Werkzaamheden spoorwegovergang IJsselcentraleweg

Zwolle – In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juli vinden er werkzaamheden plaats aan de spoorwegovergang IJsselcentraleweg.

Gedurende de werkzaamheden, tussen circa 0:00 uur en 7:00 uur is de overgang voor al het verkeer afgesloten. Verkeersborden geven de afsluiting van de spoorwegovergang aan. Het verkeer wordt geadviseerd via de Oldeneelallee te rijden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door VolkerRail in opdracht van ProRail.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Groot gelijk Henk. Aanpakken dat gevaarlijke kruispunt.
  Maar ja, eerst moet het cijfer van dodelijke slachtoffers waarschijnlijk hoog genoeg zijn voordat de gemeente in actie komt. :'(>:(


  ⚠️ Meld

 2. Als je gewoon oplet is er niks gevaarlijks aan dat kruispunt.

  Voor mij met de auto is er geen probleem maar als ik met de fiets via het fietspad langs de IJsselcentrale ga en wil oversteken naar het fietspad aan de overkant, schrik ik me elke keer een ongeluk van de auto’s die van links komen. Moet heel ver naar voren om de auto’s te zien aankomen.  ⚠️ Meld

 3. Er zijn mensen die alleen maar met oogkleppen op autorijden en ook op dusdanige wijze redeneren over het verkeer. Geen rekening houdend met bijvoorbeeld de vele kinderen die daar oversteken en die nog lang niet voldoende ervaring hebben om dat ten alle tijde veilig te kunnen doen. Er wordt daar vaak genoeg veel te hard gereden.
  De situatie voor fietsers is daar onoverzichtelijk door de struiken die daar staan, waardoor je met je voorwiel op de rijbaan moet gaan staan om te kunnen kijken of je over kan steken. Een eenvoudige oplossing is om die struiken daar weg te halen, maar waarschijnlijk staan er nog niet genoeg (dodelijke) ongelukken in de gemeentelijke statistieken om actie te gaan ondernemen.


  ⚠️ Meld

 4. Simpel dus: struiken weghalen. Deze situatie bestaat al sinds ik daaroverheen naar de basisschool ging, begin jaren 90.

  Overigens geldt dat in iets mindere mate ook voor het autoverkeer vanuit de IJsselcentraleweg. Maar ook hier geldt; gewoon stoppen, opletten en oversteken.


  ⚠️ Meld

 5. Kruising IJsselcentraleweg
  @chris

  Simpel dus: struiken weghalen

  Tja, lijkt me ook, in ieder geval snoeien, reed er trouwens vanmiddag langs in de auto met die regen. Dan zie je ook niet veel  ⚠️ Meld

Reageer