Ergernis zebrapad Patriottenlaan Zwolle Zuid

Zwolle – Weblog Zwolle bezoekster Carola ergert zich aan het zebrapad op de Patriottenlaan. De voetgangersoversteekplaats nabij een druk punt bij winkelcentrum Zwolle Zuid, komt uit op een parkeerplaats en is daardoor min of meer onbruikbaar, vindt Carola. Vooral voor mensen in een rolstoel, of personen met een rollator of kinderwagen vormt het zebrapad een obstakel. Zie de volgende foto:

zebra_zwolle_zuid.jpg
Foto: Carola

Artikel delen:
Reacties 96
 1. Tja, dat is natuurlijk niet de definitieve situatie. Zebra is nog niet weggepoetst/verplaatst en de parkeerplaatsen al wel aangelegd.


  ⚠️ Meld

 2. neemt niet weg dat je op dit moment niet fatsoenlijk kunt oversteken, en niet alle bestuurders zo galant zijn de ruimte geven of even te wachten.


  ⚠️ Meld

 3. Gemeente Zwolle, wat let u om al op korte termijn een wit kruis over die bewuste P-plaats te kalken. Ik heb uit betrouwbare bron begrepen dat de gemeente en de politiek hier enthousiast meeleest. Doe er iets mee!


  ⚠️ Meld

 4. @RP: al is het een tijdelijke situatie, ik wil ook graag op dit moment fatsoenlijk kunnen oversteken…
  Waarom geen tijdelijk parkeerverbod op de strook aan het einde van het zebrapad?


  ⚠️ Meld

 5. Je had gelijk een foto moeten nemen van de nummerplaat van deze toch op het oog zeer nette en en vooral burgelijke Ford.

  Babyboomer soms ????


  ⚠️ Meld

 6. Witte kruizen helpen ook niet echt hoor. Ook trottoirbanden zijn geen onnemelijk obstakel voor automobilisten.

  Parkeren op de stoep, parkeren op witte kruizen (die overigens géén wettelijke betekenis hebben!), rode stroken met daarop een fiets afgebeeld, het boeit menig automobilist geen drol. Ze plempen hun auto gewoon ergens neer.

  In het geval van de foto, ik begrijp dat het zebrapad er oorspronkelijk zat, zonder parkeervak op de plek van de grijze auto, maar dat er nu w?l parkeerplaatsen gerealiseerd zijn? Tja, parkeren OP een zebrapad doet hij dan volgens mij niet.

  Maar persoonlijk vind ik het niet echt elegant om je auto daar te parkeren. Ik weet niet of er nog andere zebrapaden vlak in de buurt zijn?  ⚠️ Meld

 7. @Carola:
  “openbare werken”? Ik neem aan de gemeente?

  Hoewel de gemeente hier een steekje heeft laten vallen zo te zien, heb ik niet de indruk dat de gemeente nalatig is op het moment dat ze op de hoogte gesteld worden van foute dingen. Ik heb al vaker dingen gemeld op het e-loket. Meestal wordt daar zeer snel op gereageerd. Losse stoeptegels die binnen een halve week weer netjes vast liggen, etc. In dit geval verwacht ik ook dat ze snel actie zullen ondernemen.

  Niet overal is de gemeente snel mee want fatsoenlijke oversteekplekken voor voetgangers op de Werkerlaan lijkt niet mogelijk te zijn, daar heb ik al vaker wat over gemaild maar nooit een zinnige reactie opgehad. Maar ontstane problemen zijn tot dusver snel en goed opgelost.


  ⚠️ Meld

 8. @ghehe, dan kan iedereen zien wie nou die mongool was die niet effe vijf meter verder zijn auto wilde parkeren.:D


  ⚠️ Meld

 9. @Carola: Ik ben het er zeker mee eens dat er fatsoenlijk overgestoken moet kunnen worden. Mijn opa en oma wonen in de flat erachter en die mogen ook wel fatsoenlijk over kunnen steken.
  Wilde alleen vermelden dat het om een “helaas lang durende” tijdelijke vreemde situatie gaat.

  Maar de gemeente zal het zeker snel oplossen, want bij klachten wordt er vaak snel gehandeld. Het enige probleem met zo’n kruis op de weg is, dat deze niet rechtsgeldig zijn en dus geen boetes uitgedeeld kunnen worden als ze er toch op parkeren. Een of 2 halve rioolbuizen rechtop zetten op een deel van het parkeervak maakt parkeren in ieder geval tijdelijk onmogelijk en zijn na de voltooiing van de werkzaamheden makkelijk te verwijderen.


