Zwolse vishandel scoort ‘zeer slecht’ in AD-test

Zwolle – Timmerman’s Vis in Zwolle komt er in de Nationale Haringtest van het Algemeen Dagblad slecht af met een 73e plaats. Het dagblad presenteert jaarlijks de Haringtest.

De Zwolse haring scoort niet meer dan een 4 en staat daarmee in de categorie zeer slecht. De beste haring is volgens de test in Rotterdam te vinden; de slechtste kwam van de C100 in Hoogeveen. Die was bedorven.

Artikel delen:
Reacties 82
 1. Supermarkten komen elk jaar weer als slechtste uit de test.Ik begrijp dan ook niet dat er nog steeds mensen zijn die daar haringen kopen.

  Een haring is een produkt dat erg veel aandacht van de vakman vereist.

  Maar ook deze vakman kan een steekje laten vallen.Dat een produkt niet bedorven mag zijn is duidelijk die visboeren die bedorven waar verkopen mogen ze openbaar afbranden.
  Maar om zomaar op één enkel bezoek een cijfen de geven op iemands produkt gaat mij te ver.
  Vandaag heeft Timmerman een 4 maar morgen had hij misschien een 10 gekregen.
  Als ze een eenlijk en betrouwbare willen testen zouden ze tenminste drie keer op verschillende dagen bij dezelfde handelaar een haring moeten halen en daar het gemiddelde cijfer uit halen.
  Dan spreek je ven een betrouwbare test.

  De beste haring zou in Rotterdam te vinden zijn volgens AD.
  Ook al een tekst die nergens opslaat.
  Want van de 1500 vishandelaren die er in Nederland zijn hebben ze er maar 100 bezocht.Wat verkopen die andere 1400 dan?
  Korom een waardeloze test uitgevoerd door oude mannetjes met een kustgebit die denken er verstand van te hebben.

  P.s.
  Ik ben geen klant van Timmerman en heb er ook nog nooit een haring gekocht maar eet wel tenminste 4 haringen per week.  ⚠️ Meld

 2. Vis duur betaald….
  Een vishandel drie dagen lang testen? De eerste test moet al goed zijn! Je zal maar net op die ‘slechte’ dag een haring kopen bij de beste man… Het feit dat slechte haring verkocht wordt geeft aan dat de beste man weinig met zijn klanten op heeft, anders kieper je die zooi toch in de afvalbak en verkoop je het niet.


  ⚠️ Meld

 3. die tent aan het kerkrbrugje staat in de volksmond al heel lang slecht bekend, dit was geen nieuws. Hoewel ik de TELEGRAAF prefereer heb ik uitgebreid gelezen dat de test wordt zeer objectief en nauwkeurig gedaan, slechts de verliezers klagen.was trouwens een leuke tekst van het AD om de verkoper op een dieet te zetten door hem zijnverotte haring in zijn keel te proppen. waarschijnlijk zijn de zwolse kraambezoekers de makkelijkste van het land, die oliebollenboer in de stad kreeg ook al eens een nul voor zijn kleffe rommel.


  ⚠️ Meld

 4. @sil,
  Juist precies wat ik bedoel.Dus drie keer testen zou dan eerlijker zijn.
  Want de beste kan een dag later de slechtste zijn.
  Als het buiten 30 graden is of 10 graden ook dat maakt enorm verschil.
  Verder is de handelaar afhankelijk van wat hij die dag binnen krijgt.Vis is een natuur produkt en komt niet uit een fabriek.
  Let wel ik heb het niet over bedorven haring want zoals al gezegd visboeren die bedorven troep verkopen zoals die vent op de Deventersrtaat verleden keer zouden ze moeten sluiten.


  ⚠️ Meld

 5. bij mijn haringboer eet ik alleen haring als de test nog niet geweest is daarna holt de kwaliteit achteruit. Als ze dus echt willen testen dan moeten ze dat het hele jaar anoniem doen. :'(


  ⚠️ Meld

 6. Net als die ijstest in diezerstraat bij salute, was niet goed o dan zijn al die ijseters daar zeker gek.

  De visboer kan aan zijn haring zien of die goed is maar daarmee kent hij de smaak niet, moet hij er eerst een hapje van nemen? Hoe was de stemming en de smaak van de reporter ten tijde van…?
  Ik haal ze altijd bij de visscher maar dit terzijde, als ik thuis kom begin ik en altijd een half sneetje brood tussen door voor ik aan de tweede begin want de een smaakt wel eens ander dan de ander.
  Net als wij.


