Hennepkwekerijen in woningen

Zwolle – In twee van de drie woningen aan de Westerveldstraat, waar zondagmorgen, 5 juli, brand was uitgebroken, bleken hennepkwekerijen aanwezig te zijn. In de ene woning werden zogeheten ‘moederplanten’, en in de andere 500 hennepstekken aangetroffen. 

De hoofdbewoners, een vrouw van 43 jaar, haar man van 47 en een buurman van 30 jaar zijn aangehouden en ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Korte metten met die lui.Meteen uit de huizen knikkeren en vette boete en opdraaien voor de kosten opleggen.
  Kost de gemeenschap bakken met geld,zo n 15 man politie,brandweer,energie bedrijf.en calamiteiten bezig geweest in totaal van pakweg 9.45uur tot uurtje of 14.00


  ⚠️ Meld

 2. @Zwolse, of je kunt er voor kiezen je niet meer zo druk te maken over wietplantjes.
  Kijk liever naar witteboordencriminelen die miljoenenen aan gemeenschapsgeld verduisteren en die de beste Boliviaanse coke naar binnen werken.
  In Nederland kom je weg met moord zolang je maar een stropdas draagt.


  ⚠️ Meld

 3. Geheel mee eens Zwolleeder! Zolang er een dubbel beleid blijft bestaan zullen er altijd mensen zijn die dit zullen proberen… en af en toe wat kleine telers oppakken helpt natuurlijk niks. Het is eerder een leuke bezigheid voor politie/ambtenarij. Het blijft dweilen met de kraan open. Na mijn idee werkt het repressieve beleid vd overheid alleen maar averechts als je kijkt naar de risico’s; brand/waterschade/etc.


  ⚠️ Meld

 4. Blijft het feit dat de meeste thuistelers illegaal stroom aftappen en grote kans s lopen op brand, waarmee meteen alle buren in gevaar zijn. Kan best zijn dat het huidige beleid niet deugt, maar dat kun je ook niet accepteren.


  ⚠️ Meld

 5. @rutger

  Dat is precies zoals het werkt, wil je opdat jezelf de zakken wilt vullen de buren door brand in gevaar brengen. Door van de electr. een puinhoop te maken? En niet legaal!


  ⚠️ Meld

 6. Je buren en niet te vergeten je eigen kind, stel dat s’nachts de brand was uitgebroken, was misschien de hele straat afgefikt, met dit soort praktijken breng je anderen en jezelf in gevaar en het einde van het verhaal is dat je nu niets meer hebt, is dat het waard?


  ⚠️ Meld

 7. deze kanslozen worden hopenlijk direkt de keet uitgezet door de woningstichting. kan er ook beslag worden gelegd op hun uitkering ?


  ⚠️ Meld

 8. Beetje flauwe,kinderachtige reactie Plantje.

  Wat als jij naast zulke zolen zou wonen en jou toko is afgebrand? Of erger nog jou kind/broer/zus/ouders gewond zouden raken en je met je hele familie daar zou staan,alles weg.
  Dan zeg jij waarschijnlijk oh jammer van die plantjes.


  ⚠️ Meld

 9. Heb het eens mogen meemaken om het luchtig te zien,maar dan in een andere context,het luchtige was dat ik in mijn nachtponnetje buiten stond terwijl mijn huisje afbrande.Luchtig genoeg zo?  ⚠️ Meld

 10. Beetje flauwe,kinderachtige reactie Plantje.

  Wat als jij naast zulke zolen zou wonen en jou toko is afgebrand? Of erger nog jou kind/broer/zus/ouders gewond zouden raken en je met je hele familie daar zou staan,alles weg.
  Dan zeg jij waarschijnlijk oh jammer van die plantjes.
  Door zwolse, op 7 juli 2009 om 11:42

  Voor zover ik begrepen heb is niet “de toko afgebrand”. Bovendien is er volgens mij niemand gewond geraakt.
  Als dat wel gebeurd was zeg ik uiteraard niet:”oh jammer van die plantjes”. Ook in dit geval vind ik het zeer sneu voor mensen die zonder erom te vragen betrokken zijn bij deze drugsteelt.

  Ik wilde alleen met een luchtige grapje de discussie die er boven staat een beetje relativeren. Kinderachtig? Misschien wel. Flauw? Kwestie van smaak denk ik 🙂


  ⚠️ Meld

 11. Sorry Zwolse…ik reageerde alleen op je eerste berichtje.. ik had de tweede over het hoofd gezien.
  Nee, ik gun niemand dat zijn/haar huis afbrandt. Dat lijkt mij ook een verschrikkelijk iets. Dat is natuurlijk ook absoluut niet wat ik met mijn grapje bedoel!


  ⚠️ Meld

 12. Is ok ,bedoel er ook mee te zeggen ,dat je wel andere onschuldige mensen bloot stelt aan gevaar als je deze praktijken uitvoerd.
  Als je dit doet in je eigen vrijstaand huis ,doen ze hun best maar,zetten ze de toko ook vol van de kelder tot aan de nok,dan breng je geen schade/gevaar aan anderen en benadeel je alleen jezelf als het fout gaat.


  ⚠️ Meld

 13. Heb het eens mogen meemaken om het luchtig te zien,maar dan in een andere context,het luchtige was dat ik in mijn nachtponnetje buiten stond terwijl mijn huisje afbrande.Luchtig genoeg zo?

  dat ligt er aan hoe je het zelf ervaren hebt. Ik vind het een luchtig antwoord in elk geval. Laten we vooral niet te gewichtig doen over een zolderbrand.


  ⚠️ Meld

Reageer