  ⚠️ Meld

 10. Het is een regelrechte ramp om over te steken daar. Oversteken kan als je goed ter been bent. Maar als rolstoeler of rolstoelduwer is het echt een ramp. Geen fatsoenlijk plekken om van stoep af te gaan. En al die tegels die in het wkc liggen :S Wat een chaos…


  ⚠️ Meld

 11. Ik heb mij als bewoner van het winkelcentrum ook wel geergerd met het oversteken bij de zebra.Maar waar ik mij als bewoner en voetganger van dit winkelcentrum ook aan erger is dat in de winkelstraat niet gefietst mag worden maar ze jagen je van de sokken af.Daar moet ook meer op gecontroleerd worden want er staat duidelijk aangegeven LET OP VOETGANGERSGEBIED.


  ⚠️ Meld

 12. Helemaal mee eens pieter. Door zowel brommers, fietsers als zelfs motoren (!) word ik daar in beide straten dagelijks van de sokken gereden. Gelukkig heb ik meer paar sokken in de kast. 😉


  ⚠️ Meld

 13. @ pieter en hans:

  Ik heb net vanmorgen over dezelfde kwestie een mailtje naar de wijkagent gestuurd. Fietsen is al ergerlijk, maar soms word je bijna aangereden door een scooter, en dan loop je met een nog geen tweejarige aan de hand. Heel irritant en wat mij betreft zetten ze er een paar obstakels neer…


  ⚠️ Meld

 14. veilig
  WFvN fijn dat je goede ervaringen hebt met de gemeente,
  mijn ervaring is helaas heel anders,ik heb meerdere keren gebeld over loszittende stoeptegels aan de Oude Deventerstraatweg door opdrukkende boomwortels.
  Wijkbeheerder is het geheel met me eens ,maar zegt er is geen geld om er wat aan te doen, buurtkinderen zijn er al over gevallen maar er veranderd NIETS.
  Dit is al jaren lang zo!
  Ik probeer mijn kleinkinderen op de stoep te laten lopen maar dat is hier helaas onmogelijk.


  ⚠️ Meld

 15. Beste Dineke als er een ongelukje gebeurt door los liggende stoeptegels kun je de gemeente aansprakelijk stellen en zijn ze verplicht de schade te betalen, zij hebben de plicht om los liggende tegels en andere onevenheden te repereren


  ⚠️ Meld

 16. stoeptegels

  los liggende stoeptegel

  Heb je die stoeptegels en oprit een paar meter links er van al gezien ?

  Daar moeten al die fietsers, scootmobielen overheen. De tegels liggen los, zijn kapot. Dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd mag een wonder heten

  Doorgegeven aan de wijkbeheerder de heer Wim ….Resultaat er gebeurt dus niets. Maar ja dat was te verwachten met die man.


  ⚠️ Meld

 17. Je zou ook kunnen zeggen, dat we beter uit onze doppen moeten kijken op de stoep. Een losliggende stoeptegel is al een te groot obstakel voor de mens? De mens eist nogal wat van haar omgeving zeg…..Wat zullen ze in Afrika een medelijden met ons hebben.

  OK vooruit, geef me die -3< maar, men is er doorgaans niet zo van gediend als hun luxe wordt gerelativeerd :P


  ⚠️ Meld

 18. Onder ‘we’ vallen ook kleine kinderen ghehe, en mensen met een rolstoel of rollator, visueel minder ingestelden etc.

  Een beetje loszittende stoeptegel is niet erg, maar bijvoorbeeld de oude deventerstraatweg is een regelrecht drama. Daar kun je met geen mogelijkheid op de stoep lopen omdat de straatstenen omhoog komen door de wortels van de bomen en kinderen noodgedwongen op straat spelen, terwijl er regelmatig auto’s langs rijden. Echt een gevaarlijke en onwenselijke situatie die begon bij een loszittende stoeptegel, dus dat heeft met luxe niks te maken. Wel met veiligheid…


  ⚠️ Meld

 19. Maakt dat verschil dan? Ik vermoed dat zij dat namelijk ook niet kunnen. Het feit dat wij aan dit soort dingen geld uit kunnen geven is een behoorlijke luxe. Zorgen maken om losliggende stoeptegels, dat gaat me toch echt een beetje te ver.
  Neemt niet weg dat ik het zebrapad inderdaad vrij onduidelijk (en ook zeer onhandig) vind, dit vooral omdat men hier auto’s bij komen kijken, die met hun gewicht en kracht wel degelijk echte problemen kunnen veroorzaken.


