Waterdelegatie uit Mongolië bezoekt Zwolle

Zwolle – Het Waterschap Groot Salland treedt vandaag op als gastheer voor een ‘waterdelegatie’ uit Mongolie. Het bezoek is onderdeel van een trainings- en opleidingsprogramma binnen het Water Operator Partnership (WOP) dat Vitens-Evides International én Waterschap Groot Salland hebben met USUG, het waterbedrijf van Ulaan Bataar, de hoofdstad van Mongolië. De delegatie bestaat uit zeven financiële medewerkers en drie ICT’ers.

Het waterschap zet zich in Mongolië in op het gebied van afvalwatertechnologie en riolering met als doel de bestaande installaties in Ulaan Bataar te optimaliseren. De bezoekende delegatie van vandaag heeft twee trainingsdoelen: het verbeteren van kennis op het gebied van financieel management en het verbeteren van kennis van automatisering, met op dit moment de nadruk op automatisering van pompstations. Later volgt wellicht ook de automatisering van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi). In het licht daarvan bezoeken de Mongolen vanmiddag  een rioolwaterzuivering van Groot Salland die elektronisch op afstand wordt bestuurd, zoals de meeste rioolwaterzuiveringen van het waterschap.

Het hulpproject in het Land van de blauwe luchten richt zich op training van het USUG-personeel, de hervorming van de watersector en de verbetering van toegang tot water- en sanitatievoorzieningen voor de Mongoolse bevolking in zogeheten Ger areas. Dit zijn grote kampen waar de landelijke bevolking overwegend nomadisch leeft in traditionele vilten tenten.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Oh, “dat” = RWZI’s. ICT-ers oeps….heb hier nog een visitekaartje van “Van gelder-systems” in Zwolle-Zuid. Voor ICT-ers maakt afstand toch nixxx uit?


    ⚠️ Meld

  2. Om een retourreisje mee te pikken. Die hun oa het in NL geleerde speedbootspektakel demonsteren. Maar mongolen blijven het.

    Heb in Kampen eens met de Ui(t)dagen gezien dat er zich één doodvoer.


    ⚠️ Meld

Reageer