Isala Zwolle bouwt Dialysecentrum in Meppel

Zwolle – Niets staat de bouw van het Dialysecentrum Isala bij het Diaconessenhuis Meppel meer in de weg. De gemeente Meppel heeft de bouwvergunning afgegeven en de bouwwerkzaamheden zijn deze week van start gegaan.

Het Dialysecentrum Isala wordt gerealiseerd naast de hoofdingang van het Diaconessenhuis. Het is daardoor goed bereikbaar voor patiënten en bezoekers. Bovendien zijn vlakbij deze locatie medische diensten gevestigd, zoals de röntgenafdeling, het laboratorium en de apotheek. Dit is belangrijk, omdat patiënten van het Dialysecentrum Isala ook gebruik kunnen maken van diverse medische en ondersteunende diensten van het Diaconessenhuis Meppel.

Met het oog op mogelijke nieuwbouw van het Diaconessenhuis, is het dialysecentrum de komende jaren gevestigd in een tijdelijk gebouw. Voor deze tijdelijke huisvesting heeft de gemeente Meppel de bouwvergunning afgegeven. Het nieuwe dialysecentrum biedt straks ruimte aan totaal twaalf dialysestations.

Zowel Zorgcombinatie Noorderboog, waar het Diaconessenhuis Meppel deel van uitmaakt, als de Isala klinieken zien een kansrijke samenwerking. De Isala klinieken signaleren een toename van het aantal patiënten dat dialyse nodig heeft. Een deel van deze patiënten is afkomstig uit de regio Meppel. De Isala klinieken in Zwolle willen deze patiënten in hun eigen omgeving dialyse bieden. Zorgcombinatie Noorderboog wil de zorg voor nierpatiënten uit Meppel optimaliseren en haar patiënten graag de service bieden om in Meppel te kunnen dialyseren.

Artikel delen:

Reageer