Studenten Deltion College strijden om droomstageplek

Zwolle – Drie studenten Motorvoertuigentechniek van het Deltion College zijn de uitdaging aangegaan in het tv programma Xperience van de NCRV. In de uitzending van 30 juni streden zij om een droomstageplek bij topmotorcoureur Barry Veneman. De studenten Wouter-Jan van Dijk, Remko Frijling en Marc Jasper zijn in drie opdrachten getest op snelheid, efficiency, veiligheid en het werken onder druk. De opdrachten zijn uitgevoerd bij een échte WK-race op het circuit in Assen. Per opdracht viel er één student af. Wouter-Jan is de uiteindelijke winnaar geworden.

 

De studenten zijn in drie verschillende opdrachten getest. In de eerste opdracht moesten de studenten een complete set wielen en een kuipset monteren. De tweede opdracht vond plaats tijdens de vrije training ter voorbereiding op de race. De twee overgebleven studenten moesten in de pitbox banden verwisselen. De snelheid van de werkzaamheden was erg belangrijk, maar de veiligheid moest ook niet uit het oog worden verloren. Wouter-Jan heeft deze opdracht het beste uitgevoerd en ging door naar de laatste opdracht. Tijdens de WK-race draaide Wouter-Jan mee met de pitcrew. Hij was verantwoordelijk voor de reservemotor van Barry. Deze moest hij binnen tien minuten voorzien van regenbanden. Na het afronden van deze opdracht, kreeg Wouter-Jan te horen dat hij winnaar was van de droomstage.

Xperience

In het tv-programma Xperience nemen BN’ers jonge talenten onder hun hoede. Jonge studenten gaan de uitdaging aan om hun talent te bewijzen en in de praktijk te leren van deze experts in hun vakgebied.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ja, was leuk om te zien. Ik ken Remco en het is voor een monteur (die werkt bij kalsbeek) natuurlijk supergaaf om eens te mogen sleutelen aan een echte wedstrijdfiets te mogen sleutelen……


    ⚠️ Meld

Reageer