  ⚠️ Meld

 7. @Mischa
  Als ze dus echt willen testen dan moeten ze dat het hele jaar anoniem doen
  Helemaal mee eens !!

  Na de derde week van de Hollandse nieuwe kan elke visdetaillist weten welke partij het beste is en welke hij vast wil zettenvoor het hele jaar bij de rederij.Hij krijgt namelijk steeds van andere vangst data aangevoerd die eerste weken.Vandaar dat om die reden alleen al die AD test waardeloos is.
  Welke vangsdatum en welke code en vangstgebied zijn erg belangrijk.Zelfs de temperatuur op het moment dat de vis gevangen is speeld een rol.
  Zijn het aan walgekaakte haringen (supermarkt kwaliteit)of is het zee gekaakte haringen (kantjes haring)

  De vistataillist kan op die manier echt wel het hele jaar door een uitstekende haring verkopen.

  Maar consumenten die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en kijken naar de goedkoopste prijs komen vaak bedrogen uit.
  Vergeet niet dat de oude haring ( vangst 2008 ) over enige tijd weer op de markt komt en verkocht gaat worden voor zoveel voor zoveel.  ⚠️ Meld

 8. Maar consumenten die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en kijken naar de goedkoopste prijs komen vaak bedrogen uit …………

  Maar Timmerman zit je toch niet voor een dubbeltje op de eerste rang?


  ⚠️ Meld

 9. @ dick zal niet reageren wat n loser zeg,zal ik ff opnoemen waar die op reageert? pfff dan moet ik n poosje vrijnemen


  ⚠️ Meld

 10. Hoi Bobby.

  @ dick zal niet reageren wat n loser zeg,zal ik ff opnoemen waar die op reageert? pfff dan moet ik n poosje vrijnemen

  Wie is de loser?
  Deze begrijp ik niet

  zal ik ff opnoemen waar die op reageert?  ⚠️ Meld

 11. Voor een goede haring in Zwolle kom ik graag bij de kraam van Van Amerongen aan de Hogenkampsweg. Je krijgt hier een uitstekende nieuwe haring voor E 1,75. Ze hebben ook de lekkerste lekkerbekken van Zwolle.

  Voor kibbeling ga ik altijd (wekelijks) naar Visgilde Hans Visscher aan de Melkmarkt. De haringen daar zijn ook van uitstekende kwaliteit. Al zijn ze nogal duur: E 1,95.

  Bij Timmerman heb ik een x een paar jaar geleden een haring gehaald. Ik wilde hem bij de kraam eten. De haring smaakte nergens naar en is snel in de afvalbak beland. Gebakken vis van Timmerman is ook niet lekker. Bij het Kerkbrugje krijg je hem opgewarmd uit de magnetron.

  Voor een haring moet je naar mijn mening ook niet bij Theo Muys zijn. De haring die ik een tijdje geleden daar gehad heb, heb ik tijdens het eten zo onopvallend mogelijk weer in het bakje gedeponeerd. De lekkerbekken en kibbeling zijn hier wel ok, maar erg vet.


  ⚠️ Meld

 12. Dirk wat mankeerde er aan Theo’s haring dan? Moet wel zeggen dat ik alles lust en nooit ergens buikpijn van krijg;)


  ⚠️ Meld

 13. @ Dick
  Ze hebben ook de lekkerste lekkerbekken van Zwolle.

  Heb je alle viskramen dan geprobeerd?
  Ik denk het niet.
  Er is in Zwolle maar één vishandelaar die lekkerbekken van kabeljauw verkoopt en erg lekkere kibbeling die zeker niet vet is.
  Ook zijn haring is het hele jaar door van uitstekende kwaliteit.
  Deze man heeft geen personeel doet alles alleen en heeft geen wagen vol opgestapeld liggen met vis.Kom je na vijf uur dan vis je vaak achter het net omdat hij dan leeg is.Dus hij heeft nooit oude troep van de vorige dag.
  Deze vishandelaar heeft zijn schaapjes allang op het droge en maakt zich niet meer zo druk.Hij staat er echter wel op om eerste kwaliteit te verkopen.

