FC Zwolle tegen winnaar Schaesberg / Sparta Nijkerk

Zeist – Tijdens de loting voor de eerste en tweede ronde van de KNVB-beker is FC Zwolle in de tweede ronde gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen vv Schaesberg en Sparta Nijkerk. De Zwollenaren spelen dan een uitwedstrijd.

VV Berkum speelt in de eerste ronde van de beker uit tegen het Groesbeekse Achilles’29. Landskampioen AZ komt uit tegen Jong Ajax. Het meest aantrekkelijke affiche is het treffen tussen FC Utrecht en FC Groningen. Ajax wacht in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn. PSV moet op zijn beurt in eigen huis zien af te rekenen met degradant De Graafschap. Tevens stromen in de tweede ronde 24 amateursclubs in. In totaal zullen 48 amateursclubs op zaterdag 29 augustus het bekertoernooi aftrappen. De wedstrijden in de tweede ronde staan te gebeuren op 22, 23 en 24 september van dit jaar.

Het KNVB bekertoernooi seizoen 2009/’10 kent in totaal zeven speelronden met knock-outwedstrijden. Het vervolg van het programma zal op de volgende data gespeeld worden:

 • Derde ronde: 27, 28 en 29 oktober 2009
 • Achtste finales: (21), 22 en 23 december 2009
 • Kwartfinales: 26, 27 en 28 januari 2010
 • Halve finales: 23, 24 en 25 maart 2010
 • Finale: 25 april 2010
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Berkum ontmoet in de eerste ronde van de KNVB beker Achilles ??29 uit Groesbeek. Het duel vindt plaats op zaterdag 29 augustus, aanvang 14.30 uur.

  Achilles ??29 behoort tot de vaste kern van de Hoofdklasse C van de zondagamateurs. Afgelopen seizoen eindigde het team uit Groesbeek op de tweede plaats op slechts vier punten van de uiteindelijke algeheel landskampioen WKE.

  Michel van Oostrum: ⤽Het is jammer voor ons dat het een uitduel is geworden. Achilles ??29 is een zeer pittige tegenstander. Een van de beste amateurploegen van Nederland. We gaan onze huid duur verkopen en nu eerst ons huiswerk goed doen.⤝  ⚠️ Meld

 2. Sneu
  @Dick

  Sneu is het als je je niet realiseert dat 29 augustus gewoon op een zaterdag valt en er dus geen “half daggie” vrij hoeft worden genomen.  ⚠️ Meld

 3. Dat mag jij sneu noemen, zeker omdat jij “insider” zegt te zijn. Vind ook wel eens mooi dat die top-amateurs (die er gewoon een baan naast hebben) eens wat extra moeite moeten doen. Besef wel dat die topamateurs behoorlijk wat meer binnenbrengen als een doorsnee-speler in de Jupiler-Leaque. Terwijl die laatste ongetwijfeld beter kan voetballen….Klopt die info “insider”?


  ⚠️ Meld

 4. Het is maar wat je sneu noemt. Deze jongens hebben gewoon plezier in wat ze moeten doen en dit is gewoon een uitje voor ze. Dus er is absoluut geen sprake van enige extra moeite. Ik kan er ook niks aan doen dat er altijd mensen rondlopen, die beren op de weg zien. Waarschijnlijk ben ook jij één van die types waarbij het glas altijd half leeg is!

  Wat je laatste opmerking betreft, dat is absoluut waar! Wanneer je de inkomsten van de voetbal en het”gewone” werk bijelkaar optelt dan verdienen ze zeer zeker meer als een modale voetballer uit de Jupiler League.


  ⚠️ Meld

Reageer