  ⚠️ Meld

 20. Losliggende stoeptegels, rare zebrapaden…..wortels onder de stoep. Gewoon melding van maken bij de gemeente. Al dan niet anoniem.

  Via de volgende linkhttps://dloket.zwolle.nl/loket/startform?id=5

  Ik heb hier goeie ervaringen mee qua reactie. Dus wat let je….Alleen zeuren op een forum heb je niks aan. De gemeente er formeel op attenderen is beter!


  ⚠️ Meld

 21. @ Berkummer: ik ben het helemaal met je eens dat we melding moeten maken bij de gemeente. Maar blijkbaar is dat helaas niet altijd afdoende (zoals bij de stoepen aan de Oude Deventerstr.weg) en dan kan een beetje publiciteit bepaald geen kwaad…


  ⚠️ Meld

 22. Je had gelijk een foto moeten nemen van de nummerplaat van deze toch op het oog zeer nette en en vooral burgelijke Ford.

  Babyboomer soms ????
  Door Zwolleeder, op 1 juli 2009 om 14:20

  @ghehe, dan kan iedereen zien wie nou die mongool was die niet effe vijf meter verder zijn auto wilde parkeren.
  Door Zwolleeder, op 1 juli 2009 om 14:53

  Wat een belachelijke opmerkingen! Iemand moet daar gewoon kunnen parkeren. Als je hier al over gaat vallen zijn er nog vele ergere dingen!


  ⚠️ Meld

 23. Ik heb mij als bewoner van het winkelcentrum ook wel geergerd met het oversteken bij de zebra.Maar waar ik mij als bewoner en voetganger van dit winkelcentrum ook aan erger is dat in de winkelstraat niet gefietst mag worden maar ze jagen je van de sokken af.Daar moet ook meer op gecontroleerd worden want er staat duidelijk aangegeven LET OP VOETGANGERSGEBIED.
  Door pieter, op 1 juli 2009 om 17:44

  Dikke plus van mij!

  Ik stoor me ook telkens aan fietsers, bromfietsers enz die daar gewoon doorrijden! Ik zeg er ook regelmatig wat van en blijf op zijn minst NET voor ze lopen. Als ze me links voorbij willen bedenk ik me NET dat ik iets aan de linkerkant wil zien. Rechts doe ik datzelfde. En als ik me echt vermaak ga ik ook plots stil staan. Ze kunnen me dan maar beter niet raken!

  Wat me bovendien opvalt is, dat het ook vaak “volwassenen” zijn die daar gewoon doorfietsen. Of vrouwtjes op middelbare leeftijd die al steppend door de winkelstraat struinen. Dat vind ik nou ook asociaal!


  ⚠️ Meld

 24. in plaats van dat de gemeente problemen aanhoord, in kaart brengt en tot actie overgaat steekt Dhr Wim M. nog een paar sigaretjes aan voordat er werkelijk actie in de tent komt.
  Ik ben het eens dat er vele mensen in het winkelcentrum lukraak tussen al het winkelend publiek fiets en / of bromt.
  Heeft iemand daar ooit een agent een bekeuring uit zien delen? Op de woensdag alleen maar eens een tweetal stadswachten mensen aangesproken dat ze er niet mogen fietsen. Gevolg: mensen stappen even af…..na 5 meter te hebben gelopen stappen ze weer op hun fiets. Het gaat hierbij om mensen van alle leeftijden.


  ⚠️ Meld

 25. Heb je die stoeptegels en oprit een paar meter links er van al gezien ?

  Daar moeten al die fietsers, scootmobielen overheen. De tegels liggen los, zijn kapot. Dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd mag een wonder heten

  Doorgegeven aan de wijkbeheerder de heer Wim ….Resultaat er gebeurt dus niets. Maar ja dat was te verwachten met die man.
  Door Henk, op 1 juli 2009 om 22:40

  Kom op zeg! Je kunt toch wel een beetje fietsen? Als je ergens door een bospaadje zou moeten fietsen fiets je dus ook om?

  Ik vind het gek, dat er over een paar tegels die niet helemaal strak liggen gezeurd wordt, maar dat men wel in de weekenden massaal fietsroutes gaat fietsen. Als je het Rondje Zwolle fietst bijvoorbeeld kom je ook wel wat oneffenheden tegen.


