Zwolle maakt kennis met speedbadminton

Zwolle – Ter voorbereiding op de Zomer Tour voor de nieuwe sport Speedbadminton op Sportpark De Pelikaan in Zwolle vond er woensdagavond een introductieavond plaats. Het Sportpark dient zaterdag 18 juli a.s. als decor voor een splinternieuwe sportieve rage: speedbadminton. Deze uit Duitsland overgewaaide sensatie combineert het beste uit tennis, badminton en squash tot één flitsende sport in de buitenlucht. Voor het flitsende zorgt ook de speeder, een kleine shuttle, die snelheden haalt tot wel 290 km per uur! En het leuke is: iedereen kan het spelen, onder het motto ‘Anywhere, anytime.’

 

speedbadminton_1.jpg

 

Speedbadminton wordt op een gemarkeerd veld van 23 bij 5 meter gespeeld. Er zijn twee vakken van 5 bij 5 meter waar de speler de shutle in moet slaan. Tussen deze vakken ligt een open veld met een lengte van 13 meter, legt Pieter van der Pol van De Pelikaan uit. Naar gelang de windsterkte kan je kiezen uit verschillende shuttles. "Het is veel actiever dan gewoon badminton". Samen met Marcus Schiere geven de twee tal van clinics en les op de beachaccomodatie. Nu dus de introductie van het speedbadminton. Veel animo was er overigens niet voor deze eerste avond. Regen hield geïnteresseerden thuis. Nadeel is ook, zegt Schiere, dat het beachcomplex buiten de stad ligt. Dat kan toch een drempel zijn. Desalniettemin groeit het aantal bezoekers op het Sportpark aanzienlijk. Mond op mond reclame en publiciteit moeten nog meer sportliefhebbers naar de diverse (beach-) sporten lokken. 
 

speedbadminton_3.jpg

 

speedbadminton_2.jpg

 

De Nederlandse Badmintonbond (NBB) heeft het speedbadminton geadopteerd en organiseert dit jaar voor het eerst de Speedbadminton Zomer Tour, gevolg door een Open Nederlands Kampioenschap Speedbadminton op 30 augustus in Zoetermeer. Tijdens verschillende toernooien kunnen deelnemers punten verzamelen voor de Speedbadminton Ranking. Aan Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan de eer om op zaterdag 18 juli a.s. deel uit te maken van de Speedbadminton Zomer Tour. Dat gebeurt in samenwerking met de verenigingen op het sportpark De Pelikaan. Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Het toernooi in Zwolle is uniek want er kan worden gespeeld op kunstgras, natuurgras en natuurlijk op de multifunctionele beachsportaccommodatie.

 

speedbadminton_4.jpg

Dubbeltoernooi

Het gaat om een dubbeltoernooi met twee categorieën: jeugd (11 tot 16 jaar) en senioren (vanaf 16 jaar). Koppels (samenstelling maakt niet uit, 2 vrouwen, 2 mannen of gemengd) spelen meerdere wedstrijden van 2 keer 5 minuten. Inschrijven kan per koppel of alleen, met vermelding ‘partner gezocht’. De organisatie zoekt dan een geschikte dubbelpartner.

Het spel

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt deze sport op badminton. Het verschil zit hem, naast materiaal en snelheid, in de afstand tussen de twee velden. Er wordt gespeeld over een lengte van 12,8 meter en de twee velden zijn niet gescheiden door een net. Uitgebreide informatie is te vinden op: www.speedbadmintonnederland.nl

Deelnemen

Junioren en senioren, leden en niet-leden van de NBB, iedereen kan op 18 juli in Zwolle kennismaken met deze sportieve sensatie. Deelnemers dienen zich wel van te voren in te schrijven. Dat kan via www.pelikaan-zwolle.nl. De inschrijfkosten voor het toernooi bedragen 5 euro voor NBB-leden en 7.50 euro voor niet-leden. Voor wie geen eigen materiaal heeft: de organisatie zorgt voor rackets en speeders.

Gratis voorbereiding op de tour.Vanwege de tour in Zwolle organiseert de Pelikaan nog een introductieavond voorafgaand aan de tour. Op donderdag 16 juli a.s. van 19.00 uur tot 21.00 uur kan dit op het sportpark. Voor materiaal wordt gezorgd. Opgave vooraf is niet nodig. Daarnaast vinden er op dit moment op enkele scholen in Zwolle clinics Speedbadminton plaats voortvloeiend uit de cursus Speedbadminton die onlangs door de bond op sportpark De Pelikaan werd aangeboden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dit kondigde die vriendelijke omroeper afgelopen zaterdag aan. 16/7 op vakantie. Wel een toffe sport Batminthon…..Geweldige locatie ook 8) Wanneer is dat beach-rugby?


    ⚠️ Meld

  2. Zwolle maakt kennis met speedbadminton

    Helaas nu ook gebruik van stimulerende middelen ook in het Zwolse badmintoncircuit. ;D


    ⚠️ Meld

Reageer