Swollwacht zegt vertrouwen in wethouder Knol op

Zwolle – De volledige gemeenteraadsfractie van Swollwacht zegt haar vertrouwen op in wethouder Martin Knol van de gemeente Zwolle. De Swollwachtfractie zegt al langere tijd veel moeite met de potentatische houding van de betreffende wethouder te hebben. Daarnaast is deze wethouder, volgens de Swollwachtfractie, op meerdere dossiers zijn afspraken niet nagekomen.

m._knol.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Swollwacht noemt de volgende redenen: "1. De wethouder heeft onze fractie meerdere keren toegezegd te komen met een lange termijn huisvestingsplan voor onderwijshuisvesting, resultaat: nog steeds niet nagekomen. 2. de wethouder heeft ons in het verleden een rad voor de ogen gedraaid aangaande het inkoopbeleid van de gemeente Zwolle, waarover wij destijds al een waarschuwing hebben laten uitgaan. 3. de wethouder is op een zeer discutabele wijze omgegaan met onze afspraken en inbreng ten opzichte van het dossier de brug bij het Rode Torenplein. 4. De wethouder heeft onze fractie wederom een rad voor ogen gedraaid over de verhuizing naar noodvoorzieningen van de school de Vlieger in Stadshagen, dit laatste was voor ons de bekende druppel."

Over dit laatste punt kan Swollwacht het volgende mededelen:

De ouders van de kinderen van de school de Vlieger Stadshagen hebben jl. ingesproken tijdens een informatiecommissie, daarbij hun bezorgdheid uitgesproken en vele handtekeningen overhandigd om verhuizing naar een tijdelijke schoolunit tegen te gaan. De betreffende ouders hebben zelfs oplossingen aangedragen. Naast het feit dat de wethouder niet de moeite heeft genomen om serieus met deze ouders in gesprek te gaan, dit om in gezamenlijkheid te zoeken naar een aanvaardbare oplossing, heeft hij alleen zijn "oor laten hangen" naar het betreffende schoolbestuur en zijn toezeggingen  aan de raadscommissie niet nagekomen.

De raadscommissie heeft de wethouder verzocht, onder voortgangsregie van de raadsgriffier, direct na het collegeberaad op 30 juni jl. de raad in kennis te stellen van het besluit op dit dossier. Dit had dan de Swollwachtfractie dan nog in de gelegenheid gesteld, om bij een niet aanvaardbaar besluit, tijdens de raadsvergadering op 30 juni jl. (s´avonds) een motie vreemd aan de orde in te dienen. Het bestuur en ouders zijn eerder dan de raad, tegen de afspraak in, ingelicht over het besluit. De wethouder heeft de Swollwachtfractie haar wettelijke recht ontnomen om op de laatste raadsvergadering voor het zomerreces de eerder genoemde motie in te dienen. Toen de wethouder daar tijdens een pauze van de betreffende raadsvergadering hierover aangesproken werd, was zijn reactie onbeleefd en zelfs potentatisch.
 
Dit alles brengt de Swollwachtfractie er toe, om het functioneren van deze wethouder aan de orde te stellen en zich als fractie uit te spreken, geen langer vertrouwen meer te hebben, dit in brede zin, in deze wethouder.
 
 
de Swollwachtfractie;
Freddy Eikelboom
William Dogger
Trudy Kistemaker – Heetjans
Hans Borrel

Artikel delen:
Reacties 19
 1. zou mooi zijn als deze lachebek ook het veld moet ruimen, na zijn zoveelste uitglijder moet hij zijn gelukkig al vertrekkende collega van doorenmolen maar achterna. Zijn dramatisch slinkende PVDA kan beter de handen van hem aftrekken, nog meer negativiteit gaat het einde van de partij inluiden.


  ⚠️ Meld

 2. Wordt het toch tijd voor een grote Zwolse partij,PBZ is niets meer dan een A. Boer van over,Lev-06 wil alleen maar festivalsen een PVV hebben we niet nodig.Het wordt tijd voor aktie


  ⚠️ Meld

 3. @ Zwolleeder, hij veranderd zijn fotootje van Geert net zo makkelijk voor die van Jan. Er waren er eerst ook enorm veel die een fotootje van Pim bijna aanbaden, na veel comedy (o.a. rollend over straat en inboedelverkoop), werd het Rita’s pic nu “zweren” ze bij Gele Geert. ‘T kan verkeren…..


  ⚠️ Meld

 4. ⤽De Tegenpartij⤝ roeptoetert PVV achterna. Wel schelden, schoppen en klagen; helaas geen verantwoordelijkheid durven nemen. Ook samenwerken blijft lastig. De retoriek komt bekend voor. Ook de oproep om op een populistische manier een wethouder te willen wegsturen. Zucht, daar waar ze mensen in de kou lieten staan voor een zebrapad bij winkelcentrum-Stadshagen.

  Verblind door het succes van populistisch-rechts, lijkt men het gelukzoeken hier ook te proberen. Maar het ontbreekt niet alléén aan een fatsoenlijk uithangbord.

