FC Zwolle bijna klaar voor nieuw voetbalseizoen

Zwolle – Volgende week komt de selectie van FC Zwolle terug van vakantie en start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maandag 6 juli vindt de eerste training plaats.

Helemaal klaar is FC Zwolle er nog niet voor. De voetbalclub heeft nog maar 14 spelers onder contract en is naarstig op zoek naar versterking en scorend vermogen. Zaterdag 11 juli staat de eerste oefenwedstrijd op het programma tegen FC Twente. Enkele dagen later, op 13 juli, is het Griekse Olympiakos de tegenstander. Verder wordt er geoefend tegen FC Utrecht, Jong PSV en het Turkse Gaziantespor. Zaterdag 1 augustus is er de jaarlijkse Open Dag bij het Oosterenkstadion.

De volgende data kunnen al in de agenda genoteerd worden:

– Eerste training seizoen 2009-2010, maandag 6 juli, stadion FC Zwolle.

– FC Twente – FC Zwolle, zaterdag 11 juli, 17.30 uur, v.v. Mariënberg.

– Olympiakos – FC Zwolle, maandag 13 juli, 19.00 uur, WHC Wezep.

– FC Utrecht – FC Zwolle, zaterdag 18 juli, 14.30 uur, Sportcomplex Zoudenbalch te Utrecht.

– Trainingskamp te Garderen, maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli.

– Regioteam – FC Zwolle, dinsdag 21 juli, 19.30 uur, te Garderen.

– FC Zwolle – Jong PSV, donderdag 23 juli, 19.00 uur, KHC te Kampen.

– Olympia ’28 – FC Zwolle, zaterdag 25 juli, 17.00 uur, Sportpark ’t Hoenbroeck te Hasselt.

– FC Zwolle – Gaziantepspor, maandag 27 juli, Sportpark ’t Hoenbroeck te Hasselt.

– Open Dag FC Zwolle op zaterdag 1 augustus.

– Eerste speelronde competitie 2009-2010 op vrijdag 7 augustus 2009.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Zwolle is helemaal nog niet klaar !
  De selectie is verre van compleet en naar het zich laat aanzien gaan we ook dit jaar geheel volgens Zwolse traditie de competitie in zonder jawel EEN SPITS.
  Het oefenprogramma staat geheel in het teken van sparringduels in en tegen Utrecht,FC Tukkerland en de bij de supporters gehate oefencampagne in het sfeerloze Garderen.
  Geen enkele aansprekende tegenstander zal in de voorbereiding zijn opwachting maken in het nieuwe Oosterenk voor de in afgfelopen jaren zeer verwende hondstrouwe zwolle aanhang.
  Hondstrouw………….ik ben het niet meer en geloof alle mooie beloftes ook al helemaal niet.
  Dit jaar sinds lange tijd geen seizoenskaart meer, eerst maar eens de beloofde Ere-divisie bereiken en dan zien we wel weer.
  Prutsers!>:(


  Maak melding

 2. Geen enkele aansprekende tegenstander zal in de voorbereiding zijn opwachting maken

  FC Twente
  Olympiakos
  FC Utrecht
  Jong PSV
  Lijken me voor Zwolle leuke tegenstanders, als je Feijenoord of Ajax laat komen heb je geen goed vergelijk.

  Dit jaar sinds lange tijd geen seizoenskaart meer, eerst maar eens de beloofde Ere-divisie bereiken en dan zien we wel weer.

  Succes supporter?


  Maak melding

 3. @Danny goed lezen a.u.b.
  Geen tegenstander van formaat in het eigen Oosterenkstadion als je effe oplet.
  En vwb successupporter, ik kom al sinds 1984 toen het nog PEC Zwolle’82 was en jij, feestvaksupporter sinds 2003?!:D


  Maak melding

 4. @Han, niet als je keer op keer bedonderd wordt natuurlijk. Ik weet niet hoe jij daar normaliter op reageert, maar voor mij is het nu ook even over.
  Mijn gevoel is in orde, en bij winst of verlies ben ik of zeer blij of teneergeslagen. Ik voel me een hondtrouwe en gepassioneerde supporter. Niet tegen wil en dank!


  Maak melding

 5. De handtekeningen zijn gezet. FC Zwolle heeft de selectie compleet. Jan Everse en Jaap Stam hebben gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Aanstaande maandag begint FC Zwolle daarom met 18 spelers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

  01 Diederik Boer (28, 2014);

  02 Dolf Kerklaan (22, 2010);

  03 Dennis van der Wal (22, 2010);

  04 Said Bakkati (27, ?): Deze multifunctionele verdediger die zowel op de rechts- als linksbackpositie en als verdedigende middenvelder kan spelen komt transfervrij over van Go Ahead Eagles. Het is de recordhouder binnen de Zwolse selectie qua aantal wedstrijden in de Eredivisie. 118 van zijn 159 wedstrijden speelde hij op het hoogste niveau waarin hij uitkwam voor SC Heerenveen en ADO Den Haag.

  05 Eric Fernando Botteghin (21, 2011);

  06 Ruud Kras (27, 2010): De ervaren centrumverdediger is komt transfervrij over van FC Dordrecht. Kras speelde in het Eredivisieseizoen 2002-2003 op huurbasis voor FC Zwolle. In totaal heeft Kras reeds 229 wedstrijden gespeeld, waarvan 61 in de Eredivisie, waarin hij 5 maal tot scoren kwam.

