SP Zwolle vraagt steun voor Onthaastcafé

Zwolle – De fractie van de Zwolse SP roept het stadsbestuur op om te kijken naar mogelijkheden voor het Onthaastcafé. De Stentor meldt vandaag dat de huidige locatie voor het Onthaastcafé  – de locatie Oostergo – haar deuren gaat sluiten. Het Onthaastcafé is voor volwassenen met een verstandelijke beperking die zelfstandig of met begeleiding wonen, het gezellig vinden anderen te ontmoeten en samen dingen te doen. Door de sluiting van locatie Oostergo wordt de toekomst van het Onthaastcafé onzeker. De SP roept het college op om – eventueel via de ideeënmakelaar – partijen versneld bij elkaar te brengen.

onthaastcaf.jpg

SP-raadslid Tjitske Siderius: ‘Het Onthaastcafé is heel belangrijk om de integratie tussen mensen met een verstandelijke beperking en mensen zonder deze beperking te realiseren. De gemeenteraad heeft in 2007 nog voor drie jaar geld beschikbaar gesteld voor dit initiatief. Het is zonde als het initiatief nu al verloren gaat. Ook voor de vrijwilligers die hun hart en ziel erin hebben gestoken zou een voortijdig einde van het initiatief bijzonder teleurstellend zijn.’ De SP hoopt dat door bemiddeling van het stadsbestuur organisaties en ondernemers sneller bij elkaar kunnen worden gebracht, zodat de toekomst van het café veilig kan worden gesteld.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. inderdaad een goed idee om die ideeenmakelaar eens aan het werk te zetten,daar worden ze voor betaald,want dit moet natuurlijk blijven.Alhoewel ik geen enkel idee heb om hoeveel geld dit op jaarbasis kost.En natuurlijk een pluim voor de vrijwilligers


  ⚠️ Meld

 2. Dick die conclusie van jou slaat nergens op ,maar daar moet je geloof ik maar aan wennen want dat komt vaker voor,wat ikzelf bijdraag ga ik hier niet allemaal vermelden anders denk je dat ik een opschepper ben.Mensen die mij kennen weten wel beter


  ⚠️ Meld

 3. Gebasseerd op jouw

  inderdaad een goed idee om die ideeenmakelaar eens aan het werk te zetten

  .

  Vaker?
  Roept u maar, graag zelfs…

  Opscheppers…die hebben we toch niet in het bescheiden Zwolle 😮


  ⚠️ Meld

 4. Dit land heeft geen rendement meer, de koek is op..
  Dan gaan we tot in alle uithoeken geld besparen.

  Ondertussen komen er vele buitenlanders binnen die door familie hier naar toe worden gehaald.
  Dat kost onze gemeenschap veel geld en daarbij komt dat deze import de taal niet spreekt en een geisoleerd bestaan heeft.
  Dat mogen wij deze mensen toch niet aandoen?
  Hoe interessant het ook lijkt.

  Gelden voor ontwikkelingshulp komen terecht bij de verkeerde persoon.

  Nederland kan niet met geld omgaan!

  Dus moet het onthaast cafe nu inleveren.

  Triest!  ⚠️ Meld

 5. ik krijg altijd een boekje in de bus (al heb ik 2x nee op mn brievenbus)dat heet HANSZ. dit luxe boekje (56.000 exemplaren!!!!)wordt huis aan huis verspreid door de gemeente zwolle met daarin enkele “succesverhalen” over allochtonen.als we nu stoppen met dit boekje, wat regelrecht in de recycling gaat bij 9 van de 10, kan die poen naar het onthaastcafe.


  ⚠️ Meld

Reageer