Nieuwe baan: gratis openbaar vervoer!

Zwolle – Werknemers die in Zwolle of Kampen aan een nieuwe baan beginnen, kunnen twee maanden gratis met het openbaar vervoer reizen op hun woon-werktraject. Via dit experiment wil de provincie Overijssel, in samenwerking met het ministerie van Verkeer en Waterstaat, forensen (hernieuwd) kennis laten maken met het openbaar vervoer. Werkgevers in Zwolle en Kampen kunnen nieuwe medewerkers tot en met 31 oktober 2009 aanmelden.

Bij verandering van werkgever kan de werknemer ook de wijze van vervoer tussen huis en werk opnieuw overwegen. Wordt het de fiets, de auto, het openbaar vervoer of een combinatie van vervoersmiddelen. Met het experiment speelt de provincie – als verantwoordelijke voor het OV in West-Overijssel – actief op deze verandering in. De reiziger kan hiermee zelf het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Om het aanbod compleet te maken, kunnen werknemers naast de bus en de trein ook twee maanden gratis gebruik maken van een OV-fiets (huurfiets) op de stations van Kampen of Zwolle.

 

Het gebruik van het openbaar vervoer levert een bijdrage aan een betere bereikbaarheid en luchtkwaliteit van steden en dorpen. Een betere bereikbaarheid op de weg is ook goed voor de economie in de provincie.

Bedrijven kunnen nieuwe werknemers aanmelden via de site ovwerkt.overijssel.nl of mailen naar ovwerkt@overijssel.nl. De werknemers ontvangen daarna per e-mail geheel vrijblijvend een individueel reisadvies op maat en een aanbod voor gratis openbaar vervoer.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. De reiziger kan hiermee zelf het gemak van het openbaar vervoer ervaren.

  Laat me niet lachen, reken voor de grap eens deur-tot-deurroutes uit tussen woon en werklocaties rondom Zwolle. Vrijwel altijd 2 keer zo lang als met de auto. (of fiets binnen Zwolle).


  Maak melding

 2. Ik woon bijvoorbeeld op ruim 1.5km van mijn werk. Als ik met de bus zou moeten, zou ik om 8.08 uur de deur uit moeten om rond 9.00 uur te beginnen. Dan kan je beter gewoon gaan lopen. 😮


  Maak melding

 3. Komt me bekend voor Chris. Wij mogen ook gratis met het OV (gratis fietsenstalling), maar dat duurt veel te lang. Dacht dat medewerkers van een gemeente binnen een straal van zoveel km’s van de gemeentegrens moesten wonen.


  Maak melding

 4. Ik loop, fiets of ik pak de auto. Openbaar vervoer doe ik alleen als ik op vakantie ben en toch tijd zat heb!
  Of als ik bijvoorbeeld een dagje ergens naar een stad ga. Dan ga ik met de auto naar de stad en gebruik ik de P+R faciliteiten. Ik pieker er al niet over om met de trein naar de stad zelf te gaan! (Maar eigenlijk valt dat ook onder vakantie.)


  Maak melding

Reageer