  ⚠️ Meld

 26. paar tegels die niet helemaal strak liggen

  over de tegels in de winkelstraat hoor je me niet klagen ook al is dat vergelijkbaar met de belgische kasseien.

  Wel over de oprit ter hoogte van Grobbee, dat vind ik nl. levensgevaarlijk.  ⚠️ Meld

 27. Ik ben het hier wel met ghehe eens, dat we niet ieder gevaar kunnen of zelfs moeten willen voorkomen.
  Hoezo is zo’n oprit “levensgevaarlijk”? Hoe stel je je voor, dat de staat van de betreffende oprit er de oorzaak van is dat iemand er het leven zou laten?


  ⚠️ Meld

 28. Hoezo is zo’n oprit “levensgevaarlijk

  De schuine oprit is beschadigd en er zitten gaten tussen. Vooral oudere mensen die met de fiets komen (je mag daar nog fietsen) kunnen daar vallen. Dat is trouwens iig tweemaal gebeurd. Verder liggen de tegels van de oprit los en ook niet goed tegen elkaar.

  Ga ik met de auto er overheen dan heb ik er geen last van. Ga ik met de fiets dan moet ik heel goed uitkijken.


  ⚠️ Meld

 29. Tuurlijk moet je goed uitkijken! Maar dat is een vrij normaal iets in het leven! Ik vind het wat overdreven om direct te stellen dat dingen levensgevaarlijk zijn.

  Moeten we dan ook de verkoop van huishoudtrapjes en/of opstapjes aan bejaarden ook maar direct verbieden? Als zo’n oudje daar op gaat staan en omvalt kunnen er ook verschrikkelijke dingen gebeuren.


  ⚠️ Meld

 30. Van Plantje mag iemand best op het zebrapad parkeren (zodat rollators, rolstoelen en kinderwagens er niet meer langs kunnen) en mogen opritten (waar ook minder-validen over moeten) best schots en scheef zijn, maar als een vrouw van middelbare leeftijd door de winkelstraat stept dan heeft HIJ daar last van…  ⚠️ Meld

 31. Ho ho ho! Dat is niet helemaal waar! (Of beter: helemaal niet waar!)

  Op een zebrapad parkeren mag niet. Ook niet van mij! Maar als er een parkeervak aan het einde van een zebrapad aangelegd wordt vind ik het een beetje te ver gaan om zo iemand hier voor mongool uit te maken als iemand er zijn auto neerzet!
  Dat rollators, rolstoelen en kinderwagens er niet meer langs kunnen is een foutje in de huidige situatie; die fout moet je niet zoeken bij iemand die gebruik maakt van die situatie! En nogmaals: op het zebrapad parkeren is uit den boze!

  Ik zeg niet zozeer dat iedere oprit maar scheef mag zijn. Maar om nu direct te stellen, dat het LEVENSGEVAARLIJK is vind ik ook wat ver gaan.

  Het steppen door de winkelstraat is niet zozeer iets waar ik last van heb. Waar ik vooral over val is dat er notabene de moeite is genomen er een enorm bord neer te zetten en dat het gewoon genegeerd wordt. Ook daarbij worden minder validen en oudere van dagen gehinderd! Terwijl het zo’n kleine moeite is je even een beetje te gedragen en dat stukje te lopen net zoals ieder ander.
  In sommige winkelstraten staat bij het bordje voetgangers zone zelfs een tekst die te verstaan geeft dat fietsen verboden is en steppen dus ook!


  ⚠️ Meld

 32. Heb vanochtend de foto aan iemand uit de gemeenteraad laten zien. Hij vond het een belachelijke situatie.
  Benieuwd of hij er ook even aandacht aan gaat besteden…


  ⚠️ Meld

 33. Het is een rare situatie inderdaad, maar daar moet je de Focusbestuurder niet op aankijken. Die doet niks fout. Laat de gemeente dit netjes oplossen.


  ⚠️ Meld

 34. Nja, niet op aankijken? Zelf nadenken kan toch ook nog? Ik blijf erbij: niet echt elegant.
  Een boete zou ik zeker niet terecht vinden want, inderdaad, de gemeente heeft hier voor het gebrek gezorgd.

  Maar goed, het is al heel wat dat die auto uberhaupt in een parkeervak geplaatst staat en niet ergens dubbel geparkeerd of op andere plekken waar hij zeker niet hoort te staan.


  ⚠️ Meld

 35. De aversie tegen auto’s zit diep, of niet WFvN?

  Gelukkig voel ik me niet aangesproken door het generaliserende betoog….