  Laats liep ik op de markt en zag dat iemand een gebakken visje aan het eten was bij een kraam op het Rode torenplien.Een straaltje van zwart vet liep uit het papier.Nou lekker hoor,


  ⚠️ Meld

 14. @Dick Hij was hard en smaakte bitter. Niet geschikt voor een fijnproever zoals ik dat toch wel ben. Maar tis al n tijdje geleden dat ik n haring heb gehad bij Muys in de Aalanden.


  ⚠️ Meld

 15. Timmerman bij het Kerkbrugje werd trouwens verplicht om z’n handel in de magnetron op te warmen door het gezeur van de bewoners van dat appartementencomplex de Genverberg.  ⚠️ Meld

 16. Van Amerongen doet niet zo moeilijk daarover en zegt gewoon eerlijk dat hij wijting gebruikt.
  Toch vind ik dat hij één van de lekkerste lekkerbekkies verkoopt.
  Kabeljauw is helaas zeer nadelig voor de visstand in de zeeën.  ⚠️ Meld

 17. Wijting is gewoon een erg lekker visje helemaal mee eens.Deze vis en schelvis werden vroeger altijd gebruikt voor lekkerbekken.
  De tegenwoordige wijting is erg klein.
  De meeste Spakenburgers gebruiken koolvis voor lekkerbekken en kibbeling en strooien daar veel kruiden over heen.
  Met veel kruiden kun je zelfs een oude schoenzool nog lekker maken;D


  ⚠️ Meld

 18. en erg lekkere kibbeling die zeker niet vet is.

  Dat vind ik onzin, dat spul bakken ze in vet of olie. Je kunt ook niet zeggen dat de oliebollen of patat niet vet is. Dat spul moet in de frituur, dus is altijd vet. De één laat het geheel gewoon beter uitlekken waardoor er minder vet/olie aan de buitenkant aan blijft hangen, maar je kunt niet zeggen dat de kibbeling niet vet is.  ⚠️ Meld

 19. Ik vind de kibbeling van van Amerongen altijd erg goed te doen. Heerlijk vol van smaak, geen verpieterde bende en de dames zijn altijd goed te spreken 🙂


  ⚠️ Meld

 20. @ Danny.
  Je hebt vet en vet.Heb je oude olie of is de olie niet heet genoeg dan krijg[vette/b] kibbeling.
  Heb je nieuwe olie en goed op temperatuur dan zal de kibbeling nietvet
  zijn.
  Dat heeft totaal niets met uitlekken te maken.
  Dus bij deze heb je weer wat geleerd.


  ⚠️ Meld

 21. @Tjalling
  Maak je niet druk beste man, de wereld is al gestresst genoeg.
  Koop binnenkort nog een bakje vetvrije kibbeling en geniet van de wereld om je heen.;)


  ⚠️ Meld

 22. @Danny:
  Dat vet gedukte is verkeerd gegaan 🙂
  Ik maak mij echt niet druk hoor.Maar wil wel graag de puntjes op de I zetten 🙂 ;D
  Ik wil wedden dat mijn vishandelaar jullie, als je mijn naam naam noemt en zegt dat je mij kent van het weblog je een bakje kibbeling of een harring aanbiedt voor de helft van de prijs .;D
  Gewoon omdat hij het leuk vindt 😉


  ⚠️ Meld

 23. Gewoon geen dieren eten, dan ben je het gezondst bezig en hoef je ook nooit bang te zijn voor salmonella en andere zooi die in dieren zit.  ⚠️ Meld

 24. @ Tjalling: Bedankt voor de “LekkerEbekkies van kabeljauw tip”! Maar de stelling was van DiRk: Ze hebben ook de lekkerste lekkerbekken van Zwolle.  ⚠️ Meld

 25. hoe heet die kale bij de c 1000 dieze? Bij hem koop je een lekkerbekje die hij eerst in de paneermeel douwt daarna in het vet en weegt dan de vis. Stond vreemd te kijken van deze manier van prijsbepaling, want adh daarvan betaal je de prijs.
  Verder betaal je bij hem 50 cent voor een karig bakkie saus.
  Dike afrader als je voor kibbelingen bij hem komt trouwens.
  Visgilde is naar mijn mening wel ok.