  Las hier van de week ⤽dat De Vlieger ook boos is, maar??..op de directie van de school en het overkoepelend bestuur van de Stichting Catent⤝

  Er zal er wel één moeten hangen, maar men is het nog niet eens over ⤽wie⤝!

  Lekker genuanceerd allemaal. Vreemd de laatste zin hier:

  Dit alles brengt de Swollwachtfractie er toe, om het functioneren van deze wethouder aan de orde te stellen en zich als fractie uit te spreken, geen langer vertrouwen meer te hebben, dit in brede zin, in deze wethouder.

  Tjongejonge, is er ook een leraar Nederlands in de zaal? 4 komma??s, geen langer of niet langer?, het blijft steenkolen-Nederlands. Vrees dat nieuwe medelanders er niet eens mee door de inburgeringscursus komen.

  Al met al heb ik al sinds de start van deze “club met de vreemde naam”, geen vertrouwen in. Er volgt een hele vage breek (met PBZ), daardoor is de situatie absoluut niet verbeterd….. Er borrelt nog eens iemand boven van de VVD.

  Er gaat iemand die alleen nog als wethouder terug wil komen, maar zijn naam staat hier wel onder. Hoort er nu zeker nog bij.

  Hoef ook eigenlijk niets meer over deze club te lezen. Bovendien is het weer er alweer veel te mooi voor.  ⚠️ Meld

 5. Dck weet zeker niet dat een raadsperiode 4 jaar duurt en wat betreft iemand van Swollwacht die wel als wethouder wil terugkomen.Bij sommige partijen mag je niet langer dan 12 jaar in de raad.Nadenken Dick,nu weet waarom je het over steenkolen- nederlands hebt,je bent net een struisvogel die steekt zijn kop ook onder de……


  ⚠️ Meld

 6. @ 4xp4: Wat bedoel je met die 4 jaar? Waarom zou ik dat niet weten?
  Vind het bijzonder vreem overkomen dat iemand opstapt, waarbij hij zegt dat ie eventueel later nog wel als wethouder terug wil komen….Als jij dat niet vindt, tja prima. Maar waar moet ik over nadenken?
  Deze vat ik niet:

  nu weet waarom je het over steenkolen- nederlands hebt,je bent net een struisvogel die steekt zijn kop ook onder de……

  Taalkundig ook niet. Dus misschien wil je je nader verklaren?  ⚠️ Meld

 7. @ 4xp4; Je vergat vanmorgen nog een speler op de politieke markt. En als Yildrim meedoet 2…

  Wordt het toch tijd voor een grote Zwolse partij,PBZ is niets meer dan een A. Boer van over,Lev-06 wil alleen maar festivalsen een PVV hebben we niet nodig.Het wordt tijd voor aktie
  Door p4p4p4p4, op 3 juli 2009 om 09:31  ⚠️ Meld

 8. jij schrijft zijn naam staat er nog wel onder,daarom zeg ik die vier jaar zijn nog niet voorbij dus heeft hij alle recht van spreken,als dit tenminste taalkundig verantwoord is.


  ⚠️ Meld

 9. Ja, maar stap hij er niet per direct uit? Hij stapt er per raadsverkiezingen volgend jaar uit en zegt dat ie alleen terug wil komen als wethouder?


  ⚠️ Meld

 10. Gewoon opzouten met al die eigengereide wethouders die zich als paladijnen van de projectontwikkelaars opstellen en onze historische binnenstad verkwanselen.

  Inspraak voor de burgers? Ammehoela!
  Aftreden met dit college van B&W en van alle controversiële bouwprojecten heldere en duidelijke speerpunten maken in de verkiezingsprogamma’s voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart.
  Dan kan de Zwolse burger duidelijk zien welke partijen zich daadwerkelijk uitspreken hoe om te gaan met de toekomst van onze prachtige (binnen)stad.
  Tot nu toe is de burgers voortdurend een vette worst voorgehouden over zogenaamd mee mogen denken over projecten die feitelijk al in kannen en kruiken waren gemaakt door die hooghartige en regenteske Zwolse wethouders en hun vriendjes.

  Voorlopig is Zwolle verworden tot een Napoli aan de IJssel. >:(


  ⚠️ Meld

 11. Maar Larry, wat mankeert er nu precies aan hr. Knol? Voorheen had je nogal wat commentaar op hr. v. Dooremoolen. Of zijn afscheids-topic gaf je echter niet thuis :'(  ⚠️ Meld

 12. Larry, ik probeer me in te leven. Is me tot nu toe aardig gelukt denk ik. Maar met dat geschreeuw van de laatste tijd over “Napoli aan de IJssel” vrees ik dat je én je eigen zaak (rechtvaardigheid, waar ik ook een groot aanhanger van ben) én de discussie in het algemeen….geen goed doet. Ben ook eens trots op mezelf…. na zoveel bier toch redelijk recht typen 😉


  ⚠️ Meld

Reageer