Weeralarm KNMI voor o.a. regio Zwolle

De Bilt/Zwolle – Langs de lijn Alkmaar-Doetinchem komt op dit moment zwaar onweer voor. Komende uren verplaatst het onweer zich langzaam naar het noorden en komt het ook in Zwolle e.o. terecht. Inmiddels is de lucht al flink dichtgetrokken en dreigend en rommelt het al in verte. Het buiencomplex wordt rond 17:00 boven het noordoosten verwacht.

img_8664.jpg

Ook elders rond deze lijn kunnen komende uren zware onweersbuien tot ontwikkeling komen. Naast groot gevaar voor blikseminslag kan er ook overlast ontstaan door overvloedige regenval, hagel en windstoten.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. De zwaarste buien lijken net een beetje om Zwolle heen te gaan volgens de Buienradar, hier in Zuid alleen nog wat druppels en wat gerommel.


  ⚠️ Meld

 2. Ik reed net door Nunspeet en daar stonden de straten volledig onder water, soms hoger dan de stoepranden, zeker 10 – 15 cm.


  ⚠️ Meld

 3. Ben net met een cabrio uit Rijswijk gekomen. Bij Leusden vertrouwde ik het niet meer en is het kapje dichtgegaan. Goed ingeschat, want bij Nijkerk begon de ellende en tussen Harderwijk/’t Harde ging het er even heftig aan toe. Veel water, donker en veel geflits.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad; coole opluchting. Vanuit Steenwijk over de A28 heb ik er weinig van gemerkt. Goed 17.00 uur alleen dikke regendruppels, gerommel en wat flitswerk. Comedy dat weeralarm, wat mij betrof tenminste. Las andere verhalen. Zo is het in de AA-landen wel ingeslagen. Tegen half 5 in de Boomkensdiep…licht weliswaar, maar toch.


  ⚠️ Meld

 5. @carola: jep! Het weer vind ik vaak maar zo’n dooie boel hier.. ik ben altijd blij als er wat actie komt. Dan valt er tenminste wat te beleven. 🙂 Persoonlijk ben ik ook dol op onweer, het kan me niet hard genoeg gaan. 8)


  ⚠️ Meld

 6. @dick: in principe begrijp ik de goede preventieve bedoelingen van een weeralarm. Alleen tot op heden waren mijn verwachtingen hoger, elke keer vind ik het toch tegenvallen. Persoonlijk zou ik terughoudender zijn met het geven van een weeralarm, want ik krijg de indruk dat het KNMI steeds minder serieus genomen wordt qua alarmeringen. Desalniettemin vind ik het alarm op zich wel een goede zaak, een gewaarschuwd mens telt immers nog altijd voor twee. 😉


  ⚠️ Meld

 7. Zo denk ik er ook over, als het te vaak en te snel wordt gegeven neemt niemand het meer serieus. Ach ja, zo is het met dubbeltellen. Bovendien moeten sommigen ook wel eens wakkergeschud worden zo tegen het weekend. Nou ja, er kan weer een streepje bij, halverwege het jaar.


  ⚠️ Meld

 8. Het weeralarm voldeed aan de eisen. Dat niet heel Nederland dan onder water staat, zegt niet dat er geen weeralarm uitgegeven moet worden. De buien ontwikkelden zeer snel, en de bliksemactiviteit (cloud – ground) was hoog.

  Ik las dat in Elburg 73 mm in een half uur was gevallen, wat gemiddeld maar eens in de honderd jaar voor komt. Daar stond dus alles onder water.


  ⚠️ Meld

 9. Konden ze niet wat specifieker zijn in hun alarm? Begreep dat het moeilijk te voorspellen was, maar om nu gelijk heel NL te alarmeren?


  ⚠️ Meld

 10. Ze gaven in het weeralarm ook aan dat het rondom de lijn Alkmaar – Doetinchem ging. Dat lijkt me redelijk specifiek. Ook vertelden ze dat de buien naar het noordoosten trokken.


  ⚠️ Meld

 11. Juist, maar meer als een redelijke bui hebben ze rond Steenwijk niet gehad. Ze deden voorkomen of de buienrij langzaam over heel NL zou trekken. Maar goed: een gewaarschuwd mens telt voor 2. Al vraag je je soms af hoe ze iets moeten noemen dat echt ernstig is en hoe serieus het volgende alarm wordt genomen.


  ⚠️ Meld

Reageer