  ⚠️ Meld

 36. Zit zelf ook liever op de fiets Wilbert, maar dat gaat niet altijd. Ook door eigen ervaring 😉 weet ik wat voor onbezonnen lomperikken er vaak in een auto zitten. Ach, die zitten ook op een fiets of anders voertuig. Wandelaars zijn wel vaak netjes, laat het daar nu net over gaan.


  ⚠️ Meld

 37. @Wilbert:
  Hoewel ik absoluut liever fiets dan ik de auto gebruik, heb ik geen aversie tegen auto’s. Absoluut niet, ik kan echt wel genieten van auto’s. Met name de wat kleinere ‘schattige’ auto’s zoals Kevers en 2CV’s vind ik prachtige dingen. Maar ook nieuwe auto’s kan ik waarderen zoals bijvoorbeeld die groene Focus waar jij pas in reed.

  Waar ik w?l een aversie tegen heb is het gedrag van menig bestuurder van auto’s en dat is vanuit de ogen van de fietser in mij maar ook vanuit de ogen van de automobilist alsook de voetganger in mij.

  Ik heb echt een schurfthekel aan automobilisten die hun auto op het trottoir of op het fietspad parkeren omdat ze te verd*md zijn om misschien 20 meter extra te lopen, waar ze hun auto gewoon netjes in een parkeervak konden parkeren. Ik heb een hekel aan die gasten die hun kind veilig pal voor school droppen waarbij ze het zicht belemmeren voor kinderen van anderen die op de fiets of lopend komen. Ik heb een hekel aan die automobilisten die het vertikken om voorrang te verlenen aan fietsers van rechts, zelfs als er haaietanden voor de auto staan. Auto’s die dwars op een fietspad stil blijven staan en doen alsof ze dom zijn en niet schijnen te weten dat je een kruising pas mag oprijden als je deze ook weer vrij mag maken (en ook als automobilist maak ik dat mee; gewoon bij een zijweg stil blijven staan wachten in de rij voor verkeerslichten terwijl ze ook 5 meter terug hadden kunnen blijven stil staan waardoor ze de zijweg vrij hadden kunnen houden voor betere doorstroming van dàt verkeer)
  Ik noem nu dingen die ik als voetganger of als fietser meemaak maar ook als automobilist kan ik boekwerken schrijven.

  En tja…. als ik achter het stuur van de auto zit, word ik ook al snel minder relaxed door automobilisten die geen richting aangeven op rotondes waardoor je voor jan met de korte achternaam staat te wachten terwijl dat niet nodig was, etc.

  Ik heb zeker geen aversie tegen auto’s (hoewel de fiets toch op de kortere afstand misschien milieutechnisch en qua gezondheid en qua centen de betere keuze zou zijn) maar wel tegen bepaalde automobilisten.

  En ik weet het, elke groep verkeersdeelnemers heeft figuren die het niet zo nauw nemen met de regels. En ook ik ben niet heilig. Ik rijd bij huis ook 27 meter over het trottoir, als daar géén voetgangers zijn. Ik rijd ook wel eens door rood, als ik zeker weet dat er geen kruisend verkeer is of verkeer staat te wachten die mogelijk net groen zouden krijgen. En snelheidsovertredingen in 30 km-zones overtreed ik ook wel met de fiets. Ik tracht echter wel anderen niet te hinderen en/of in gevaar te brengen.


  ⚠️ Meld

 38. Nog ff reageren op Plantje:

  “Dat rollators, rolstoelen en kinderwagens er niet meer langs kunnen is een foutje in de huidige situatie; die fout moet je niet zoeken bij iemand die gebruik maakt van die situatie.”

  Dat zeggen belastingontduikers en advocaten die hameren op vormfouten ook altijd, maar dit even terzijde ;D

  Die automobilist kun je niks verwijten, wel vind ik het bijzonder dat deze situatie wordt gecreeerd en er blijkbaar geen eindverantwoordelijke is die het merkwaardig vindt. Dat hoor toch bij je werk?


  ⚠️ Meld

 39. Er moet zeker iemand op de betreffende situatie aangesproken worden. Ik word er alleen erg kriegel van als een automobilist die niets verkeerd doet er op aangekeken wordt.
  Advocaten die hameren op vormfouten moet ik ook niets van hebben. Dat is zo’n slappe uitweg. Ze weten dat de cliënt iets fout heeft gedaan, maar zo kan deze er onderuit komen. In dit specifieke geval heeft de Focus bestuurder niets verkeerd gedaan, maar wordt hier wel voor mongool uitgemaakt. Dat vind ik respectloos.

