Stepteam Zwolle in Biddinghuizen aan de start

Biddinghuizen – Op zaterdag stond het parcours van Flevo on Ice in het teken van de step. Het 5 kilometerlange parcours, waar men in de winter kan schaatsen en in de zomer kan skeeleren en fietsen, werd deze dag gebruikt voor diverse stepwedstrijden.

 

De wedstrijddag, in de organisatie van de Nederlandse Autoped Federatie, is naar wens verlopen. Thijza Brouwer van de NAF: ‘het parcours is zeer geschikt voor het gebruik van de step. Zowel voor een wedstrijddag met diverse onderdelen, als voor het recreatief steppen zoals mogelijk was bij de georganiseerde ‘try-outs’. Dat stepraces individueel kwalificeren tijdens wedstrijden hebben we het afgelopen seizoen gezien tijdens wedstrijden waarin Judith Steenbergen en Wim Brink, beide van Stepteam Zwolle, aan de start verschenen. Dat steppen ook een teamsport kan zijn is gebleken uit de ploegenrace van afgelopen zaterdag. Drie teams van stepteam Zwolle verschenen aan de start.

De tegenstander start in dezelfde baan aan de overkant. De kunst is om met de deelnemers uit een ploeg bij elkaar te blijven steppen en tegelijk te finishen. De tijd van de laatste geldt voor de tijdwaarneming. Bij de jeugd hebben Judith Steenbergen en Zwannet van Dijk (beide stepteam Zwolle) gestreden voor een tweede plaats op het podium. De twee andere teams bestaande uit Zwolse steppers wisten te eindigen op een achtste en tiende plaats in de ploegenrace voor de senioren en veteranen.

 

Judith Steenbergen wist op de 800 meter race met vliegende start haar concurrenten te verslaan en een tweede plaats op het podium te halen.

Voor de dames Joke Klok en Mary Folkers was dit hun eerste wedstrijddag. Zij wisten bij de dames veteranen deze 800 meter race te finishen op een vierde en vijfde plaats.

Ook voor Maurits Snijder was het zijn eerste wedstrijddag. Bij het criterium wist hij een 16e plaats te behalen in het totale herenklassement. Wim Brink, die na de IJsselmeerronde gestept te hebben vorige week, wist bij de heren veteranen de vierde plaats te bemachtigen.

Artikel delen:

Reageer