  ⚠️ Meld

 26. hier ff n n uitleg over Wijting

  De wijting (Merlangius merlangus) is een straalvinnige vis uit de familie van schelvissen (Gadidae), orde schelvisachtigen (Gadiformes), die voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan de Noordzee en in steeds mindere mate in de Middellandse zee

  De wijting is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën, zachtstromend water en rotsachtige wateren. De diepte waarop de soort voorkomt is 10 tot 200 m onder het wateroppervlak.

  Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit dierlijk voedsel, waarmee het zich voedt door te jagen op macrofauna (het is een roofvis). Verder doet de wijting zich tegoed aan garnalen , wat hem de bijnaam ‘lekkerbekje, of speciaaltje ‘, meegeeft en onder die naam vinden we ‘m dan ook veel gebakken bij de vishandelaar in de kraam / winkel.

  Dat de vis door veel mensen gezien wordt als kattevoedsel is dus geheel niet van toepassing, iets wat wel van toepassing is voor de zgn. blauwe wijting die uitsluitend wordt gevangen om er direct vismeel van te malen.  ⚠️ Meld

 27. @john: klopt, deze vishandelaar heeft mij ook 1-malig zijn waar verkocht, de vis werd zeer duur betaald op deze manier, ook vroeg meneer nog geld voor het plasic tasje. wordt hoogste tijd dat deze gasten uit het straatbeeld verdwijnen en in winkels gaan zitten. Heb ik het nog niet eens over het feit dat ze niet te controleren zijn voor de belasting, elke winkelier is verplicht een kassa te hebben met geheugen, deze lieden knooien maar wat an


  ⚠️ Meld

 28. Hahah, ja verbaasd me niets. Gebakken kibbeling warm maken in de magnetron en dan zeggen na commentaar van mij: “niks mis mee hoor, doe ik altijd”! Ah juist, en daarom kom ik daar al jaren niet meer.


  ⚠️ Meld

 29. Bij de Boni in Assendorp staat ook een viskraam. De gebakken vis is daar niet lekker, veel te droog. Het enige wat daar wel lekker is, is de rolmops. De vorige eigenaar bakte er ook niet veel van. Stond met een peuk tussen zijn lippen vis te bakken.


  ⚠️ Meld

 30. Oeps, kreeg gister wel de stellige indruk dat het vlees er voortreffelijk is. Maar dat is natuurlijk van de Boni-slager zelf.

  Denk dat Tjalling wel de beste viskraam kan aanwijzen:

  Ik wil wedden dat mijn vishandelaar jullie, als je mijn naam naam noemt en zegt dat je mij kent van het weblog je een bakje kibbeling of een harring aanbiedt voor de helft van de prijs .
  Gewoon omdat hij het leuk vindt

  Maar ik kan verdorie niet terugvinden WELKE?


  ⚠️ Meld

 31. nee, die niet-declareerder moet het land nog jaren besturen, jouw favoriete politiek lijder komt eerder zonder baan, ben echter bang dat dat net zo,n salonsocialist is als die van dam, kok, rosenmuller

  =========

  On topic a.u.b. !!


  ⚠️ Meld

 32. @John:
  [ Bij hem koop je een lekkerbekje die hij eerst in de paneermeel douwt daarna in het vet en weegt dan de vis./i]
  Daar is helemaal niets mis mee.De vishandelaar koopt zijn vis ook per gewicht.De slager weegt elk stukje leverworst waarom moet de vishandelaar dan maar schatten?
  En stel je koopt er een paar en er zit een kleinte tussen dan heb je weer het gezeur.Per gewicht is het meest eerlijker.  ⚠️ Meld

 33. @ Dick:
  ;D Zoekt en gij zult vinden.
  Ik sprak vandaag deze man en vertelde van deze discussie en wat ik heb gezegt.Hij zei toen .Wie dinsdag tussen 13:00 uur en 13:30 aan mijn wagen komt en zegt dat hij weblog leest ,die krijgt dat bakje kibbeling zelfs gratis.Maar ze moeten het wel aan de wagen opeten.
  Tja en nu zoeken waar diie wagen staat.;D


  ⚠️ Meld

 34. :D:D:D Ik zweer het je, als ik het morgen op tijd lees. Jump ik in de auto….ben wel weer aan een paar vrije uurtjes toe 😉


  ⚠️ Meld

 35. Zoeken zal lastig worden :'( In Steenwijk hebben we wel een Zwolse Visboer…wagen….Maar nee, het staat in Zwolle. Geef het op. Misschien komt er morgenvroeg nog wel iemand (hier) langs met de oplossing.