  Dat vervolgens Carola uit mijn woorden op denkt te kunnen maken, dat ik vind dat er met niemand behalve de Plantenman rekening gehouden diet te worden en dat alles mag zolang ik er maar geen last van heb vind ik te kort door de bocht.


  ⚠️ Meld

 40. Een aanvulling op het fietsen in de winkelstraat Zwolle Zuid, krijg ik net door van de wijkagent. Vreemd…

  “Het probleem is bij ons bekend. Echter vanwege een nog niet complete inrichting van het winkelcentrum (hinderlijke obstakels, juiste bebording e.d.) is het (nog) niet mogelijk om hier nu tegen op te treden. Hopelijk lopen de verbouwingen e.d voorspoedig en kunnen wij z.s.m. daar rechtmatig tegen optreden. Echter een winkelcentrum blijft een lastige plek om het probleem compleet te tackelen, hiervoor uw begrip.”

  Je mag er niet fietsen, maar omdat ze er aan het werk zijn mag het ondanks een verbodsbord toch? Ik snap het niet…


  ⚠️ Meld

 41. Ik snap wel wat de agent bedoelt. (Blijft krom overigens) Er staat nu een geel bord in plaats van het F103 voetgangerszone bord.
  Dus kunnen ze geen bekeuringen uitdelen. Tot die tijd blijf ik gewoon lekker rustig daar lopen.

  Echter een winkelcentrum blijft een lastige plek om het probleem compleet te tackelen, hiervoor uw begrip.”

  Beetje raar dat je niet vriendelijk verzocht wordt hiervoor begrip op te brengen, maar dat het gewoon afgedwongen wordt.


  ⚠️ Meld

 42. is het zo erg dan als men daar fietst? hard fietsen lijkt me daar idd niet wenselijk, maar om eerlijk te zijn, ik fiets daar ook wel. wel zachtjes en zorg dat ik afstap als het druk wordt. Kom nooit dichter in de buurt bij voetgangers dan 1,5 meter afstand.


  ⚠️ Meld

 43. Ja, dat is wel erg ja, want jij maakt misschien het onderscheid tussen hard en zacht fietsen, maar er zijn mensen (ik noem pubers) zat die dat niet doen of zelfs op scooters rijden.

  Bovendien is onze zoon van nog geen twee al eens aangereden want hij is klein, je ziet hem over het hoofd en hij schiet alle kanten op. Ik vind dat hij dat ook mag in een voetgangersgebied als een winkelstraat.


  ⚠️ Meld

 44. Fietsen (snel of langzaam) en scooteren in een winkelcentrum is gewoon a-sociaal. Ik ga geen stap voor je opzij als ik daar toevallig loop. 8)


  ⚠️ Meld

 45. Ter hoogte van de ingang naar de roltrappen bij Appie Heijn loopt de winkelstraat min of meer in een fuik van beide kanten, dus daar is op zeer eenvoudige wijze te controleren op fietsers.
  Persoonlijk vind ik het geen probleem dat er gefietst wordt, maar met scooters of brommers is het wel link daar.


  ⚠️ Meld

 46. Controlemogelijkheden is niet het probleem. Regelgeving is het probleem. Het staat nog niet met officiële borden aangegeven als zijnde voetgangerszone.
  Fietsers heb ik ook problemen mee. Als je ziet hoe ze je soms bijna van de sokken fietsen!


  ⚠️ Meld

 47. Té generaliserend Plantje! Er zijn ook niet-lompe fietsers die keurig en behoedzaam, inachtnemend dat ze eigenlijk fout zijn, door bijv. een wc fietsen. Zoooo langzaam dat ze direct kunnen afstappen als ze een Stadswachtachtige zien 😉


  ⚠️ Meld

 48. Even een update: we zijn nu 1 week later en ik heb op mijn vraag bovenstaande situatie aan te pakken nog geen reactie ontvangen van de gemeente (m.u.v. een automatisch mailtje dat mijn melding binnengekomen is)


  ⚠️ Meld

 49. @ Ben: natuurlijk is het vakantietijd, maar er zullen toch nog wel wat mensen bij de gemeente werken en die hadden in ieder geval even kunnen reageren op mijn bericht. (RP schrijft hierboven dat de gemeente vaak snel reageert, maar dat valt dus een beetje tegen).
  Verder zal de situatie (uiteindelijk) vast wel veranderd worden als het winkelcentrum klaar is, maar mensen willen tot die tijd ook wel fatsoenlijk kunnen oversteken.


