Oplichters aan het werk in Zwolle

Zwolle – De politie heeft in de week van 30 juni tot en met 6 juli meerdere aangiften binnengekregen van oplichting. Twee mannen hebben zich voor gedaan als medewerkers van de gemeente of GAZO en zeiden dat ze de gasleiding moesten controleren.

Politieberichten.jpg

Daarbij maakten ze met een smoes de pinpas van een aantal bewoners buit. Bij drie gedupeerden is geld van hun rekening afgehaald. Ze opereren in heel Zwolle. De politie waarschuwt alle inwoners van Zwolle om geen onbekenden binnen te laten. Mochten er mensen bij u aanbellen die van een bepaald bedrijf zouden zijn, dan kunt u ze om hun legitimatie vragen. Vertrouwt u het niet? Bel dan het betreffende bedrijf op. Mocht u in contact komen met deze mannen, neem dan direct contact op met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Gewoon iedereen aan de deur weigeren of beter niet open doen.
  Dat is helaas iets van deze tijd.
  Jammer voor de wel eerlijke mensen!


  ⚠️ Meld

 2. Dat gaat ook wel erg ver! Toen ik nog postbode was had je ook mensen die de deur open deden alsof je klaar stond om ze te halen voor hun executie.
  Ik denk dat je wel vertrouwen moet hebben in mensen, maar gewoon goed moet opletten! Zodra iemand vraagt om een legitimatie zullen deze mensen waarschijnlijk snel een smoes verzinnen en de benen nemen. Probleem opgelost!


  ⚠️ Meld

 3. Treurig zoiets!
  Wat ik me n.a.v. het artikel afvraag is met wat voor smoes ze de pinpas buit hebben gemaakt. Die geef ik normaliter toch niet aan iemand vh gasbedrijf…


  ⚠️ Meld

 4. @ Hans, bijkomend voordeel voor jou is dan ook dat je nixxx hoeft te geven aan instellingen die zeer ernstige ziekten proberen te bestrijden, geen kinderpostzegels en Jante Beton-loten hoeft te kopen…..voor Nederlandsche, vaak roomblanke, kinderen nog wel 😮

  Ach, als je als levensdoel hebt dat je je geldbuidel zo veel mogelijk dicht houdt….Waarom ook niet, je bent toch alleen geboren en je sterft alleen; niet dan?


  ⚠️ Meld

Reageer