  07 Zdenko Kaprálik (23, 2010);

  08 Een Spaanse linksbenige centrumverdediger (?, 2010): Jaap Stam ziet potentie in de Spaanse centrumverdediger die zijn jeugdopleiding doorliep bij FC Barcelona en in hetzelfde team speelde als Giovani dos Santos en Bojan Krkic en 7 wedstrijden speelde in de Primera Division voor Racing Santander.

  09 Guarino (?, 2011): Een jonge Argentijnse linksback die volgens kenners beter wordt dan Niklas Moisander. Snel, sterk in de duels en kopsterk. Doorliep zijn jeugdopleiding bij Boca Juniors en speelde nog samen met Riquelme.

  10 Albert van der Haar (33, 2010);

  11 Cees Keizer (23, 2010 optie 2011);

  12 Etiënne Reijnen (22, 2010);

  13 Bram van Polen (23, 2011 met optie 2012);

  14 Erik Bakker (19, 2012);

  15 Dominggus Lim Duan (26, 2010);

  16 Eldridge Rojer (25, 2010): Rojer is een snelle rechtsbuiten die alle vertegenwoordigende elftallen doorliep (inclusief Jong Oranje) en jong debuteerde bij Vitesse. Hij komt transfervrij over van Excelsior Rotterdam. Speelde 97 van zijn 102 wedstrijden in de Eredivisie. De VI vond het een verassing dat FC Zwolle hem transfervrij vastlegde.

  17 Danny Schreurs (21, 2011): Multifunctionele aanvaller die transfervrij overkomt van Fortuna Sittard. Wordt algemeen gezien als een groot talent. Stond in het verleden in de belangstelling van Borussia Mönchengladbach. Kon ook tekenen bij Alemania Aachen, RKC Waalwijk, FC Den Bosch en MVV. Neusje voor het scoren van mooie doelpunten in de slotfase van wedstrijden.

  18 Gergö Belickzy (18, 2010 met optie tot 2011): Hongaars jeugdinternational die voor 3 jaar kon tekenen bij Vasas Budapest, maar ook naar Austria Wien kon. Tweebenig, snel, technisch en makkelijk scorend (24 goals in 26 wedstrijden voor de beloften van Vasas).

  Er is belangstelling voor zowel Botteghin als Kaprálik. Mocht één van hen of beiden worden weggekocht dan is er wellicht nog wat meer mogelijk.

  Bron: fczwolle.org


  Maak melding

 6. @ Dames die vroeger behoorlijk onder de indruk van Willem Kieft waren??.

  Hij kon nog zo mooi kleuren in de jaren ’80

  FC Zwolle – Jong PSV, donderdag 23 juli, 19.00 uur, in Kampen.
  KHC is gelijk bij het binnenrijden van onze duo/partner(?) stad.

  Veel kijkplezier, ik zal zijn domme rode kaart in België nooit vergeten.

  Waardoor we niet naar het WK gingen.
  Ook zijn tv-commentaar is niet best.
  Wel een guitige meer PSV-er als Ajacied.  Maak melding

 7. Danny heeft gelezen/begrepen en is stil.

  Nee, ik had het nog niet gelezen.
  Maar ik kom niet sinds 2003 hoor, ik ga nu mijn 34ste seizoen in dus dat is vanaf….even rekenen…1975 volgens mij. Toen was het geloof ik nog PEC Zwolle. Wat vliegt de tijd, heb je daar ook zo’n last van Zwolleeder?


  Maak melding

 8. Speelde in hetzelfde team als ….
  Samengespeeld met ….

  Wat koop je daarvoor? Kan ie zelf goed spelen, dat is een belangrijkere vraag. Ik hoop nog op wat meer Hollandse aanwas.


  Maak melding

 9. @Zwolleerder,
  Gewoon, wegblijven.
  Zou ik ook doe als ik er zo overdacht.
  Of zit er ergens oud zeer?
  Ik ga wel weer en hoop op een mooi seizoen.
  Gewoon “noar veurn kiek’n”.


  Maak melding

 10. Saïd Bakkati speelt komend seizoen in het shirt van FC Zwolle. De verdediger komt over van Go Ahead Eagles, waar hij vorig jaar niet op veel speelminuten kon rekenen.

  Trainer Jan Everse is zeer tevreden met zijn nieuwste versterking “Het is een jongen die op beide vleugels kan verdedigen en een man met ervaring”, aldus de oefenmeester in De Stentor.

  Jupiler League

  Zwolle wist zich tevens te versterken met David López, Martin Guarino en Gergõ Beliczky. López speelde ooit voor FC Barcelona, waar hij het tot het tweede elftal wist te schoppen. Ook kwam hij uit voor Racing Santander. Guarino doorliep de jeugdopleiding bij Boca Juniors. Hij kan als linksback worden ingezet. De Hongaar Beliczky debuteerde afgelopen seizoen bij Vasas Boedapest in de hoogste Hongaarse divisie.


  Maak melding

 11. -Sinds wanneer moet de FC zo serieus worden genomen dat er geen grappen meer mogen worden gemaakt? Vanwaar dit plotselinge chagrijn?
  – De anekdote over MvB is echt waar. Het was een achterneef van de echte. Geloof het of niet
  – mijn naam was Assendorper, maar die is nu geregistreerd door ASSENDORPER en dat onderscheid is kennelijk niet te maken. Ben daardoor nu een beetje naamloos
  – hier heb je een ander mailadres


  Maak melding

Reageer