  ⚠️ Meld

 50. Ik heb grotendeels gelukkig andere ervaringen met de gemeente als het gaat om reageren. Maar dus ook niet altijd. En ik weet wel dat het vervelend is als ze niet eens op z’n minst een reactie terug doen dat het bericht ontvangen is.

  Maar even een tip voor Carola: hoe belangrijker de situatie, hoe vaker je een mailtje kan sturen uiteraard!


  ⚠️ Meld

 51. Gisteren ben ik er nog even geweest. Er stond nu geen auto geparkeerd, dus dat maakt het wel wat opener. Maar volgens mij valt het allemaal best wel mee.

  En dan die loszittende tegels en stenen bij de oprit. Dat valt al helemaal mee! Als je dat nog niet kunt hebben kun je denk ik maar beter binnen blijven.


  ⚠️ Meld

 52. Aah ja, Plantje heeft er geen last van dus is het geen probleem. Lekker redeneren zo…

  Ik liep er gisteren met een jongetje van twee aan de hand terwijl ik een baby in een kinderwagen voortduwde en er wel een auto aan het einde van het zebrapad stond. Terwijl er auto’s met draaiende motor verder wilden. En dan is het wel een probleem..


  ⚠️ Meld

 53. Nou, zo egoïstisch ben ik ook weer niet.

  Alleen vind ik met name het gedoe om de wat minder vast zittende stenen wel wat erg overdreven.

  Daar komt nog bij, dat ik er gisteren dus ook geen auto’s zag staan. DAN valt het wel mee!
  Die auto’s met draaiende motor die verder willen moeten maar wachten zolang je op het zebrapad loopt toch?


  ⚠️ Meld

 54. Ja, maar op een gegeven moment moet je van het zebrapad af omdat er aan het einde een auto staat en dan moet je er maar op vertrouwen dat de wachtende automobilist nog even geduld heeft. En dat is vandaag de dag niet altijd vanzelfsprekend.


  ⚠️ Meld

 55. @ Plantje: natuurlijk zijn er altijd ergere dingen dan bovengenoemde verkeersongemakken, maar als vitale jongeman (ik neem aan dat je dat bent) heb jij wel makkelijk praten. Voor minder vitale/oudere/invalide mensen vormen deze dingen echt wel een probleem.
  En zo lang wij sloten belasting moeten betalen mogen we toch best wel verlangen dat deze dingen in orde zijn?
  Hoe moeilijk kan het zijn om even een kruis op dat parkeervak te kalken? Ik zou er onderhand best zelf met een pot verf heen willen gaan, maar dan zul je zien dat ik als dank voor dat ‘vrijwilligerswerk’ nog een boete krijg ook…  ⚠️ Meld

 56. In de eerste plaats: wij zullen niets verklappen! 😉
  Ten tweede: je hebt wel gelijk, dat we mogen verlangen dat ze het fatsoenlijk regelen. Maar goed…er is nog allemaal werk in uitvoering. Misschien moeten we daar ook begrip voor hebben.

  Overigens…het andere punt dat hier aangesneden werd: fietsen in de winkelstraat. Volgens de (wijk)agent kon hier niets aan gedaan worden. Toch vreemd aangezien er een “voetgangerszone” bord staat. Lijkt me dat er ruim bekeurd kan worden!


  ⚠️ Meld

 57. ik weet het niet helemaal zeker maar er staat me iets bij dat er binnen 5 meter van een zebrapad niet mag worden geparkeerd, of ben ik nu niet up to date?


  ⚠️ Meld

 58. Jawel Bert…er staat (in ieder geval nu) ook een officieel bord.

  En inderdaad Koko binnen 5 meter van een zebrapad mag je niet parkeren. Maaaar….dat is natuurlijk op de weg (en dus voor of achter een zebrapad). In deze uitzonderlijke situatie eindigt het zebrapad in een parkeervak….dat is natuurlijk ook een beetje vreemd. Op dit soort vreemde situaties zijn de standaard wetten ook niet toe te passen.


  ⚠️ Meld

 59. En inderdaad Koko binnen 5 meter van een zebrapad mag je niet parkeren. Maaaar….dat is natuurlijk op de weg (en dus voor of achter een zebrapad).