  ⚠️ Meld

 36. Maakt niet uit welke dag, tussen 13.00 en 13.30 uur is hoe dan ook goed voor een gratis bakkie vette bek. ;D

  Nu nog de visboer: Henry… Dinges? :'(:)


  ⚠️ Meld

 37. @tjalling,

  goed hij betaalt zelf de vis per gewicht, maar ik betaal ook het gewicht van die dikke krokante korst die doorweekt is met vet.
  Dus dan mag hij het wegen en afrekenen voordat hij er een kilo meel en olie aan vast bakt.

  en verder betaal je ook voor een tasje, de saus en kruiden? Niet echt een kraam waar je lekker weer terug komt…


  ⚠️ Meld

 38. Ga je dat ook bij de slager zeggen? Dat ze moeten wegen zonder het plastic bakje en folie er omheen (wat je notabene weggooit terwijl je die korst wel opeet)?


  ⚠️ Meld

 39. Ga je dat ook bij de slager zeggen? Dat ze moeten wegen zonder het plastic bakje en folie er omheen (wat je notabene weggooit terwijl je die korst wel opeet)?
  Door WFvN, op 7 juli 2009 om 12:37

  Ja. Want die verpakking kost maar 0,0001 cent inkoop, maar je betaalt er de prijs van je gewenste product voor. Pure diefstal dus.
  Voorbeeldje: Hollandse garnalen á ?? 4,00 per ons, bakje van 15 gram = 27 cent betaald voor het bakje i.p.v. 0,0001 cent. Lekker makkelijk verdiend door die grappenmakers.


  ⚠️ Meld

 40. @ Admin: Volgens mij heeft hr.Tjalling hier gewoon een beetje zitten stangen met zijn one-man-one-fish weggeef zakie. 😮 Ach wel een mooie comedy.


  ⚠️ Meld

 41. Ja. Want die verpakking kost maar 0,0001 cent inkoop, maar je betaalt er de prijs van je gewenste product voor. Pure diefstal dus.
  Voorbeeldje: Hollandse garnalen á ?? 4,00 per ons, bakje van 15 gram = 27 cent betaald voor het bakje i.p.v. 0,0001 cent. Lekker makkelijk verdiend door die grappenmakers.
  Door Larry, op 7 juli 2009 om 18:08

  Hoewel er aan je logica niets mis is (volgens mij), kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat die hardgrondige ‘ja’ ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.


  ⚠️ Meld

 42. Tjalling heeft zeker niet zitten stangen.Er zijn welgeteld twee personen geweest die een gratis bakje kibbelingen hebben gehaald volgens de vishandelaar.
  Hij had echt gedacht dat er wel meer op af zouden komen.
  ;D
  Zo moeilijk om die verkoopagen te vinden was het dacht ik niet als je de aanwijzingen goed gelezen had.Er staan op de dinsdag 5 vishandelaren met een verkoopwagen ergens in zwolle.Vier vielen n er volgens de aanwijzingen al af .
  Ok ik zal vragen of hij het nog een keertje wil doen.;D


  ⚠️ Meld

 43. Verpakking
  @Larry:
  Verpakking kost echt wel iets meer dan 0.0001 cent.
  Mensen denken vaak dat verpakking niets kost maar het tegendeel is waar.
  Bijvoorbeeld een patat bakje kost 2 hele centen per stuk.
  Het goedkoopste draag tasje altijd nog 1 hele cent.
  Een plastiek doosje met deksel waar die garnalen in zitten 2.5 cent.
  Dus wat jij beweert is Larry-koek.
  ;D


  ⚠️ Meld

 44. @John:
  Je loopt op de markt.Er staan vijf visboeren allemaal verkopen ze lekkerbekjes.De een vraagt 2 euro de ander 2.50 per stuk.Er staat niet bij welke vissoort het is.Hoe kun je dan als kritische consument vergelijken waar je het goedkoopste uit bent??

  Je loopt weer op de markt.Er staan vijf visboeren.Allemaal verkopen ze lekkerbekjes.

