en culturele activiteiten in Zwolle. Begin oktober zal alles meer concreet zijn. Meer info volgt op achterbaks.org


  Maak melding

Reageer