  Die parkeerstroken maken ook deel uit van de weg, volgens de definitie van de wegenverkeerswet, net zoals de bermen elders bijvoorbeeld en het trottoir ter plaatse.


  ⚠️ Meld

 60. Wanneer er een parkeervak binnen 5 meter van een zebrapad is aangelegd mag je wel in het vak parkeren volgens mij.

  Ik bedoelde alleen dat Koko gelijk heeft dat je niet op de rijbaan binnen 5 meter van een zebrapad mag parkeren.

  Hoe dat zit met een parkeervak aan het einde van een zebrapad (het is in dat geval dus geen rijbaan noch zebrapad, maar een parkeerhaven) weet ik ook niet. Want wie legt nu zoiets op die manier aan?!? Nou, dat doen ze dus inderdaad gewoon tijdelijk… In zo’n bouwfase is waarschijnlijk niet over alles 100% nagedacht. Een kruis op het betreffende parkeervak zou wellicht op zijn plaats zijn.


  ⚠️ Meld

 61. Alleen vind ik met name het gedoe om de wat minder vast zittende stenen wel wat erg overdreven

  Dag Plantje, ik ben het niet helemaal met je eens. Het is daar al best onoverzichtelijk. Er komt van alle kanten verkeer op je af en dan moet je als kind of als bejaarde met je fiets maar op zo’n klaptegel of op een gat van de oprit rijden.

  Gisteren lag er dus trouwens daar een klein jochie op de grond met z’n fietsje naast hem. Moeder in paniek want die had voorop de fiets ook nog een kleintje. Gelukkig zijn daar altijd mensen genoeg die meteen hielpen.


  ⚠️ Meld

 62. Tuurlijk is de situatie wel wat onoverzichtelijk. Ook dat hoort er nu tijdens de bouw wel een beetje bij.

  Ik zal nog eens kijken als ik er voorbij wandel, maar ik zag gisteren echt niets echt los liggen. Kinderen vallen ook wel eens met hun fietsjes als er geen losse stenen liggen en er verder niets aan de hand is. Daar zijn het kinderen voor.

  Met name de opmerking van een tijdje geleden hier, dat het allemaal LEVENSGEVAARLIJK is. Nou, zo spannend is het ook weer niet volgens mij.


  ⚠️ Meld

 63. Sorry hoor, ik moet toegeven dat ik het met plantje eens ben.
  Sinds wanneer mogen kinderen niet meer leren door vallen en opstaan en sinds wanneer kan de mensheid zich niet meer voortbewegen zonder egale stoepjes? Kom op, schieten we dan niet een beetje door in onze opvatting van wat levensbedreigend is?
  Tuurlijk mag je pleiten voor een nog veiligere situatie, maar doe de zaak niet af als levensbedreigend. Het is een ongemak en voor de ene groep mensen is die ongemakkelijker dan voor de andere.


  ⚠️ Meld

 64. Ik begin saai te worden met mijn updates: maar ik heb nog steeds geen reactie vd gemeente ontvangen.
  Dus Henk er is wel aandacht voor dit kruispunt en zebrapad, maar volgens mij komt die aandacht niet van de juiste mensen…


  ⚠️ Meld

 65. @ Henk, bedankt voor de tip – ik heb zojuist een mailtje gestuurd.
  @ ‘Iedereen’: wat die loszittende stoeptegels betreft: mijn moeder vertelde gisteren dat een oudere kennis van haar onlangs in winkelcentrum Zuid gevallen is over een uitstekende steen en daarbij haar heup heeft gebroken.


  ⚠️ Meld

 66. reactie gemeente op melding onveilige verkeerssituatie
  Nou ik heb de gemeente dus weer gemaild en uiteindelijk 17 augustus (letterlijk) onderstaande reactie ontvangen (ik heb alleen even de namen weggehaald).
  Dat betreft dus geen rechtstreeks antwoord aan mij (dat zou ook wel veel gevraagd zijn) maar een kopie van hun mailwisseling.
  Ik zal de mensen vd gemeente ook even het linkje van deze pagina sturen…
  —————————————————————-

  Hallo “A” (= iemand vd gemeente)

  Zie reactie van mevrouw op onderstaande melding!

  Groet, “B”

  07/07/09 10:32:40 Z005298 “A” Zwolle
  100Aangemaakt999Afgesloten
  ———————————–
  “Klacht” is bekend, “C” gaat de situatie aan (laten) passen wanneer het winkelcentrum wordt geherstraat.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.