  Maar nu hebben ze allemaal netjes de vissoort vermeld en de prijs per honderd gram.
  Nu pas kun je vergelijken wie het goedkoopste is.

  Trouwens een vis wegen voor het bakken zal je duur komen te staan.Want vis bestaat grotendeels uit water.Water dat verdampt bij het bakken.De vis wordt dus ongeveer 15% ligter bij goed bakken .En nee die korst weegt echt niets en als de vis goed gebakken is dan word hij zeker niet zwaarder door de olie.
  Als er wel veel olie uit druipt dan een andere visboer zoeken.

  ;D


  ⚠️ Meld

 45. Trouwens Tjalling, ik zal nog eens informeren of er inmiddels (na een jaartje of 1,5) al wat meer bekend is over die illigale kap :'(


  ⚠️ Meld

 46. Betalen voor plastic draagtasjes.
  Helemaal geen gek idee.Ze zouden tenminste 1 euro per stuk moeten kosten.
  Dan zouden veel mensen niet om een plastic tasje vragen.Hoeveel rotzooi zou dat per dag alleen al in Nederland schelen?Hoeveel energie zouden we daar mee kunnen besparen?
  Vroeger namen we zelf een boodschappen tas mee.Maar moet alles in een plastiek draag tasje.Ik heb gezien bij mijn vishandelaar dat ene vrouw één haring kocht.Ze wilde de uitjes apart.Nu de visboer pakte in vetvrij papier een haring in en in een ander stuk vetvrij papier de uitjes.Die twee pakjes verder weer in een groter suk vetvrij papier gepakt.En neer gelegd op de toonbamk.Vraagd die vrouw nog een een plastic draagtasje.
  Kijk dat is je reinste verspilling.Dus betalen voor een draagtasje zou wettelijk verplicht moeten worden .
  Hoewel er is al verpakkingsbelasting.


  ⚠️ Meld

 47. [offtopic]
  Ik weet niet zeker of je met hetzelfde zit als ik maar als dat wel het geval is: zorg ervoor dat de cursor van je muis boven het tekstvak hangt waarin je typt.


  ⚠️ Meld

 48. @Tjalling

  Ik zat er misschien een paar tiende-centen naast, maar de bakjes zijn te koop vanaf 0,01858 cent per stuk. Afhankelijk van het soort bakje lopen de prijzen maar ietsjes op.
  Voor een uitgebreide prijslijst hierbij een willekeurige onlineverpakkingsshop voor de vishandel en snackbakjes.

  Je kunt daar zien dat de bakjes ruimschoots onder de door jou genoemde 2 cent per stuk blijven.

  Ik begin me nu af te vragen of jij soms zelf die ’te raden’ visboer bent en ons iets op de mouw wil spelden over de vermeende hoge inkoopkosten? :'(;)


  ⚠️ Meld

 49. @WFvN

  Ja ik vertel dergelijke verkopers gewoon dat ze de bakjes niet moeten meewegen. Anders vraag ik ze of ze eerst een leeg bakje op de weegschaal willen leggen. En dat natuurlijk het liefst als er ook nog andere klanten in de winkel staan. 😀
  Dan zijn ze er echt niet blij mee als ze betrapt worden op dergelijke wanpraktijken.

  Bij de weg: ik weiger zo goed als altijd de plastic draagtasjes.


  ⚠️ Meld

 50. @larry
  Ik begin me nu af te vragen of jij soms zelf die ’te raden’ visboer bent en ons iets op de mouw wil spelden over de vermeende hoge inkoopkosten?

  klik eens op mijn naam


  ⚠️ Meld

 51. Tjalling Vellinga ken ik van de viskraam bij de aalanden en van vroeger.

  De verpakking zit overal in de prijs verwerkt, koeken, diepvriesgroenten, ijs, etc. Nog niet zolang geleden is alle verpakte etenswaren etc in prijs verhoogd om milieu redenen.


  ⚠️ Meld

 52. Ooit eens in de klas gezeten met ene Vellinga van de van Karnebeekstraat op de Eshuischool.Hete volgens mij ook Tjalle en hadden een viszaak.


  ⚠️ Meld

 53. Oeps Tjalling, herkend door c. en Zwolse Spin (met eeen meer dan aardig logootje/avidator (?))

  @ Larry, toch niet Henri Potjes?


  ⚠️ Meld

Reageer